بررسی سایپا اطلس از نظر طراحی، مشخصات فنی و قیمت
سایپا اطلس به عنوان جانشین کوییک در سبد محصولات سایپا قرار گرفته است. در این مقاله میخواهیم جنبههای مختلف این خودرو شامل مشخصات فنی، امکانات جدید، قیمت و ارزش خرید اطلس سایپا را مورد بررسی قرار دهیم.
شرکت سایپا طی سالهای اخیر محصولات پلتفرم ایکس ۲۰۰ خود را در دورههای مختلف آپدیت کرده و آنها را با نامهای جدید به بازار فرستاده است. تا پیش از این محصولاتی مثل تیبا صندوقدار، تیبا ۲، ساینا، انواع کوییک معمولی، اتوماتیک پلاس و کوییک آر در خانواده پلتفرم x۲۰۰ قرار میگرفتند، اما حالا شرکت سایپا یک محصول جدید را به این خانواده اضافه کرده است.
سایپا اطلس جدیدترین عضو خانواده x200 به حساب میآید و از همان بدنه کوییک استفاده میکند، با این تفاوت که نمای جلو و عقب آن تقریبا به طور کامل تغییر کرده و چهره جدیدتری به این بدنه قدیمی بخشیده است. در این مقاله میخواهیم ببینیم سایپا اطلس از چه مشخصات فنی و امکانات جدیدتری نسبت به کوییک برخوردار است و آیا ارزش خرید دارد یا نه؟
بررسی سایپا اطلس از نظر ظاهری
یکی از تفاوتهای اطلس سایپا با کوییک، اختلاف ظاهری این دو خودرو است. همانطور که اشاره کردیم اطلس از نمای چهره و قسمت پشت جدید برخوردار شده است؛ به نحوی که چراغها، جلوپنجره، سپرها و درب صندوق به طور کلی تغییر کرده و حالا نمای جدیدتری به بدنه این خودرو در مقایسه با کوییک بخشیده است.
جلوپنجره با میلههای کرومی عمودی، چراغهای دو تکه عقب، قطعه دیفیوزر مانند زیر سپر عقب و...، از مشخصههای ظاهری نسبتا زیبای این محصول جدید سایپا به شمار میروند.
اما وقتی به نمای بغل این خودرو نگاه میکنید متوجه میشوید که تفاوت چندانی با کوییک ندارد و در واقع همان پنجرهها و درها در اینجا نیز مشغول انجام وظیفه هستند.
خوشبختانه نمای داخل اطلس سایپا از پوسته داشبورد جدید برخوردار شده که جلوه جذابتری نسبت به داشبورد کوییک دارد، هماهنگی بیشتری در آن دیده میشود و هیجان بیشتری را به بیننده انتقال میدهد.
هرچند که درمجموع طراحی داشبورد اطلس نیز نسبت به محصولات جدید چندان جذاب به نظر نمیرسد، ولی با این حال نسبت به داخل کوییک نمای دلچسبتری خواهد داشت.
بر این اساس میتوان انتظار داشت که کابین این هاچبک کراس کوچک ردیف عقب تقریبا جادارتری نسبت به پژو ۲۰۶ و پژو ۲۰۷ داشته باشد و از این جهت گزینه بهتری برای خانوادهها محسوب شود.
صندوق عقب سایپا اطلس ۲۲۵ لیتر گنجایش دارد که چندان بزرگ نیست و بیشتر به درد خانوادههای دونفره و افراد مجرد هنگام مسافرت خواهد خورد.
[related]55208[/related]
مشخصات فنی اطلس سایپا
همچنین سیستم چندراهی خروجی دود این موتور نیز که به سر سیلندر وصل میشود، از نوع استیل بوده و حالا میتواند تنفس بهتری را برای این پیشرانه رقم بزند.
در نتیجه شاهد افزایش توان جزئی موتور اطلس سایپا نسبت به کوییک هستیم؛ به نحوی که حداکثر توان موتور اطلس معادل ۹۲ اسب بخار و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور اعلام شده که چند واحد نسبت به موتور کوییک و ساینا قویتر به نظر میرسد.
از سوی دیگر با توجه بهروزرسانیهای صورت گرفته روی این پیشرانه، گفته میشود که وضعیت مصرف سوخت آن نیز بهبود پیدا کرده و حالا اطلس سایپا میتواند به صورت بهینهتر بنزین مصرف کند.
در بخش سیستم انتقال قدرت شاهد عضو جدید نیستیم و همان گیربکس ۵ دنده دستی یا اتوماتیک CVT شش سرعته مشابه کوییک برای اطلس هم انجام وظیفه خواهند کرد. البته برخی بهروزرسانیهای جزئی و به ویژه نرمافزاری برای گیربکس اتوماتیک اطلس پیشبینی شده است که موجب عملکرد بهتر آن خواهد شد.
در مورد شتاب اطلس سایپا احتمالاً باید شاهد عملکرد کمی بهتر نسبت به کوییک باشیم هر چند این اختلاف بین این دو چندان زیاد نخواهد بود. جدول زیر مشخصات اطلس سایپا را به تفکیک به اطلاع شما رسانده است.
نام خودرو | سایپا اطلس |
موتور | چهارسیلندر – هشت سوپاپ – M15 - GSI |
گیربکس | پنج دنده دستی یا شش سرعته اتوماتیک |
بیشترین قدرت | ۹۲ اسب بخار |
بیشترین گشتاور | ۱۳۷ نیوتن متر |
بیشترین سرعت | ۱۷۵ کیلومتربرساعت |
مصرف سوخت | ۶.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر |
شتاب 0-100 | ۱۲.۵ ثانیه |
بررسی اطلس سایپا از نظر امکانات
شرکت سایپا قرار است ماشین اطلس را در قالب تیپهای ساده و آپشنال به بازار بفرستند. یکی از معایب اطلس سایپا ساده نداشتن آپشنهای رفاهی است. از سوی دیگر مدلهای فول آپشن اطلس از امکانات جدید و منحصربهفرد سود میبرند که تاکنون در محصولات سایپا به ویژه تولیدات اقتصادی این شرکت سابقه نداشته است.
از جمله حضور امکاناتی مثل سیستم کنترل پایداری، رادار هشدار نقاط کور، کروز کنترل، دوربین ۳۶۰ ، سانروف برقی و استارت دکمهای برای مدلهای فول آپشن اطلس در نظر گرفته شده است
همچنین مواردی مثل سیستم مولتیمدیا نمایشگر لمسی اتولایت سنسور باران دی لایت سیستم تغییر اتوماتیک با تنظیم دیجیتال و... به صورت استاندارد در کلیه مدلهای اطلس حضور دارند.
قیمت سایپا اطلس
اطلس از سال ۱۴۰۲ به عنوان خودروی جانشین کوییک به بازار خواهد آمد. این محصول قرار است در چهار تیپ ساده و آپشنال با گیربکسهای دستی و اتوماتیک روانه بازار شود تا رقیب مناسبتری برای محصولاتی مثل پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و ۳ و یا مدلهای کارکرده پژو ۲۰۷ باشد.
سخن پایانی
سایپا اطلس مدلی بهروز شده از کوییک است که از لحاظ فنی و آپشن میتواند عملکرد بهتری نسبت به کوییک نشان دهد. اما درمجموع با توجه به پلتفرم قدیمی و پیشرانه ۸ سوپاپ به نظر نمیرسد که این محصول نیز قادر باشد هیجان خاصی در بازار کم تنوع ایران ایجاد کند.
در مورد اینکه سایپا اطلس بخریم یا نه باید ببینیم که در زمان عرضه این خودرو چه محصولاتی به عنوان رقیب آن وارد بازار خواهد شد؛ به ویژه خودروهای اقتصادی وارداتی را باید به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم و اگر محصولاتی مناسب در رده قیمتی اطلس وجود داشت، قطعا خرید محصولاتی با پلتفرم قدیمی همچون اطلس چندان منطقی نخواهد بود. اما اگر وضعیت طوری باشد که نتوان محصولات جدید را با قیمت متعادل خریداری کرد، آن وقت مانعی برای خرید این محصول قدیمی بهروز شده سایپا وجود نخواهد داشت.
سوالات متداول در مورد سایپا اطلس
قیمت سایپا اطلس چقدر است؟
قیمت سایپا اطلس احتمالا نسبت به کوییک دستی و اتومات حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد گرانتر خواهد بود.
سایپا اطلس چند اسب بخار چند اسب بخار قدرت دارد؟
حداکثر توان موتور اطلس ۹۲ اسب بخار و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور اعلام شده که کمی نسبت به کوییک و ساینا قویتر است.
[see_also]53740[/see_also]