راهنمای خرید هارد اکسترنال SSD و HDD؛ ۱۰ نکته مهم که باید بدانید

راهنمای خرید هارد اکسترنال SSD و HDD؛ ۱۰ نکته مهم که باید بدانید
راهنمای مطالعه

    راهنمای خرید هارد اکسترنال SSD و معمولی با بررسی انواع هارد، ظرفیت مورد نیاز، سرعت انتقال، گارانتی و قیمت مدل‌‌های پرفروش در انتخاب گزینه مناسب به شما کمک می‌کند. با بررسی نکات خرید هارد اکسترنال درجه همراه باشید. 

    خرید هارد اکسترنال (External Hard Drive) به واسطه کارایی بالای این ابزار برای انتقال سریع و آسان داده رونق بالایی پیدا کرده است. فارغ از اینکه قصد خرید هارد اکسترنال چه برندی دارید باید قبل از هر چیز ۳ سوال اساسی از خود بپرسید:

    1. بودجه‌ام چقدر است؟
    2. هارد اکسترنال SSD بخرم یا معمولی؟
    3. هارد اکسترنال چند ترابایت بخرم؟

    در ادامه با بررسی نکات خرید هارد اکسترنال پاسخ این سوال‌ها را به شما خواهیم داد تا بهترین هارد اکسترنال را بر اساس نیاز خود تهیه کنید. پیش از این لیست بهترین حافظه SSD اینترنال را به شما معرفی کرده بودیم.

    نکات مهم در راهنمای خرید هارد اکسترنال

    پیش از خرید هارد باید انواع هارد اکسترنال، ظرفیت، سرعت انتقال، درگاه‌های ارتباطی، قابلیت حمل، دوام و گارانتی آن را بررسی کنید. 

    خرید هارد اکسترنال SSD یا معمولی؟

    دستگاه‌‌های ذخیره سازی اکسترنال از نظر نوع فناوری به دو دسته SSD و HDD تقسیم می‌شوند که از نظر قیمت هم با هم تفاوت زیادی دارند. حافظه‌های SSD اجزای مکانیکی ندارندو  خرابی ناشی از حمل در آنها به‌طرز قابل‌توجهی کمتر از حافظه‌های HDD است؛ با‌این‌حال، تنها نکته منفی درباره SSDها، قیمت بسیار بالایشان است که شما را مجبور به خرید ظرفیت‌های پایین‌تر می‌کند.در آن‌سو HDDها قرار دارند که نسبت به SSD‌ها سرعت کمتری دارند؛ درعوض ظرفیت ذخیره‌سازی بالاتری را در اختیارتان قرار می‌دهند. 

    سرعت انتقال در حافظه SSD به ۱۰ برابر مدل‌های HDD هم می‌رسد اما به همان نسبت هم قیمت به مراتب بالاتری دارند. برای مثال قیمت اس اس دی اکسترنال ۲ ترابایت حدود ۱۰ میلیون و قیمت هارد با همین ظرفیت ۴ میلیون است. بنابراین تهیه SDD یا خرید هارد اکسترنال SSD به کسانی توصیه می‌شود که سرعت انتقال فایل‌ها برایشان در اولویت است و محدودیت بودجه ندارند.حافظه SSD به اشتباه هارد اکسترنال SSD خوانده می‌شود چون اساسا از نوع حالت جامد است و هارد درایو نیست.

    ویژگیSSDHDD
    سرعت انتقال داده۲۰۰ تا ۵۵۰ مگابایت در ثانیه۸۰ تا ۱۶۰ مگابایت در ثانیه
    سرعت بوتثانیهدقیه
    زمان اجرای اپلیکیشنبسیار سریعمتوسط
    قیمتزیادکم

    هارد اکسترنال چند ترابایت بخرم؟

    هارد اکسترنال / External Hard Drive

    امروزه هارد‌های اکسترنال در ظرفیت‌های ۵۰۰ گیگابایت، ۱ ترابایت، ۲ ترابایت و بیشتر عرضه می‌شوند. شاید تصور کنید که پرکردن ۱ ترابایت (۱۰۰۰ گیگابایت) امری نشدنی باشد؛ اما وقتی شروع به‌ استفاده از هارد اکسترنال برای انتقال اطلاعاتتان کردید، متوجه می‌شوید که یک حافظه‌ ۱ ترابایتی چقدر سریع می‌تواند پر شود.

    برای خرید یک هارد اکسترنال، همیشه باید آینده را در نظر داشته باشید. شاید در نظرتان اکنون نیازی به حافظه‌ ذخیره‌سازی زیادی نداشته باشد؛ اما قطعاً داده‌‌های شما با‌ گذشت زمان زیادتر و حجیم‌تر می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود که هنگام خرید هارد اکسترنال، همیشه گزینه‌ای را خریداری کنید که ظرفیت ذخیره‌سازی آن از نیاز فعلی‌ شما بیشتر است و دستکم سراغ خرید هارد اکسترنال ۲ ترابایت بروید. 

    • هارد ۵۰۰ گیگابایت تا یک ترابایت: ایده‌آل برای پشتیبان‌گیری اولیه از اسناد، عکس‌ها و برخی ویدیوهای HD و FHD.
    • ۲ تا ۴ ترابایت: برای ذخیره آرشیو نسبتا بزرگ فیلم و ویدیو، بازی یا نسخه پشتیبان کامل سیستم مناسب.
    • بالاتر از ۴ ترابایت: مناسب برای کاربران حرفه‌ای با نیاز بالا به حافظه ذخیره‌سازی مانند فیلمبرداران یا عکاسان.

    معمولاً شما می‌توانید حافظه‌هایی با ظرفیت ذخیره‌سازی بالا را نسبت به میزان گیگابایتی که دریافت می‌کنید، ارزان‌تر تهیه کنید؛ به‌این‌معنی که اگر به‌عنوان‌مثال برای هر گیگابایت در یک حافظه ۵۰۰ گیگابایتی مبلغ ۲ هزارتومان پرداخت کنید، این هزینه برای یک نمونه‌ ۴ ترابایتی به ۹۰۰ تومان کاهش پیدا می‌کند. بر اساس داده‌های موجود در بازار ایران، هزینه پرداختی بابت هر گیگابایت در هارد اکسترنال ۴ ترابایتی به کم‌ترین میزان و ارزش خرید به بیش‌ترین میزان می‌رسد.

     سرعت انتقال اطلاعات به چه عواملی بستگی دارد؟

    hdd-vs-ssd

    همه‌چیز به ظرفیت حافظه خلاصه نمی‌شود و سرعت انتقال نیز اهمیت بالایی دارد. برای اینکه اطلاعاتتان را به‌سرعت بین هارد اکسترنال و دستگاه‌هایتان جا‌به‌جا کنید، باید به‌دنبال حافظه‌ای باشید که سرعت بالایی داشته باشد. دو مؤلفه‌ اصلی برای تشخیص سرعت حافظه، نوع درگاه‌ها و تکنولوژی ذخیره‌سازی است:

    تکنولوژی ذخیره‌سازی

    در ابتدای راهنمای خرید هارد اکسترنال گفتیم که SSD و HDD دو نوع رایج درایو حافظه هستند. حافظه‌های SSD مثل از تراشه‌های حافظه فلش برای ذخیره سازی استفاده کنید که زمان دسترسی آنها بر حسب میلی ثانیه اندازه گیری می‌شود. سرعت معمولاً بین ۲۰۰ تا ۵۵۰ مگابایت بر ثانیه برای خواندن و نوشتن است، اما برای SSD های NVMe سطح بالا می تواند بسیار سریعتر (تا ۳۵۰۰ مگابایت بر ثانیه یا بیشتر) باشد. 

    در حافظه‌های HDD معمولاً سرعت را با RPM نشان می‌دهند که بیانگر تعداد چرخش لنز روی دیسک در یک دقیقه است. هرچه عددی که مقابل اصطلاح فوق قرار می‌گیرد، بزرگتر باشد، سرعت انتقال اطلاعات بیشتر است. امروزه HDD‌های رایج بازار در سرعت‌‌های 5400rpm و 7200rpm عرضه می‌شوند و میانگین سرعت انتقال آنها بین ۸۰ تا ۱۶۰ مگابایت در ثانیه است.

    درگاه‌های ارتباطی

    اینکه تکنولوژی ذخیره‌سازی حافظه، جدید و پرسرعت باشد، لزوماً به‌این‌معنی نیست که سرعت بالایی را برای انتقال اطلاعات دریافت می‌کنید. پشتیبانی از درگاه‌های جدید و پرسرعت عامل مکملی است که انتقال سریع اطلاعات را تضمین می‌کند.

    امروزه اغلب هاردهای اکسترنال از درگاه‌ USB برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کنند. USB 3.1، USB 3.0، USB 2.0 در کنار درگاه تاندربولت رایج‌ترین درگاه‌های این‌روزها هستند. در‌حالی‌که USB 2.0 اندکی قدیمی‌ شده و سرعت بالایی را برای انتقال اطلاعات ارائه نمی‌کند، USB 3.0 و USB 3.1 امکان انتقال اطلاعات را با سرعت بالایی (تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه) فراهم می‌کنند. با خرید هارد اکسترنال  تاندربولت ۳ می‌توانید اطلاعات را تا ۴۰ گیگابیت بر ثانیه جابه‌جا کنید.

    پیش‌از خرید حافظه‌ای با سرعتِ بالا، ابتدا اطمینان حاصل کنید که رایانه شما از درگاه‌های جدید برای انتقال سریعِ اطلاعات پشتیبانی می‌کند.

    لیست قیمت جدیدترین هارد اکسترنال

    هارد اکسترنال ضد ضربه و قابل حمل

    هارد اکسترنال / External Hard Drive

    اگر قصدتان از خرید هارد اکسترنال استفاده از آن برای تهیه نسخه‌ پشتیبان از اطلاعاتتان و نگهداری از آن‌ها در خانه است، لزومی ندارد که به حمل‌پذیری توجه زیادی کنید؛ اما اگر قصد دارید حافظه را دائما با خود حمل کنید، بهتر است به‌دنبال نمونه‌هایی باشید که اولاً وزنی سبک داشته باشند و ثانیاً در برابر ضربه مقاومت بیشتری را از خود نشان دهند.

    برخی از حافظه‌ها در حالی که ظرفیت ذخیره‌سازی بالایی را ارائه می‌کنند، وزن پایین و اندازه‌ کوچکی دارند. معمولاً در زمینه اندازه، حافظه‌های SSD سایز کوچکتری دارند و حمل آن‌ها نسبت به HDD‌ها راحت‌تر است.

    یکی از نکات خرید هارد اکسترنال این است که اگر دائما در رفت‌و‌آمد هستید و در این بین هارد اکسترنال را نیز با خود حمل می‌کنید، بهتر است به‌دنبال گزینه‌هایی باشید که پوشش بیرونی ضخیمی دارند؛ البته این موضوع تنها برای حافظه‌های HDD صدق می‌کند که در برابر ضربه آسیب‌پذیر هستند.

    یکی از مشکلات رایجی که حافظه‌های HDD در اثر ضربه با آن مواجه می‌شوند، Bad Sector است. براثر ضربات متوالی که می‌تواند حاصل از حمل طولانی‌مدت دستگاه باشد، هِد که وظیفه‌ خواندن اطلاعات را برعهده دارد، با دیسک برخورد می‌کند. این موضوع باعث می‌شود تا اگر خوش‌شانس باشید، بخشی از اطلاعاتتان حذف شود؛ اما در شرایط بدتر تمامی اطلاعات‌‌تان پاک می‌شوند.

    در این‌گونه مواقع، حافظه‌های SSD گزینه‌های معقول‌تری به‌شمار می‌روند؛ زیرا عاری از هرگونه قسمت مکانیکی هستند که این موضوع باعث می‌شود آسیب‌های حاصل از حمل طولانی‌مدت به صفر برسد؛ افزون‌بر‌این، نیازی به عایق‌های ضخیم برای محافظت از این حافظه‌ها نیست؛ در نتیجه کاربران می‌توانند راحت‌تر هارد اکسترنال خود را در کیف یا جیب قرار دهند.

    در راهنمای خرید هارد اکسترنال ضد ضربه و ضد شوک بودن هم اهمیت زیادی دارد و باعث می‌شود درایو شما در برابر سقوط و ضربات ناگهانی مقاومت بالایی داشته و دچار خرابی نشود. از بهترین هادر اسکترنال های ضد ضربه و ضد شوک می‌توان به ADATA SD810، سامسونگ Portable SSD T7 Shield، مدل ADATA HD710M Pro و SanDisk Professional G-Drive ArmorATD اشاره کرد. 

    امنیت و پشتیبان گیری

    هارد اکسترنال / External Hard Drive

    اگر هدفتان از خرید هارد اکسترنال، ذخیره اطلاعات مهم است، پیشنهاد می‌کنیم به‌دنبال محصولاتی بروید که از رمزنگاری داده‌ها پشتیبانی می‌کنند. تقریبا تمام حافظه‌های رایج‌ بازار به‌صورت نرم‌افزاری از رمزنگاری داده‌ها پشتیبانی می‌کنند؛ اما اگر اطلاعاتتان از اهمیت بالایی برخوردار است، می‌توانید به‌سراغ هاردهایی بروید که به‌صورت سخت‌افزاری این‌ کار را برای شما انجام می‌دهند.قابلیت پشتیبان گیری هم از نکات مهم خرید هارد اکسترنال است. تهیه بکاپ به شما امکان می دهد تا در صورت بروز مشکل، از عکس ها، اسناد، فیلم ها، موسیقی، تنظیمات سیستم و سایر فایل های مهم خود محافظت کنید.

    به گارانتی توجه کنید

    هارد اکسترنال محل ذخیره سازی اطلاعات شخصی یا شرکتی شماست، از این رو نمی‌خواهید در صورت مواجه با مشکل، بدون پشتیبان بمانید. اینجاست که شرکت‌های گارانتی کننده هارد اکسترنال بسیار اهمیت پیدا می‌کنند، چراکه هر یک خدمات متنوعی ارائه می‌کنند و شناخت کامل از خدمات آن‌ها می‌تواند به خریدی هوشمندانه تر کمک کند

    شما در جدول زیر می‌توانید کیفیت خدمات ۴ شرکت مطرح ضمانت‌کننده هاردهای اکسترنال در ایران را بررسی کنید.

    [table id=12 /]

    بهترین برند هارد اکسترنال SSD و HDD

    در ادامه راهنمای خرید هارد اکسترنال نوبت به معرفی بهترین مارک و برندها می‌رسد. در بازار ایران برندهای متعددی در این زمینه فعالیت دارد و بررسی نظارت کاربران نشان می‌دهد این برندها بهترین عملکرد را داشته‌اند:

    • Western Digital (WD) وسترن دیجیتال
    • Seagate سیگیت
    • Samsung سامسونگ
    • Crucial کروشیال
    • LaCie لسی
    • ADATA ای‌دیتا
    • Toshiba توشیبا
    • Silicon-Power سیلیکون پاور

    جمع‌بندی

    در نکات خرید هارد اکسترنال مهمترین مورادی را ذکر کردیم که حین انتخاب درایو حافظه باید در نظر داشته باشید. در برخی هاردهای دیگر قابلیت‌های دیگری نیز وجود دارد. برخی از هاردها امکان اتصال به امواج وای‌فای را نیز ارائه می‌کنند تا انتقال اطلاعات علاوه‌بر کابل، از این طریق نیز صورت پذیرد. در کنار این مورد، تعدد درگاه‌ها در مدل‌های مختلف متفاوت است؛ بنابراین باید برحسب نیازتان، این بخش را موردنظر قرار دهید. پیشنهاد می‌کنیم که پیش‌از خرید نهایی یک هارد اکسترنال به گارانتی توجه ویژه‌ای داشته باشید. در انتها حافظه‌ای را انتخاب کنید که ظرفیت ذخیره‌سازی آن بیش از نیازهای شما باشد؛ زیرا هارد اکسترنال وسیله‌ای برای استفاده‌ طولانی‌مدت است و حجم اطلاعات شما با گذشت زمان بسیار بیشتر از نیاز فعلی شما خواهد شد. اگر نکته‌ای در راهنمای خرید هارد اکسترنال جا مانده خوشحال می‌شویم آن را در بخش نظرات با خوانندگان در میان بگذارید.

    سوالات متداول

    هارد اکسترنال چه مارکی خوبه؟ از بهترین مارک های هارد اکسترنال در ایران باید به وسترن دیجیتال، سامسونگ، ای‌دیتا، کروشیال، سیگیت و سیلیکون پاور اشاره کرد.

    هارد اکسترنال SSD بخرم یا معمولی؟ اگر سرعت بالای انتقال فایل‌ها برایتان در اولویت است و محدودیت بودجه ندارید، سراغ خرید SSD بروید. 

    چطور هارد اکسترنال مناسب خود را پیدا کنم؟ ابتدا نیاز خود را مشخص کرده و سپس از بین برندهای معتبر اقدام به خرید هارد اکسترنال با ظرفیت مناسب کنید. 

    بهترین ظرفیت هارد اکسترنال چقدر است؟ برای اکثر کاربران خرید هارد اکسترنال ۲ ترابایت گزینه ایده‌ال است و فضای کافی را فراهم می‌سازد. 

    منبع:
    یونس مرادی
    یونس کارشناسی فناوری اطلاعاته و تو سایت درجه در مورد موبایل، لپ تاپ و سخت‌افزارهای دیگه راهنمای خرید و بررسی می‌نویسه. قبل از اینکه مدیر محتوا درجه بشه، دبیر فناوری دیجیاتو بوده و طی دو ۲ دهه گذشته تو خیلی از سایت‌های دیگه مثل بلاگ دیوار، بامیلو و دیجی‌کالا تجربه نوشتن مقاله و راهنمای خرید داره.
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید