راهنمای خرید گوشی های دارای دوربین دوگانه و چندگانه

راهنمای خرید گوشی های دارای دوربین دوگانه و چندگانه
راهنمای مطالعه

    بیشتر گوشی‌های میان‌رده و پرچمداری که طی یک سال گذشته وارد بازار شده‌اند از دوربین دوگانه یا چندگانه بهره می‌برند. همین تنوع باعث سردرگمی خریدارانی شده است که نمی‌دانند دقیقا این گوشی‌ها چه کاربردی دارد. در این مطلب قصد داریم راهنمای خرید گوشی‌های مجهز به دوربین دوگانه و چندگانه را در اختیار شما قرار دهیم. با «درجه» همراه باشید.

    تا همین ۱۰ سال پیش، شاید هیچ‌کدام از افرادی که با دوربین VGA گوشی‌های موبایل خود به دیگران فخر می‌فروختند، حتی در خواب هم نمی‌دیدند روزی فرا برسد که گوشی‌های هوشمندی با دوربین دوگانه روانه‌ی بازار شوند.

    بعد از فراگیرشدن تب عرضه‌ی گوشی‌های هوشمند مجهز به دوربین دوگانه، کمپانی‌های مختلف دست به کار شدند تا نه‌تنها محصولات رده‌بالا و پرچمدار خود، بلکه گوشی‌های میان‌رده‌ را نیز با دوربین دوگانه روانه‌ی بازار کنند.

    اما تمام ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود و چند وقتی است دیگر گوشی‌های مجهز به دوربین دوگانه نه تولیدکنندگان و نه خریداران را راضی نمی‌کند. از همین رو شاهد عرضه‌ی گوشی‌های هوشمندی هستیم که از سه، چهار یا حتی پنج دوربین بهره می‌برند.

     

    دوربین دوگانه آیفون 10

     

    همین موضوع سبب سردرگمی کاربران شده است. بسیاری از خریداران، به‌ویژه افرادی که در بین کاربران عادی قرار می‌گیرند، نمی‌دانند به طور دقیق نحوه‌ی عملکرد گوشی‌های مجهز به دوربین دوگانه چیست یا چرا گوشی‌هایی با دوربین چندگانه وارد بازار شده‌اند.

    در این مطلب می‌خواهیم راهنمایی جامع برای خرید گوشی‌های مجهز به دوربین دوگانه و چندگانه را برای شما منتشر کنیم. در این مقاله‌ی دو قسمتی ابتدا به تاریخچه‌ی ظهور دوربین دوگانه یا چندگانه در گوشی‌های هوشمند، تفاوت و مزایای انواع دوربین دوگانه و چندگانه و نحوه‌ی عملکرد چند دوربین در گوشی‌های هوشمند خواهیم پرداخت.

    سپس در قسمت دوم گوشی‌های پرچمدار و میان‌رده‌ با دوربین دوگانه و چندگانه را به شما معرفی خواهیم کرد که ارزش خرید بالایی دارند. با درجه همراه باشید.

    ظهور دوربین دوگانه در گوشی‌های هوشمند

     

    دوربین دوگانه htc evo 3d

     

    در مورد اولین گوشی مجهز به دوربین دوگانه بحث زیاد است. با اینکه گفته می‌شود دو گوشی HTC EVO 3D و بعد از آن LG Optimus 3D اولین گوشی‌های هوشمند مجهز به دو دوربین بودند که به صورت انبوه و تجاری تولید شدند، اما به نظر می‌رسد پیش از آن، سامسونگ گوشی flip را با دوربین دوگانه به صورت محدود و انحصاری در بازار کره‌جنوبی عرضه کرده بود.

    با اینکه هر دو گوشی اچ‌تی‌سی و ال‌جی، سال ۲۰۱۱ با فاصله‌ی زمانی کمی معرفی شدند، اما هر دو محصول برای تولید تصاویر و ویدیوهای سه‌بعدی از دوربین دوگانه بهره می‌بردند.

     

    دوربین دوگانه htc m8

     

    سال ۲۰۱۴، در حالی که موضوع دوربین دوگانه در گوشی‌های هوشمند کاملا به دست فراموشی سپرده شده بود، کمپانی تایوانی HTC یک بار دیگر با معرفی گوشی جذاب M8 این سیستم را بر سر زبان‌ها انداخت. لنز دوم این گوشی که از دو دوربین موسوم به Duo Camera با فناوری اولتراپیکسل (UltraPixel) بهره می‌برد، صرفا برای تشخیص عمق تصویر کاربرد داشت.

    اما تب فراگیر شدن استفاده از دوربین دوگانه در گوشی‌های هوشمند از سال ۲۰۱۶ شروع شد که دو کمپانی هواوی و ال‌جی در جریان کنگره‌ جهانی موبایل بارسلون ۲۰۱۶ (MWC 2016) به ترتیب از دو گوشی P9 و G5 با دو دوربین در پشت دستگاه رونمایی کردند.

     

    گوشی هوشمند دوربین دوگانه

     

    هر دو گوشی معرفی شده با دوربین دوگانه، با نمونه‌های رونمایی شده توسط اچ‌تی‌سی و ال‌جی در سال ۲۰۱۱ کاملا تفاوت داشتند و دیگر ثبت تصاویر و ویدیوهای سه‌بعدی هدف اصلی این کمپانی‌ها نبود.

    بعد از معرفی این دو گوشی، کمپانی‌های کوچک و بزرگ دست به کار شدند تا در بازه‌های زمانی مختلف، گوشی‌های هوشمند پرچمدار خود را با دوربین دوگانه روانه‌ی بازار کنند. ماه‌های پایانی سال ۲۰۱۶ بود که اپل نیز تصمیم گرفت یکی از پرچمداران خود به نام iPhone 7 Plus را با دوربین دوگانه روانه‌ی بازار کند. این دستگاه در زمان خود یکی از بهترین دوربین‌ها را در بین گوشی‌های هوشمند داشت و موضوع استفاده از دو دوربین را وارد فاز جدیدی کرد.

    استقبال کاربران و علاقه‌ی شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند تا جایی پیش رفت که حالا از مدل‌های پایین‌رده گرفته تا پرچمدار، شاهد انواع گوشی‌های مجهز به دوربین دوگانه هستیم. البته باید به این موضوع اشاره کنیم سیستم دوربین دوگانه‌ی به‌کار رفته در گوشی‌های مختلف تفاوت‌هایی با یکدیگر دارد که در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

    حتی میزان استقبال از دوربین دوگانه تا حدی در بین کاربران زیاد بوده است که کمپانی‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند تصمیم گرفتند از این ترکیب در بخش دوربین سلفی نیز استفاده کنند.

    آشنایی با انواع مختلف دوربین دوگانه در گوشی‌های هوشمند

    بی‌تردید سیستم‌ دوربین دوگانه‌ی به کار رفته در یک گوشی پایین یا میان‌رده با نمونه‌ی مشابه در یک محصول پرچمدار متفاوت خواهد بود. در این بخش به معرفی انواع مختلف سیستم‌های دوربین دوگانه در گوشی‌های هوشمند می‌پردازیم و از نحوه‌ی عملکرد آنها خواهیم گفت.

    دوربین مجهز به سنسور تشخیص عمق

     

    لنز تشخیص عمق honor 6x

     

    یکی از ساده‌ترین سنسورهایی که در سیستم دوربین دوگانه به‌ویژه در مدل‌های قدیمی‌تر یا در گوشی‌های پایین و میان‌رده‌ی جدید استفاده می‌شود، سنسور تشخیص عمق است. همان‌طور که از نام این سنسور برمی‌آید، به کمک آن می‌توانید عمق تصویر را تشخیص داده و از آن در ثبت عکس‌های بوکه (Bokeh) یا پرتره (Portrait) استفاده کنید.

    این سنسور با تشخیص فضای سه‌بعدی می‌تواند سوژه‌های جلوی دوربین و جزئیات پشت آنها را تشخیص دهد. در واقع سنسور دوم کمک می‌کند تا در تصاویر گرفته شده، فضای پس‌زمینه به صورت تار و محو ثبت شود. دوربین‌های DSLR، به لطف لنزهای داخلی خود می‌توانند به سادگی این کار را انجام دهند.

    البته باید به این موضوع اشاره کنیم که باوجود شبیه‌سازی کردن چنین سیستمی در گوشی‌های هوشمند مجهز به دوربین دوگانه، همچنان دقت ثبت تصاویر از اشیای سه‌بعدی در سطح عالی نیست و سیستم تار کردن فضای پس‌زمینه به‌انداز‌ه‌ی دوربین DSLR، دقیق عمل نمی‌کند.

    دوربین مجهز به سنسور تک‌رنگ

     

    لنز مونوکروم moto z2 force

     

    کمپانی‌های مختلفی از این سنسور در گوشی‌های خود استفاده می‌کنند. کمپانی موتورولا در گوشی‌هایی چون Moto Z2 Force و Moto G5 Plus از یک سنسور رنگی در کنار یک حسگر تک‌رنگ (monochrome) استفاده کرده است. سنسور مونوکروم در واقع شباهت‌های زیادی به سنسور رنگی دارد و حتی مشخصات فنی آنها مانند میزان گشودگی دریچه دیافراگم یا عدد مگاپیکسل هر دو گزینه یکسان است.

    تنها تفاوت عمده‌ای که میان این دو سنسور دیده می‌شود، نبود فیلتر RGB در سنسور تک‌رنگ است که کمک می‌کند هنگام عکاسی، دوربین گوشی نور بیشتری جذب کند. در نتیجه استفاده از سنسور تک‌رنگ دو مزیت مهم دارد؛ اول اینکه می‌توانید عکس‌های سیاه و سفید بهتری ثبت کنید و دوم اینکه با توجه به جذب نور بیشتر، تصاویر ثبت شده‌ی نهایی کیفیت بالاتری خواهند داشت.

    یکی از بهترین گوشی‌های مجهز به سنسور تک‌رنگ یا مونوکروم را باید Huawei P9 بدانیم که به لطف لنز آلمانی لایکا (Leica)، عملکرد بسیار خوبی در این بخش دارد.

    دوربین زاویه عریض (Wide Angle) یا فوق عریض (Super Wide)

     

    لنز واید lg gg5

     

    زمانی که با دقت به پشت گوشی‌های هوشمند مجهز به دوربین دوگانه نگاه کردید و به نظرتان سنسورها کاملا با هم تفاوت داشتند، در واقع یکی از این دوربین‌ها دارای لنز زاویه عریض یا واید است. به لطف این ترکیب می‌توانید تصاویری خارق‌العاده ثبت کنید و جزئیاتی را بگیرید که دوربین‌های معمولی از ثبت آنها عاجز هستند.

    سیستم دوربین به کار رفته در گوشی جی 5 ال‌جی از نوع زاویه عریض بود. در حالی که سنسور اصلی یک نمونه‌ی ۱۶ مگاپیکسل و ۲۹  میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 بود، دوربین دوم کاملا تفاوت داشت. سنسور دوم یک نمونه‌ی ۸ مگاپیکسلی و ۱۲ میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/2.4 در نظر گرفته شده بود.

    از دیگر مدل‌هایی که به عنوان پیشگامان گوشی‌های هوشمند مجهز به سیستم دوربین دوگانه‌ی زاویه‌ عریض وارد بازار شدند می‌توان به Moto X موتورولا و Zenfone 4 ایسوس اشاره کرد.

    دوربین تله‌فوتو (Telephoto)

     

    لنز تله فوتو galaxy note 9

     

    این روزها سنسور تله‌فوتو بیشتر در گوشی‌های پرچمدار بازار دیده می‌شود. گلکسی نوت 8 (Galaxy Note 8) و گلکسی نوت 9 (Galaxy Note 9)، گلکسی S9+ (+Galaxy S9)، گلکسی S8+ و نسل جدید گوشی‌های آیفون از لنز تله بهره می‌برند که عملکردی مخالف سنسورهای زاویه عریض یا واید دارد.

    لنزهای تله‌فوتو صرفا برای زوم‌کردن و بزرگنمایی کاربرد ندارند و مزایای دیگری نیز در اختیار شما خواهند گذاشت. مهمترین مزیت این لنز بهبود کیفیت تصاویر هنگام زوم کردن روی سوژه است. زوم اپتیکال این لنز روی 2x قرار دارد که به مراتب بهتر از زوم دیجیتال است و در نهایت کیفیت تصاویر ثبت شده بسیار خوب خواهد بود.

    دومین مزیت لنز تله‌فوتو بهبود شرایط عکاسی در حالت پرتره است. دوربین Telephoto به عنوان دوربین اصلی استفاده می‌شود و عملکردی مشابه سنسور تشخیص عمق دارد. درا ین حالت نتایج به دست آمده خیلی بهتر می‌شود و دقت تار کردن پس‌زمینه تا حد دوربین‌های DSLR بالا می‌رود.

    البته در برخی از مدل‌ها مانند گلکسی نوت 8 ترکیبی از دو دوربین تله‌فوتو و زاویه عریض استفاده می‌شود که امکانات زیادی را درا ختیار کاربر قرار می‌دهد. باوجود این، لنز واید نمی‌تواند مانند زمانی که به تنهایی در کنار یک دوربین معمولی قرار می‌گیرد، عملکردی قوی داشته باشد.

    گوشی‌های مجهز به دوربین چندگانه

     

    دوربین چندگانه Galaxy A9 2018

     

    در حالی که گوشی‌هایی زیادی با سیستم دوربین دوگانه در بازار وجود دارد، کمپانی‌های تولیدکننده تصمیم‌ گرفته‌اند با قراردادن لنزهای مختلف در کنار هم، گوشی‌هایی با دوربین های قدرتمند سه یا چهارگانه را در اختیار کاربران قرار دهند.

    در حالی که کمپانی چینی هواوی گوشی Mate 20 Pro را به عنوان یکی از جدیدترین پرچمداران خود با دوربین سه‌گانه‌ی مجهز به سه لنز قدرتمند از کمپانی سرشناس آلمانی معرفی کرده است، سامسونگ نیز بیکار نبوده و گوشی Galaxy A9 را به عنوان اولین گوشی هوشمند مجهز به چهار دوربین روانه‌ی بازار کرد.

    ایده‌ی معرفی گوشی‌های مجهز به دوربین چندگانه از جایی شکل گرفت که تولیدکنندگان به این نتیجه رسیدند می‌توانند علاوه بر دوربین اصلی، از سنسورهای دیگر مانند مونوکروم یا تله‌فوتو در کنار هم استفاده کنند.

    در واقع تفاوت اصلی گوشی‌های مجهز به سیستم دوربین دوگانه با گوشی‌های دارای دوربین چندگانه این است که علاوه بر سنسور اصلی، چندین لنز مختلف در نظر گرفته شده است تا تجربه‌ی لذت‌بخش‌تری از عکاسی با دوربین داشته باشید.

    همین موضوع سبب شده تا گوشی‌های پرچمدار جدید مانند هواوی میت 20 و میت 20 پرو، هواوی P20 پرو، سامسونگ گلکسی A9، سامسونگ گلکسی A8s، آنر مجیک 2، ال‌جی V40 ThinQ ... عملکرد بسیار خوبی در بخش عکاسی داشته باشند.

    استفاده از دوربین چندگانه در گوشی‌های هوشمند مزایای زیر را به همراه دارد:

    • زوم بیشتر و دقیق‌تر: به لطف بهره‌گیری از لنزهای مختلف این امکان فراهم می‌شود که بتوانید از بزرگنمایی بهتر و دقیق‌تر لذت ببرید. هواوی در گوشی P20 Pro به خوبی توانسته است با بهره‌گیری از دوربین سه‌گانه مجهز به لنز تک‌رنگ (مونوکروم) شرایط زوم هیبریدی را در کنار اطلاعات مربوط به RGB استاندارد به‌گونه‌ای فراهم کند که محدوده‌ی دینامیکی تصاویر بهبود یابد.
    • وضوح تصویر بیشتر: بی‌شک یکی از مزایای به‌کارگیری دوربین چندگانه در گوشی‌های هوشمند، ثبت تصاویر باکیفیت بالا است که در آن بیشترین جزئیات ممکن وجود خواهد داشت. به لطف جذب نور بیشتر می‌توانید عکس‌های زنده و باکیفیت خارق‌العاده را شکار کنید.
    • ثبت تصاویر باکیفیت در شرایط نور کم: یکی از مشکلات کاربران به ویژه‌ کاربران حرفه‌ای، ثبت تصاویر باکیفیت در شرایط نور کم و فضای تاریک است. کمپانی‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند تلاش کرده‌اند تا با تدابیر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این مشکل را برطرف کنند. بهره‌گیری از دوربین چندگانه با گشودگی دیافراگم مناسب با شرایط نور کم، کمک می‌کند حتی در موقعیت‌های تاریک بتوانید بهترین عکس‌ها را بگیرید.

    در حالی که دنیای گوشی‌های هوشمند به طور کلی اشباع شده است و نوآوری‌های چشمگیری دیده نمی‌شود، شاهد مدل‌های زیادی در بازار هستیم که شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند. اما از سوی دیگر کمپانی‌های کوچک و بزرگ تلاش می‌کنند با نوآوری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خود بتوانند سهم بیشتری از بازار را تصاحب کنند. در شرایطی که بهره‌گیری از نمایشگر تمام صفحه یا بریدگی بالای نمایشگر به ترند این روزهای دنیای گوشی‌ها تبدیل شده است، استفاده از دوربین دوگانه یا چندگانه نیز یکی دیگر از ترفندهایی است که سازندگان گوشی‌های هوشمند به‌کار گرفته‌اند تا بتوانند مشتریان آماتور و حرفه‌ای بیشتری را به سمت خود جذب کنند. کمپانی‌هایی چون سامسونگ، هواوی، اپل، شیائومی و ال‌جی مدت‌ها است این موضوع را جدی گرفته‌اند و با همکاری کمپانی‌های فعال در تولید لنز دوربین و تجهیزات عکاسی تلاش می‌کنند تا بیشتر از گذشته تجربه‌ای لذت‌بخش از عکاسی را در اختیار خریداران خود قرار دهند. طی یک‌سال گذشته شاهد پیشرفت بسیار خوبی در حوزه‌ی عکاسی با گوشی‌های هوشمند بوده‌ایم. به‌طوری که سایت DXOMark (مرجع رتبه‌بندی دوربین‌های مختلف) امتیازات خوبی را برای دوربین گوشی‌های هوشمند در نظر گرفته است. در مطلب بعدی به مقایسه چند گوشی پرچمدار و میان‌رده‌ی بازار با دوربین دوگانه و چندگانه می‌پردازیم و تلاش می‌کنیم بهترین مدل‌های موجود در بازار را به شما معرفی کنیم.

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید