در چه موقعیتهایی به تکنسین برق نیاز داریم؟
یکی از مشاغل فنی پر تقاضا در بازار کار، فرصت شغلی تکنسین برق است. تعداد بالای آگهیهای استخدام تک
یکی از مشاغل فنی پر تقاضا در بازار کار، فرصت شغلی تکنسین برق است. تعداد بالای آگهیهای استخدام تکنسین برق در مناطق مختلف کشور، درآمد مناسب و امکان ورود سریع کارجویان به بازار کار این حرفه، جزء مواردی هستند که فرصتهای استخدام تکنسین الکترونیک را به یکی از محبوبترین فرصتهای استخدامی در کشور تبدیل کرده است.
چنانچه قصد ارسال رزومه به آگهیهای استخدام تکنسین الکترونیک را دارید، بهتر است ابتدا با وظایف تکنسین برق آشنایی لازم را داشته باشید. در این مقاله ضمن معرفی فرصت شغلی تکنسین برق و الکترونیک، به شرح وظایف تکنسینهای برق میپردازیم. همچنین با بیان شرایط استخدامی و مهارتهای لازم برای فعالیت بهعنوان تکنسین برق، بازار کار این حرفه در ایران را موردبررسی قرار میدهیم.
معرفی شغل تکنسین برق
تکنسینهای برق را میتوان بخشی جداییناپذیر از صنعت ساخت و ساز در ایران و جهان دانست. این در حالی است که وظایف تکنسین برق تنها محدود به کار در ساختمانهای نوساز نمیشود. وظایف تکنسین برق شامل نصب، نگهداری، بررسی و تعمیر سیستمها، ماشین آلات و تجهیزات برقی در محیطهای اداری، ساختمانهای مسکونی، واحدهای تولیدی، کارخانهها و واحدهای صنعتی است.
مزیت کاری بسیار مهم در شغل تکنسین برق این است که هر ساختمان اعم از ساختمانهای مسکونی، تجاری یا صنعتی، به نیروی برق نیاز دارد. درنتیجه فرصتهای استخدام تکنسین برق، همواره جزء فرصتهای استخدامی پر تقاضا در بازار کار ایران محسوب میشوند. به همین دلیل امنیت شغلی و درآمد تکنسین برق، در وضعیت بسیار خوبی در مقایسه با بسیاری از مشاغل قرار دارد.
سیم کشی برق ساختمانهای مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی، بهعنوان یکی از مهمترین وظایف تکنسینهای برق محسوب میشود. همچنین تکنسینهای برق وظیفه سیم کشی برق ماشین آلات و تجهیزات برقی در صنایع مختلف را بر عهده دارند.
حوزه کاری تکنسینهای برق را میتوان در دو گروه کلی تکنسین برق صنعتی و تکنسین برق ساختمان تعریف نمود. چنانچه قصد دارید برای آگهیهای استخدام تکنسین الکترونیک رزومه خود را ارسال کنید، بهتر است ضمن آشنایی با شرح وظایف تکنسین برق ساختمان و تکنسین برق صنعتی، بهصورت تخصصی در یکی از این حوزهها فعالیت کنید.
شرایط استخدام تکنسین الکترونیک
یکی از مهمترین مواردی که در صنعت ساخت و ساز موردتوجه قرار میگیرد، سیم کشی برق ساختمان است. سیم کشی برق ساختمان یکی از کارهای ضروری و درعینحال تخصصی است. شخصی که اقدام به سیم کشی برق ساختمان میکند باید دارای دانش و مهارتهای لازم برای انجام این کار باشد.
درنتیجه برای جلوگیری از خطرات و خسارتهای احتمالی ناشی از عدم سیم کشی اصولی برق ساختمان، بهتر است همواره به یک برقکار باتجربه و دارای تخصص و مهارتهای لازم مراجعه شود. در ادامه برخی از شرایط استخدامی یک تکنسین برق و الکترونیک آورده شده است:
- توانایی عیبیابی
- قدرت حل مسئله
- روابط عمومی مناسب
- سابقه کاری مرتبط
- مسئولیتپذیری
- آشنایی با مسائل ایمنی
- توانایی انجام کار در ارتفاع
- روحیه کار تیمی
- توانایی نقشهخوانی
شرح وظایف تکنسین برق ساختمان و تکنسین برق صنعتی
شرح وظایف تکنسینهای برق در دو حوزه تکنسین برق ساختمان و تکنسین برق صنعتی تعریف میشود. یکی از وظایف تکنسینهای برق ساختمان، سیم کشی برق ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری است. در ادامه برخی از مهمترین وظایف و مسئولیتهایی که معمولا در آگهیهای استخدام تکنسین الکترونیک موردتوجه قرار دارند، آورده شده است:
- نصب تجهیزات الکتریکی و سیستمهای روشنایی
- طراحی سیستمهای روشنایی
- ارزیابی وضعیت سیستمهای برقی
- سیم کشی برق ساختمانها
- نظارت و کنترل سیستمهای الکتریکی
- طراحی، نصب و سیم کشی مدار
این در حالی است که برای سیم کشی برق واحدهای تولیدی، کارگاهها، واحدهای صنعتی و کارخانهها در صنایع مختلف، از یک تکنسین برق صنعتی کمک گرفته میشود. بهعنوان یک تکنسین برق صنعتی، فرد باید سیم کشی ماشین آلات صنعتی و تجهیزات الکتریکی مورداستفاده در صنایع را انجام دهد.
همچنین نصب ماشین آلات صنعتی و اطمینان از صحت عملکرد تجهیزات الکتریکی واحدهای صنعتی، از دیگر وظایف یک تکنسین برق صنعتی است. بهعلاوه چنانچه بهعنوان تکنسین برق صنعتی مشغول به کار شوید، وظیفه راهاندازی موتورهای الکتریکی بر عهده شما خواهد بود.
بررسی بازار کار تکنسین برق
برای ورود حرفهای به بازار کار تکنسین برق ساختمان و فعالیت در یکی از فرصتهای شغلی مرتبط با این حوزه، بهتر است یک مدرک تحصیلی مرتبط با حوزه برق ساختمان یا رشته مهندسی برق داشته باشید. همچنین با شرکت در دورههای آموزشی برق ساختمان که برخی از آموزشگاههای فنیوحرفهای معتبر در سراسر کشور برگزار میکنند، میتوانید مسیر ورود خود را به بازار کار این شغل هموار کنید.
یک برقکار یا فردی که بهعنوان تکنسین برق و الکترونیک شناخته میشود، درزمینههای مختلفی فعالیت دارد. اگرچه سیم کشی برق ساختمانهای مسکونی و صنعتی یکی از مهمترین اقدامات یک برق کار است، اما فعالیتهای یک تکنسین برق و الکترونیک تنها به این کار محدود نمیشود.
معمولا شرکتهای مختلف با انتشار آگهیهای استخدام تکنسین الکترونیک، به دنبال مهارتهای این متخصصان در زمینههای مختلفی هستند. انجام اموری مانند تعمیرات لوازم خانگی و تجهیزات الکتریکی، سیم کشی ماشین و برق خودرو و سیم کشی ماشین آلات صنعتی، در حوزه کاری یک تکنسین برق و الکترونیک است.
به همین دلیل قبل از شرکت در دورههای آموزشی تکنسین برق، بهتر است ابتدا درباره حوزه کاری موردنظر خود و موارد موردبحث در دوره، تحقیق کنید. بهعنوانمثال چنانچه به مکانیک خودرو و سیم کشی ماشین علاقه دارید، بهتر است در دورههای آموزشی سیم کشی برق خودرو شرکت کنید.
چنانچه بهعنوان تکنسین برق صنعتی مشغول به کار شوید، فرصت کار در بیمارستانها و مراکز درمانی، کارخانهها و واحدهای صنعتی را خواهید داشت. همچنین برخی از تکنسینهای برق صنعتی، درزمینه طراحی و مونتاژ تابلو برقهای صنعتی مشغول به کار میشوند.
از دیگر حوزههایی که یک تکنسین برق میتواند در آن فعالیت کند، نصب و تعمیر سیستمهای امنیتی در ساختمانها و معابر است. نصب دوربینهای مداربسته و دزدگیرهای ساختمان، یکی از فعالیتهای موردتوجه در حوزه کاری تکنسینهای برق است.
همچنین بهعنوان تکنسین برق میتوانید نصب سیستمهای اعلام هشدار حریق در ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری را بر عهده بگیرید. بهعلاوه انجام نورپردازیهای داخلی ساختمان در کنار نورپردازیهای نمای بیرونی ساختمانها، میتواند جزئی از فعالیتهای یک تکنسین برق باشد.
همچنین برخی از تکنسینهای برق به نصب آیفونهای صوتی و تصویری پرداخته یا با راهاندازی یک کسبوکار در حوزه فروش تجهیزات الکتریکی و برقی، اقدام به کسب درآمد میکنند. درنهایت با توجه به وضعیت ساخت و ساز در کشور و نیاز فراوانی که به تهیه تجهیزات الکتریکی و انجام امور مرتبط با این تجهیزات وجود دارد، میتوان آینده شغلی و درآمد یک تکنسین برق ساختمان را دارای وضعیت مطلوبی در ایران دانست.
جمعبندی
سیم کشی برق ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی، یکی از مهمترین مواردی است که در هنگام ساخت و ساز و بهرهبرداری از ساختمانها موردتوجه قرار میگیرد. تکنسینهای برق ساختمان ضمن سیم کشی برق ساختمانها و ماشین آلات صنعتی، در حوزههای مختلفی که با تجهیزات الکتریکی سروکار دارد، فعالیت دارند. تعمیرات لوازم خانگی و سایر تجهیزات الکتریکی و سیم کشی برق خودرو، از دیگر فعالیتهای موردتوجه یک برقکار یا یک تکنسین برق و الکترونیک است. در این مقاله ضمن معرفی شغل برقکار ساختمان، به بررسی شرایط استخدام تکنسین الکترونیک پرداختیم. همچنین با شرح وظایف تکنسین برق، وضعیت بازار کار این حرفه در ایران را موردبررسی قرار دادیم.