بررسی هواوی P50 پرو؛ مزایا، معایب و گوشیهای جایگزین بهتر
هواوی P50 پرو جدیدترین پرچمدار شرکت چینی است که با دوربین فوقالعاده و سختافزار قدرتمند برای تسخیر بازار معرفی شده است. در بررسی هواوی P50 پرو توان این گوشی را محک خواهیم زد.
پرچمدارهای سری P هواوی بیشتر به دلیل دوربین فوقالعاده شناخته میشوند و هواوی P50 پرو نیز دارای دوربین فوقالعادهای است که نمونه آن را کمتر در گوشی دیگری دیدهایم.
هواوی P50 پرو از مشخصات فوقالعاده قدرتمندی بهره میبرد اما برخی محدودیتها و مشکلات منحصر به فرد خود را دارد. در مطلب بررسی هواوی P50 پرو تمام نقاط ضعف و وقت این گوشی حدود ۳۰ میلیون تومانی را مرور خواهیم کرد. همچنین سایر رقبا آن را به شما معرفی خواهیم کرد تا ارزش خرید آن مشخص شود و در نهایت بتوانید تصمیم گیری راحتتری درباره خرید P50 پرو داشته باشید.
- گلکسی S22 الترا
- شیائومی می ۱۱ الترا
- شیائومی می ۱۲ پرو
- آیفون ۱۳
- وان پلاس ۱۰ پرو
مشخصات عمومی هواوی P50 پرو
گوشی هواوی P50 پرو اواسط سال گذشته در نسخههایی با ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم وارد بازارهای سراسر جهان شده و در بازار ایران نیز موجود است.
هواوی P50 پرو به دلیل تحریمهای آمریکا از سرویسهای گوگل پشتیبانی نمیکند. نسخه چینی این دستگاه با سیستم عامل اختصاصی هارمونی ۲.۰ و نسخه جهانی آن با اندروید ۱۱ با رابط کاربری EMUI 12 عرضه شده. هرچند هواوی نامی از اندروید نیاورده و روی هارمونی تاکید میکند، اما واضح است که در نسخه جهانی سیستم عامل گوشی همان اندروید است.
در ادامه بررسی هواوی P50 پرو سیستم عامل و قابلیتهای نرمافزاری را بیشتر مورد بررسی خود قرار خواهیم داد.
[table id=1094 /]
طراحی؛ یک پرچمدار واقعی
هواوی معمولا به عرضه گوشی با ظاهر و طراحی فوقالعاده شناخته میشود و هواوی P50 پرو نیز از این قاعده مستثنی نیست. منحنیهای روی گوشی، بدنه نازک و سبک آن، چیدمان منحصر به فرد دوربینها در پشت آن از جمله دلایلی هستند که باعث میشود گوشی بلافاصله پس از خارج شدن از جعبه، مورد پسند قرار بگیرد.
پنل پشتی و جلو دستگاه از شیشه ساخته شده و بدنه آن آلومینیوم است. همچنین در بررسی هواوی P50 پرو باید اشاره کرد که این گوشی از استاندارد IP68 مقاومت در برابر گرد و غبار و آب نیز پشتیبانی میکند.
گوشی دارای گواهی IP68 برای مقاومت در برابر گرد و عبار و آب است
ماژول دوربین دستگاه به شکل دو دایره بسیار بزرگ روی پنل پشتی آن قرار گرفته که هرچند طراحی آن منحصر به فرد به نظر میرسد اما ممکن است به عقیده برخی کاربران زشت و بزرگ باشد. با این حال، طراحی آن پرچمدار بودن دوربینهای دستگاه را به خوبی نشان میدهد. روزنه بالای نمایشگر دستگاه نیز هرچند نسبت به نسل قبل کوچکتر شده و حالا وسط صفحه قرار دارد، اما همچنان به نظر میرسد که حجم زیادی از نمایشگر دستگاه را اشغال کرده است.
طراحی هواوی P50 پرو عالی است اما لک و اثر انگشت روی آن میماند
در بالای دستگاه شاهد دو میکروفون متقارن، یک بلستر IR و چهار سوراخ برای خروجی اصلی صدای اسپیکر بالایی هستیم. پایین دستگاه دارای پورت USB-C، خشاب سیم کارت، میکروفون اصلی و یک توری با شش حفره برای خروجی صدا اسپیکر دیگر است. سمت چپ دستگاه خالی است و کلیدهای تنظیم صدا و پاور روی لبه سمت راست آن قرار گرفتهاند.
در مجموع هواوی در طراحی P50 پرو عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده و با استفاده از چندین ویژگی پرچمدار بودن گوشی خود را به خوبی اثبات کرده است.
[table id=1095 /]
نمایشگر؛ درجه یک و با کیفیت
هواوی P50 پرو از یک نمایشگر ۶.۶ اینچی OLED با شیشه محافظ خمیده بهره میبرد. نمایشگر گوشی هواوی وضوح ۱۲۲۸ در ۲۷۰۰ پیکسل را ارائه میکند و حفره نسبتا کوچکی در بالای آن برای دوربین سلفی قرار گرفته است. ویژگیهای قابل توجه نمایشگر دستگاه علاوه بر وضوح بسیار خوب، شامل پشتیبانی از رنگهای ۱۰ بیتی، نرخ تازهسازی پویا ۱۲۰ هرتزی، نرخ نمونهبرداری لمسی تا ۳۰۰ هرتز و پشتیبانی از استاندارد +HDR10 است.
در بررسی هواوی P50 پرو حداکثر روشنایی نمایشگر آن هنگام تنظیم دستی به ۶۰۰ نیت میرسد. در حالت تنظیم خودکار روشنایی نیز روشنایی آن ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده و به ۷۵۰ نیت میرسد. هواوی در این گوشی همچنین از فرآیند خاصی استفاده کرده تا مشاهده محتوا در آن حتی زیر نور آفتاب به خوبی امکانپذیر باشد.
نمایشگر ۱۲۰ هرتز هواوی P50 پرو همان چیزی است که باعث رضایت شما میشود
در زمینه رفرش ریت نیز هواوی سه گزینه استاندارد، پویا و بالا را در دسترس کاربران قرار داده است. گزینه استاندارد نرخ تازهسازی دستگاه را به ۶۰ هرتز محدود میکند، در حالت پویا نرخ تازهسازی دستگاه در رابط کاربری و اکثر برنامهها تا ۹۰ هرتز افزایش پیدا میکند اما بازیها و برنامههایی که به طور خاص با نرخ ۱۲۰ فریم اجرا میشوند را محدود نمیکند. با این حال رفرش ریت دستگاه در این حالت هنگام مشاهده یک تصویر ثابت تا ۶۰ هرتز کاهش پیدا میکند.
سرانجام در گزینه رفرش ریت بالا، نرخ تازهسازی دستگاه در هر زمانی که امکانپذیر باشد از جمله رابط کاربری، مرورگر، ویدیوها و موارد دیگر تا ۱۲۰ هرتز افزایش پیدا میکند و هنگام نمایش تصویر ثابت به ۶۰ یا ۹۰ هرتز کاهش پیدا خواهد کرد.
در مجموع نمایشگر دستگاه از جمله ویژگیهای قابل توجه آن محسوب میشود که ارزش خرید هواوی P50 پرو را دو چندان میکند.
[table id=1096 /]
دوربین؛ بهترین!
هواوی در گوشیهای سری P خود از زمان P10 از دوربینهای معروف شرکت آلمانی لایکا استفاده میکند و این روند را در P50 پرو نیز ادامه داده. دو دستگاه P10 و P20 از دوربینهای تک رنگ استفاده میکردند و هرچند در سری P30 و P40 از آنها بهره گرفته نشد اما این دوربین حالا با P50 پرو به این سری بازگشته است.
دوربینهای هواوی P50 پرو شامل، سنسور اصلی عریض ۵۰ مگاپیکسلی، سنسور ۱۳ مگاپیکسلی فوق عریض، سنسور مونوکروم یا تک رنگ ۴۰ مگاپیکسلی و ۶۴ مگاپیکسلی پریسکوپ تله فوتو برای زوم و بزرگنمایی میشود. دوربین سلفی دستگاه نیز یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی است که مانند دوربینهای اصلی یک گزینه جذاب محسوب میشود.
در بررسی هواوی P50 پرو دوربین اصلی به طور پیش فرض عکسهای ۱۲.۵ مگاپیکسلی را ثبت میکند که به صورت کلی فوقالعاده هستند. جزئیات تفکیک شده بسیار زیادی در عکسها دیده میشود و تقریبا هیچ نویزی در آنها وجود ندارد و عکسها ظاهری متعادل و طبیعی دارند.
به طور کلی، عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی دستگاه احتمالا بهترین نمونههایی خواهند بود که از یک موبایل مشاهده کردید و ارزش گوشیهای سری P هواوی و البته برند لایکا را به خوبی نشان میدهند.
در یک کلام؛ دوربین هواوی P50 پرو در بازار موبایل بهترین است!