صفر تا صد چاپ دیجیتال روی پارچه
برای چاپ روی پارچه روشهای مختلفی وجود دارد و از آن میان، چاپ دیجیتال روی پارچه همواره بهترین و باکیفیتترین نتیجه را به همراه داشته است. این نوع از چاپ که زیر مجموعه چاپ مستقیم است، معمولا با چاپگرهای لیزری و یا جوهرافشان انجام میشود و هزینه بالاتری نسبت به سایر روشهای سنتی چاپ دارد. اما کیفیت و سرعت بالا در فرآیند چاپ، این تفاوت قیمت را در تیراژهای بالا جبران خواهد کرد. مجموعه پایار چاپ با تکیه بر سالها تجربه در زمینه چاپ روی پارچه و بهرهگیری از دانش و تکنولوژی روز دنیا، بهترین خدمات چاپ دیجیتال را با کیفیت و ماندگاری بالا به مشتریان خود ارائه میکند.
انواع چاپ روی پارچه
همانطور که اشاره شد برای چاپ روی پارچه راه و روشهای متفاوتی وجود دارد. انتخاب بهترین شیوه برای داشتن یک چاپ باکیفیت بر روی پارچه به جنس پایه و کاربرد محصول بستگی خواهدداشت و نتیجهای که از کار حاصل میشود به انتخاب روش مناسب چاپ، محیط و نوع رنگ مصرفی وابسته است. تقسیمبندی روشهای چاپ پارچه به صورت چاپ پارچه آنالوگ و چاپ دیجیتال روی پارچه انجام میشود که در ادامه به توضیح و تشریح هر یک میپردازیم.
چاپ آنالوگ
چاپ آنالوگ یا صفحه یکی از روشهای چاپ روی پارچه است که در آن صفحهای از جنس فولاد به همراه یک مش نایلونی بر روی پارچه قرار میگیرد و با فشار دادن رنگ، فرآیند انتقال طرح برروی پارچه مورد نظر انجام میشود. این شیوه به دو طریق دستی و با دستگاه قابل انجام است.
آماده ساختن صفحه در چاپ آنالوگ همانند آمادهسازی یک قاب است که در آن هر بخش از طرح مورد نظر به صورت جداگانه پوشش داده میشود. هر رنگ در طی یک مرحله مجزا به روی پارچه منتقل خواهدشد به همین دلیل استفاده از چاپ صفحه برای طرحهایی با چندین رنگ مختلف توصیه نمیشود چرا که هزینه آمادهسازی صفحه باعث افزایش هزینه نهایی چاپ میشود. بهترین روش برای چاپهایی با رنگبندی متنوع، چاپ دیجیتال روی پارچه خواهد بود. بهطورکلی، چاپ صفحه یا آنالوگ محدودیتهای بسیاری دارد که عمدهترین آنها همین نحوه اعمال رنگ بر روی پارچه به شمار میرود. پیشتر اشاره شد که در این روش رنگها به صورت جداگانه و طی فرآیندی مجزا در چرخه چاپ قرار میگیرند و انتقال دو رنگ متفاوت در کنار یکدیگر، بدون ایجاد درز و شکاف بسیار مشکل است و حتی گاهی غیرممکن به نظر میرسد. بهترین طرحها برای چاپ صفحه، اشکال هندسی ساده به صورت تک رنگ یا تعداد رنگ محدود است.
انواع چاپ صفحه شامل صفحه تخت، چاپ روتاری و چاپ دستی است. چاپ تخت بیشتر برای ایجاد طرح بر روی اشیاء آماده مانند کیف یا تیشرت کاربرد دارد. چاپ روتاری برای انتقال طرحهای مختلف بر روی رولهای پارچه استفاده میشود که هزینه بالایی نسبت به سایر روشهای چاپ آنالوگ دارد. چاپ دستی توسط قالبهایی دستساز و بهصورت کاملا سنتی انجام میگیرد.
چاپ روی صفحه دارای محدودیتها و مشکلات فراوانی است که از آن جمله میتوان به هزینه بالای ورودی بهدلیل تهیه صفحه نمایش گرانقیمت اشاره کرد. از آنجایی که هر رنگ نیازمند صفحه نمایشی جداگانه است برای کاهش هزینهها، استفاده از رنگها محدود خواهد بود. البته این روش برای چاپ به تعداد بالا، بهصرفه خواهد بود اما عدم امکان چاپ نمونه یکی دیگر از محدودیتهای آن به شمار میرود. بهطورکلی استفاده از شیوه چاپ آنالوگ برای چاپهای خطی با تعداد رنگ محدود و بدون پیچیدگی کاربرد خواهدداشت.
چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتال روی پارچه این امکان را فراهم میسازد که فرآیند چاپ بدون هزینه ورودی اولیه انجام شود. این شیوه هیچگونه محدودیتی در نوع طرح و یا تعداد رنگهای مصرفی ندارد. مجموعه پایار چاپ یکی از بهترین مراکزی است که چاپ دیجیتال را با بالاترین کیفیت و قیمتی منصفانه به مشتریان خود ارائه میکند و پالت رنگی کاملی برای انواع چاپ روی پارچه دارد.
یکی از محدودیتهای چاپ دیجیتال، رنگ زمینه سفید است. در این روش استفاده از رنگهای تیره به عنوان زمینه نتیجه مطلوبی به همراه نخواهد داشت و برای آن بهتر است از روش آنالوگ استفاده شود. در مقابل، چاپ دیجیتال برای اجرای انواع عکسها، الگوها و طرحهای گرافیکی پیچیده کاملا مناسب است. امکان چاپ نمونه در آن وجود دارد و تعداد تاثیری در قیمت نهایی نمیگذارد. چاپ دیجیتال بر اساس وسعت سطحی که چاپ بر روی آن اعمال میشود به دو دسته چاپ مستقیم و چاپ رول به رول قابل تقسیم است.
چاپ دیجیتال مستقیم روی پارچه
در این روش، الگوها و رنگها بهصورت مستقیم برروی پارچه اعمال میشوند و دوخت محصول، قبل از فرآیند چاپ انجام گرفته است. در چاپ مستقیم، محصول خارج شده از چاپگر، آماده استفاده خواهد بود. این شیوه که بیشتر برای چاپ طرح بر روی تیشرت و کیسههای پارچهای استفاده میشود به صفحات چاپ نیازی نخواهد داشت. این مزیت امکان چاپ در مقادیر کم و محدود را ممکن میسازد. وسعت سطحی که چاپ روی آن انجام میگیرد، محدود است.
چاپ رول به رول روی پارچه
این روش یکی از انواع چاپ دیجیتال به شمار میرود که محدودیتی برای وسعت سطح اجرای چاپ ندارد وچاپ بر روی سرتاسر پارچه اعمال میشود. دامنه انتخاب محصول در این شیوه نسبت به چاپ مستقیم، گستردهتر خواهد بود.
انواع چاپ دیجیتال روی پارچه بر اساس رنگ مصرفی
چاپ دیجیتال بر اساس رنگ مورد استفاده به سه دسته چاپ با جوهر پیگمنت، چاپ با رنگهای راکتیو یا اسیدی و چاپ سابلیمیشن تقسیم میشود. در روش چاپ با جوهر پیگمنت، محدودیتی برای جنس پارچه پایه وجود ندارد با این حال، این شیوه بیشتر بر روی الیاف پنبهای اجرا میشود. عمدهترین مواد رنگی مورد استفاده در این نوع از چاپ، جوهرهای رنگدانهای هستند. قبل از چاپ، پارچهها باید به اندازه کافی آماده شوند. این کار با آغشتهکردن پارچه به مادهای خاص صورت میگیرد که موجب میشود رنگدانهها به سطح پارچه بچسبند و کیفیت چاپ برای مدت زمان طولانیتری حفظ شود.
پس از اتمام فرآیند چاپ، الگوهای چاپشده با دمای بالا و بدون دخالت آب یا موادشیمیایی ثابت خواهند شد. برای این منظور از کلندرها یا کورههای مخصوص استفاده میشود. اکثر پارچههای چاپشده با این روش برای شستشو با ماشین لباسشویی مناسب هستند.
در چاپ دیجیتال با رنگهای راکتیو، رنگها به سرعت جذب پارچه میشوند و با آن واکنش میدهند. این روش نسبت به چاپ پیگمنت، تهاجمیتر است و کیفیت و دوام بالاتری ایجاد میکند. رنگهای چاپ شده در این شیوه مقاومت بیشتری در برابر شستشو از خود نشان میدهند و شفافیت خود را برای مدت زمانی طولانی حفظ میکنند. یکی از عیوب چاپ راکتیو زمان طولانی انتظار برای انجام سفارشات است. این بازه زمانی در اغلب چاپخانهها چند ماهه است. همچنین قیمت نهایی این چاپ بهدلیل فرآیند پیچیدهتر و کیفیت بهتر نسبت به چاپ پیگمنت بالاتر است که البته در تیراژ بالا قابل جبران خواهد بود چرا که محصول کیفیت بالاتری خواهد داشت.
چاپ سابلیمیشن برای اجرا بر روی الیاف مصنوعی و پلی استر مناسب است. این روش توسط فرآیند تصعید و در دمایی حدود 200 درجه سانتیگراد انجام میشود بههمین دلیل برای الیاف طبیعی و پنبهای مناسب نخواهد بود. برای اجرای چاپ دیجیتال بر روی پارچههای ابریشم و ویسکوز باید از روش رنگهای راکتیو استفاده کرد.
سخن پایانی
چاپ دیجیتال روی پارچه، بهروزترین و مناسبترین شیوه چاپ محسوب میشود که امروزه به دلیل صرفه اقتصادی و حجم بالای تولید جایگاه ویژهای در صنعت چاپ پیدا کرده است. ملزومات راهاندازی این شیوه از چاپ شامل دستگاه چاپ، مرکب، کلندر، کاغذ چاپ، رایانه و فضای کارگاهی است که محدود و در دسترس هستند. البته برای انجام کار با کیفیت نیاز به متخصصین و افراد حرفهای در این صنعت خواهد بود. مجموعه پایار چاپ با کمک گرفتن از افراد متخصص و باتجربه، همچنین استفاده از پیشرفتهترین دستگاهها و ملزومات چاپ، فضایی را فراهم آورده تا افراد با آگاهی کامل و خیالی آسوده به انتخاب روش مناسب برای چاپ محصولات خود بپردازند. برای آشنایی بیشتر با خدمات این مجموعه، پایار چاپ را در فضای مجازی دنبال کنید.