۶ مورد از معایب ساینا که پیش از خرید باید بدانید

۶ مورد از معایب ساینا که پیش از خرید باید بدانید
راهنمای مطالعه

    مشکلات و معایب ساینا دنده‌ای و اتومات از نظر مالکان این خودرو شامل موارد مختلفی است که قبل از خرید باید بدانید.

    ساینا از جمله تولیدات مشتق‌شده از تیبا به حساب می‌آید که در کنار دیگر محصولات سایپا نظیر کوییک، اطلس و سهند و...، سعی دارند پلتفرم به‌روز شده پراید را همچنان سرپا نگاه داشته و محصولات اقتصادی بر این اساس به دست مشتریان ایرانی برسانند.

    در این مقاله به معایب ساینا به عنوان یکی از محصولات پرفروش سایپا در فهرست ماشین تا ۲۰۰ میلیون اشاره خواهیم کرد. پیش از این معایب پژو پارس TU5 و معایب دنا پلاس توربو را هم بررسی کرده بودیم.

    معرفی ساینا

    ساینا را می‌توان نسخه فیس‌لیفت و اصلاح‌شده سایپا تیبا به حساب آورد. این محصول بر اساس پلتفرم X200 سایپا ساخته شده و در واقع می‌توان آن را جزو نوادگان پراید به حساب آورد.

    ساینا در سال ۱۳۹۵ در قالب تیپ‌های SX و EX روانه بازار شد اما امکانات کم نسخه اس ایکس سبب اقبال کمتر مشتریان به این محصول شد و درنتیجه سایپا آن را خیلی زود از خط تولید کنار گذاشت و تاکنون ساینا EX پرفروش‌ترین محصول این خانواده بوده است.

    البته این اواخر نیز ساینا اس به عنوان مدل فیس‌لیفت ساینا روانه بازار شده که در این مقاله مورد نظر ما نیست. هرچند که بسیاری از معایب این دو خودرو می‌تواند مشترک باشد. همانطور که در مقایسه ساینا و تیبا گفتیم، طراحی نسخه اس بهبود یافته است.

    مقایسه ساینا و پراید 111

    معایب ساینا و مشکلات این خودرو

    در ادامه به برخی مشکلات و معایب ساینا اشاره کرده‌ایم که می‌توانید آنها را مطالعه کنید تا پیش از خرید این خودرو نسبت به جنبه‌های منفی آن مطلع شوید.

    [related]45911[/related]

    توان فنی و حرکتی متوسط

    هرچند که از یک خودرو اقتصادی در حد ساینا نمی‌توان انتظار توان حرکتی فوق‌العاده داشت اما باز هم می‌شد که ساینا از توان و قدرت فنی بالاتر نسبت به تیبا برخوردار باشد و حداقل قدرتی در حد ۱۰۰ اسب بخار به کاربر خود ارائه دهد که متاسفانه این‌طور نشده است.

    توان اسمی موتور ساینا حدود ۸۷ اسب بخار عنوان شده که شاید در عمل به این رقم هم نرسد.

    مشکلی که در سایر خودروهای تولید داخل هم معمولا مشاهده می‌شود و توان اسمی آن‌ها با توان واقعی موتور این خودروها تا حدودی فاصله دارد.

    شتاب صفر تا صد ساینا چیزی بیش از ۱۴ تا ۱۵ ثانیه برآورد می‌شود که آن نیز خیلی نمی‌تواند مورد پسند مشتری قرار گیرد و در مواقعی که نیاز به سبقت بگیری فوری وجود دارد، رضایت کامل کاربر را فراهم کند.

    مصرف سوخت بالا ساینا

    اگر نگاهی به خودروهای روز دنیا بیندازید، متوجه خواهید شد معمولا پیشرانه‌های ۱.۵ لیتری این خودروها چیزی کمتر است ۵.۵ لیتر در هر صد کیلومتر به طور ترکیبی بنزین مصرف می‌کنند.

    ساینا به طور متوسط بیش از ۷ تا ۷.۵ لیتر سوخت نیاز دارد که این رقم برای یک موتور ۱.۵ لیتری در دنیای امروز چندان منطقی و مقرون به صرفه نیست.

    تکنولوژی ساخت قدیمی، سرسیلندر ۸ سوپاپ و عدم تناسب توان پیشرانه با وزن خودرو را می‌توان به عنوان دلایل مصرف سوخت نسبتا بالای ساینا در نظر گرفت.

    موتور کوییک

    طراحی بیرونی نامتناسب، نمای داخلی زشت

    گرچه باید اعتراف کرد که طراحی بیرونی ساینا به‌ویژه نمای جلو و عقب آن در مقایسه با تیبا بسیار زیبا و امروزی‌تر شده است، اما درمجموع تناسب طراحی چندانی بین نمای جانبی و طرح قسمت جلو و پشت ساینا دیده نمی‌شود. این مورد باعث خواهد شد جذابیت ظاهری ساینا آن‌طور که بایدوشاید برای مشتری هیجان‌انگیز به نظر نرسد.

    نمای داخلی به‌ویژه طرح داشبورد این خودرو نیز اصلا چنگی به دل نمی‌زند و جلوه بسیار زشت، قدیمی و از مد افتاده را به نمایش می‌گذارد.

    ption id="attachment_49592" align="aligncenter" width="850"]کابین ساینا کابین ساینا

    اگر نگاهی به طرح داشبورد خودروهای اقتصادی امروز بیندازید متوجه منظور ما از زشت بودن نمای داخلی ساینا خواهید شد.

    از لحاظ سطح کیفی متریال نیز کابین ساینا بسیار سطح پایین ساخته شده و پلاستیک خشک اکثر بخش‌های داشبورد و رودری‌ها را شکل داده است.

    فرم صندلی‌ها نیز چندان دربرگیرنده و مطابق با اصول ارگونومیک طراحی نشده و در طول مسافرت‌های طولانی منجر به خستگی و کوفتگی بدن سرنشین خواهد شد. درمجموع نوع طراحی داخلی و کیفیت پایین متریال به کار رفته در ساخت کابین را می‌توان یکی از اصلی‌ترین معایب ساینا به حساب آورد.

    کیفیت پایین بدنه و بخش فنی

    به طور کلی کیفیت ساخت محصولاتی مثل ساینا چندان مطلوب و مورد رضایت نیست؛ زیرا اینگونه خودروها جزو تولیدات پرفروش و اقتصادی به حساب می‌آیند که متاسفانه رقیبان قدر و چندانی برای آنها وجود ندارد و مشتریان مجبورند با هر سطح کیفی این محصولات داخلی را خریداری کنند. بنابراین شرکت سازنده نیز چندان نیازی نمی‌بیند سطح کیفی محصول را در حد استانداردهای روز نگاه دارد.

    کیفیت رنگ بدنه خودروهایی مثل ساینا خیلی مرغوب نیست و در مورد کیفیت قطعات فنی آن نیز باید گفت که از لحاظ دوام فنی معمولا نمی‌توانند رضایت کامل کاربر را به دست آورند. با این حساب چه از لحاظ کیفیت مونتاژ بدنه و چه از لحاظ کیفیت قطعات فنی، کاربر نمی‌تواند رضایت کامل از خودرو ساینا داشته باشد و باید آن را جزو معایب این سدان سایپا در نظر گرفت.

    مقایسه ساینا و تیبا ؛ کدامیک را بخریم

    ایمنی پایین از معایب ساینا

    با وجود آنکه خودرو ساینا در آزمون‌های معتبر جهانی شرکت نکرده و ارزیابی دقیقی از سطح امنیتی آن وجود ندارد، اما با توجه به آنکه این محصول بر اساس پلتفرم به‌روز شده پراید ساخته شده است، می‌توان حدس زد که سطح ایمنی آن چندان بالا نباشد.

    این مشکل البته مختص ساینا نیست و در اکثر خودروهای تولید داخل مشاهده می‌شود که نتیجه آن را می‌توان در تصادفات این محصولات مشاهده کرد. بنابراین نباید انتظار امنیت بالا از خودرو ساینا داشت و آن را جزو محصولات کاملا ایمن دانست.

    کابین نسبتا کوچک و صندوق عقب محدود

    یکی از شاخصه‌های مهم خودروهای خانوادگی برخورداری از کابین جادار و صندوق عقب بزرگ است. هرچند از سگمنت خودروهایی مثل ساینا انتظار فضای داخلی فراوان نمی‌رود اما به هر حال در مقایسه با محصولاتی مثل پژو ۴۰۵ می‌شود گفت که کابین ساینا دارای فضایی محدودتر است و از این جهت به درد استفاده از سوی خانواده‌های پرجمعیت نمی‌خورد.

    صندوق عقب نسبتا محدود این خودرو نیز فضای زیادی در حد متناسب با مسافرت‌های طولانی خانوادگی در اختیار نمی‌گذارد که باید آن را به معایب ساینا اضافه کرد. البته باید اشاره کنیم که ساینا از لحاظ فضای داخلی و صندوق بر خودروهایی مثل پراید و 206 کمی برتری دارد.

    جمع‌بندی مشکلات و معایب ساینا

    در انتها به طور خلاصه باید اشاره کنیم که خودرو ساینا از لحاظ طراحی، سطح کیفی بدنه و قطعات فنی، مصرف سوخت و توان حرکتی جزو خودروهای ایده‌آل به شمار نمی‌رود و در این بخش‌ها دچار ضعف است. با این وجود این محصول اقتصادی سایپا به دلیل آن که دارای رقبای چندانی در ایران نیست، می‌تواند به عنوان یک خودرو خانوادگی خوش فروش با قیمت قطعات یدکی نسبتا ارزان، استهلاک کمتر و ظاهر زیباتر نسبت به محصولاتی مثل پژو ۴۰۵ مورد استفاده مشتریان ایرانی قرار گیرد و با توجه به قیمت متعادل‌تری که در بازار دارد، قادر است به نیازها و احتیاجات نسبی مشتریان به نحوی تقریبا قابل قبول پاسخ دهد. [see_also]42318[/see_also]

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید