مقایسه کوییک اتوماتیک و امجی ۳؛ با ۳۰۰ میلیون تومان هاچبک چی بخریم؟
مقایسه کوییک اتوماتیک و ام جی ۳ از نظر فنی و توان موتور، سرعت، ایمنی و آپشنها نشان میدهد کدامیک انتخاب بهتری برای شماست.
اگر بهترین خودرو هاچبک تا ۳۰۰ میلیون باشید، احتمالا گزینههایی مثل کوییک اتوماتیک، پژو ۲۰۶ کارکرده و پژو ۲۰۷ کارکرده زودتر از باقی موارد به ذهنتان خواهند رسید. البته اگر به فکر خرید یک ماشین نسبتا خاص و اصطلاحا باکلاستر هستید، با این مبلغ میتوانید ام جی ۳ را نیز به فهرست بهترین خودرو هاچبک تا ۳۰۰ میلیون اضافه کنید. در ادامه با درجه همراه باشید تا با مقایسه کوییک اتوماتیک و ام جی ۳ ببینیم با ۳۰۰ میلیون تومان کدامیک ارزش خرید بیشتری دارد.
معرفی کوییک اتوماتیک و ام جی ۳
کوییک اتوماتیک پلاس یکی از بهترین ماشین های ایرانی و گل سرسبد تولیدات اقتصادی سایپا مبتنی بر پلتفرم X200 بهحساب میآید. این ماشین اتومات ارزان از لحاظ ساختار و پیشرانه تفاوت زیادی با تیبا ندارد اما بهواسطه گیربکس اتوماتیک CVT، در حال حاضر قیمت نسبتا بالایی پیدا کرده و مدلهای ۱۴۰۱ آن در محدوده قیمتی حدود ۳۰۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
حالا که کوییک سر از محدوده قیمتی ۳۰۰ میلیون تومان درآورده، میشود این خودروی بهظاهر اقتصادی را با برخی محصولات خارجی وارداتی کارکرده مقایسه کرد. بهعنوان مثال ام جی ۳ (MG 3) مدل ۲۰۱۴ را که نمونههای کارکرده آن بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان در بازار پیدا میشوند، میتوان نزدیکترین رقیب خارجی کوییک اتوماتیک پلاس صفرکیلومتر دانست.
ام جی ۳ (MG 3 ) یک هاچبک زیبا با طراحی اسپرت است که با مدلهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ به بازار ایران راه پیدا کرد، اما به دلایلی مثل وجود رقبای مطرح کرهای و همچنین اقبال بیشتر مشتریان به سمت کراس اوورهای چینی، نتوانست خیلی پرفروغ ظاهر شود و دیگر واردات آن به کشور ادامه پیدا نکرد.
مقایسه کوییک اتوماتیک و ام جی ۳ از نظر ظاهری
یکی از مصادیق ضربالمثل آن چیز که عیان است چه حاجت به بیان است، در اینجا نمود پیدا میکند. مسلما ام جی ۳ به دلیل بهرهمندی از طراحی بهروزتر، جلوه اسپرت و جوانپسندتر و در کل هماهنگی بیشتر میان المانهای ظاهری، از طراحی بهمراتب جذابتری در مقایسه با کوییک اتوماتیک پلاس بهره میبرد.
ام جی ۳ یک هاچ بک نسبتا خاص در کشور بهحساب میآید و باتوجهبه طراحی اسپرتش، قطعا بیشتر و راحتتر میتواند نیازهای افراد علاقمند به یک هاچبک منحصربهفرد را پاسخ بدهد؛ بنابراین چه از لحاظ پرستیژ اجتماعی و چه از لحاظ سبک طراحی و هماهنگی میان المانهای بصری، محصول چینی-انگلیسی برنده مطلق مقایسه کوییک اتوماتیک و ام جی ۳ از نظر ظاهری خواهد بود.
در مورد طراحی کابین نیز وضعیت MG3 برتر است و طراحی بهمراتب دلنشینتری در مقایسه با کابین کوییک به نمایش میگذارد. جنس متریال آن نیز باکیفیتتر از پلاستیکهای به کار رفته در داشبورد کوییک است و در مجموع محیطی کاملا رضایتبخشتر از هاچبک ایرانی در ام جی ۳ فراهم آورده شده است.
میزان فضا در هاچبک ام جی نیز بیشتر از کوییک است و سرنشینان بهویژه در ردیف عقب راحتی بیشتری را تجربه خواهند کرد. ضمنا صندوق عقب ام جی ۳ معادل ۲۸۵ لیتر گنجایش دارد که این مورد در سایپا کوییک به ۲۲۵ لیتر کاهش پیدا میکند؛ بنابراین در مقایسه کوییک اتوماتیک و ام جی ۳ از لحاظ زیبایی کابین، سطح کیفی آن و جادار بودن، وضعیت MG3 نسبت به رقیب کاملاً برتر است.
[related]47734[/related]
مقایسه فنی کوییک اتوماتیک و ام جی ۳
مقایسه فنی این دو هاچبک نشان میدهد که ام جی ۳ وضعیت بهتری از لحاظ شتاب و توان فنی پیش روی کاربر خود قرار میدهد. دلیل آن هم استفاده از موتور ۱.۵ لیتری ۱۶ سوپاپ با قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور ۱۳۵ نیوتن متر است که در کنار گیربکس نیمه اتوماتیک AMT پنج سرعته توانسته شتاب صفر تا صد ۱۱.۵ ثانیه را ارائه دهد و چابکی کاملا رضایتبخشی برای این هاچ بک کوچک چینی پدید بیاورد.
این در حالی است که موتور ۸ سوپاپ کوییک اتوماتیک پلاس در کنار گیربکس CVT اتوماتیک چندان پرشتاب عمل نمیکند و حداکثر قدرت آن برابر ۸۷ اسب بخار بهاضافه ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور است.
این موتور و گیربکس، نهایتا میتوانند شتاب ۰ تا ۱۰۰ کوییک اتوماتیک را به حدود ۱۳ تا ۱۴ ثانیه برسانند که مسلما نسبت به حریف بسیار کندتر به نظر میرسد؛ بنابراین MG3 از لحاظ فنی نسبت به کوییک دست بالاتر را دارد.
از لحاظ هندلینگ و پایداری در سر پیچها نیز وضعیت ام جی۳ بهتر از رقیب است و فرمانپذیری دقیقتری را در این خودرو شاهد خواهید بود. نقطه قوت بخش فنی کوییک تنها ارزانتر بودن قطعات موتور آن است که در صورت خرابی، خرج و دردسر کمتری به دنبال خواهد داشت.
البته برخی مشتریان نسبت به عملکرد و استهلاک گیربکس AMT ام جی انتقاداتی داشتهاند و آن را کمی پر استهلاک میدانند. در این باره به نظر میرسد اگر شیوه تعامل با گیربکس AMT به این کاربران آموزش داده شود، شاهد ارتقای عملکرد گیربکس و کاهش میزان استهلاک آن خواهند بود؛ چرا که گیربکس AMT در اصل همان گیربکس دستی است که سامانه کلاچ گیری آن بهصورت اتومات درآمده است؛ بنابراین حین توقف در سربالاییهای پرترافیک و یا پشت چراغ قرمز، بهتر است گیربکس در وضعیت خلاص گذاشته شده و ترمز دست کشیده شود تا سیستم کلاچ زودتر از موعد مستهلک نشود.
جدول مقایسه فنی ام جی ۳ و کوییک اتوماتیک
خودرو | کوییک اتومات | ام جی 3 |
پیشرانه | ۴ سیلندر- ۸ سوپاپ | ۴ سیلندر- ۱۶سوپاپ |
حجم موتور | ۱.۵ لیتر | ۱.۵ لیتر |
حداکثر قدرت | ۸۷ اسب بخار | ۱۰۵ اسب بخار |
حداکثر گشتاور | ۱۲۸ نیوتن متر | ۱۳۵ نیوتن متر |
گیربکس | CVT اتومات | پنج سرعته AMT |
مصرف سوخت ترکیبی | ۷.۵ لیتر در صد کیلومتر | ۶.۶ لیتر |
شتاب صفر تا ۱۰۰ | ۱۳.۶ ثانیه | ۱۱.۵ ثانیه |
حداکثر سرعت | ۱۶۰ کیلومتر برساعت | ۱۷۰ کیلومتر برساعت |
مقایسه امکانات رفاهی و ایمنی
وضعیت کوییک اتوماتیک پلاس در بخش تجهیزات رفاهی تا حدی رضایتبخشتر از حریف چینی به نظر میرسد؛ زیرا مواردی مثل نمایشگر لمسی ۷ اینچی، تهویه دیجیتال، فرمان برقی، ورود بدون کلید، استارت دکمهای و دوربین عقب، در کوییک اتوماتیک پلاس وجود دارد که ام جی ۳ فاقد آنهاست.
در عوض سانروف، گرمکن آینههای جانبی، روکش صندلی چرمی و اتولایت نیز جزو برتریهای هاچ بک ام جی ۳ در برابر حریف ایرانی خواهد بود.
کروز کنترل، بلوتوث، USB، دی لایت، تنظیم دستی صندلیهای جلو و آینههای جانبی برقی، امکانات رفاهی مشترک این دو هاچبک موجود در بازار ایران بهحساب میآیند.
اما در بخش ایمنی وضعیت کاملا به نفع خودروی MG3 تغییر میکند؛ چرا که این هاچبک چینی-انگلیسی موفق به دریافت سه ستاره ایمنی در سال ۲۰۱۴ از مؤسسه بسیار معتبر یورو انکپ شده است. درحالیکه سطح ایمنی کوییک چندان رضایتبخش نیست و بههیچوجه نمیتواند با ام جی ۳ برابری کند.
تجهیزات ایمنی ام جی ۳ هم نسبت به حریف برتر است؛ زیرا کوییک تنها دارای دو کیسه هواست اما MG3 دارای ۶ ایربگ و سیستم کنترل ترمزها در پیچ است. ترمز ضد قفل ABS و EBD، ترمز کمکی، سنسور پایش فشار باد تایرها و سنسور پارک عقب، تجهیزات ایمنی مشترک بین ام جی تری و کوییک بهحساب میآیند.
جمعبندی؛ کوییک اتوماتیک بخریم یا ام جی ۳؟
در انتهای مطلب مقایسه کوییک اتوماتیک و ام جی ۳ احتمالا دیگر باید راحتتر به پاسخ سؤال خود رسیده باشید؛ جواب این سؤال که کوییک اتوماتیک پلاس صفر بخریم یا ام جی ۳ کارکرده تا حد زیادی به تمایلات شما بستگی دارد؛ بهویژه اگر یک خودروی صفرکیلومتر با خدمات پس از فروش گسترده، لوازم بدنه و قطعات پیشرانه ارزان و بازار خرید و فروش پررونقتر نیاز دارید، مسلم است که کوییک اتوماتیک پلاس گزینه بهتر و اصطلاحا کمریسکتری برای شما خواهد بود. اما در سوی دیگر افرادی که اصولا نمیخواهند یک ماشین داخلی آن هم کوییک را به قیمت حدود ۳۰۰ میلیون تومان بخرند و دنبال ماشینی خاص و منحصربهفردتر هستند، ام جی ۳ مدل ۲۰۱۴ را ترجیح خواهند داد. طراحی ظاهری کاملا اسپرت و جوانپسند، کابین باکیفیتتر، شتاب و عملکرد فنی بالاتر، فضای داخلی ساکتتر، کیفیت سواری بهتر، هندلینگ و پایداری اطمینانبخشتر و فضای داخلی جادارتر از جمله عواملی هستند که موجب برتری قاطع MG3 در مقابل کوییک خواهند شد. منتها خودرویی که ۸ سال کار کرده احتمالا از لحاظ نگهداری و تعمیرات به مراقبت بیشتری احتیاج خواهد داشت. همچنین قطعات فنی و بهویژه لوازم بدنه ام جی ۳ در بازار کمیابتر است و هزینه نگهداری این خودرو چه از لحاظ سرویسهای دورهای و چه از لحاظ تعمیرات احتمالی، بیشتر از کوییک اتوماتیک خواهد بود. اما بههرحال اگر این موارد را به علاوه بازار خرید و فروش کمرونقتر یا خاصتر MG3 کنار بگذاریم، در باقی موارد این هاچبک چینی نسبت به حریف ایرانی برتری دارد و میتواند یک خودروی مناسب بهویژه برای افراد اسپرت پسند و زوجهای جوان بهحساب بیاید. [see_also]41063[/see_also]