۱۰ مدل از بهترین میکروفونهای یقهای و استودیویی
در این راهنمای خرید ۱۰ مدل از بهترین میکروفون های خانگی، استودیویی و یقهای در بازار ایران را معرفی میکنیم که از مدلهای اقتصادی تا پرچمدار را شامل میشوند.
همان طور که پیشتر در نکات پیش از خرید میکروفون گفتیم، میکروفون دستگاهی است که ارتعاشات صوتی منابع مختلف را جذب کرده و آنها را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند. تولید کنندگان محتوای ویدئویی، پادکسترها، نوازندگان موسیقی و غیره از این میکروفونها به منظور استفاده حرفهای و خانگی بهره میبرند.
میکروفونها بسته به کاربرد، شیوه ضبط صدا و ساختارشان به سه مدل میکروفونهای کاندنسر (Condenser Mics)، میکروفونهای داینامیک (Dynamic Mics) و میکروفونهای ریبان (Ribbon Mics) تقسیم میشوند.
مدلهای داینامیک به علت ساختار محکم و دیافراگم نه چندان حساسشان، انتخابی مناسب برای اجراهای زنده و استیج هستند. ریبانها که خود نوعی میکروفون داینامیک با دیافراگم حساستر هستند، برای ضبط محتوا با جزییات بالا مورد استفاده قرار میگیرند. این میکروفونها که قیمت بالایی هم دارند به علت حساسیت بالا و نویز داخلی بسیار پایینشان در ویدئوهای ایاسامآر مورد استفاده قرار میگیرند.
در نهایت به کاندنسرها که رایجترین و معمولترین گزینه برای ضبط هستند میرسیم. این میکروفونها ساختار بسیار مدرنتری در طراحی داشته و به همین علت مناسب استفاده طیف گستردهای از خریداران هستند.
علاوه بر این میکروفونها براساس ویژگیهایی چون حساسیت، الگوی قطبی و فرکانس پاسخگویی نیز تقسیم بندی میشوند. شما بایستی با توجه به نیاز، انتظارات و کاربرد خود اقدام به انتخاب کنید. در همین راستا ما در این راهنما به معرفی ده مدل از بهترین میکروفون ها در بازار ایران میپردازیم. مدلهای پیشنهادی از رنج حرفهای تا گزینههای اقتصادی را شامل میشود تا شما با دقت عمل هرچه بیشتری اقدام به خرید میکروفون کنید.
۱. میکروفون فایفاین مدل K690
- نوع میکروفون: کاندنسر
- الگوی قطبی: Cardioid ،Omnidirectional ،Bi-directional ،Stereo
- فرکانس پاسخ گویی: ۲۰ هرتز تا ۴۰ کیلوهرتز
- حساسیت: ۴۵- دسی بل
- وزن: ۷۷۰ گرم
فایفاین (Fifine) از جمله برندهای خوشنام تولید کننده میکروفونهای رده بالاست که به صورت مشترک در چین و آمریکای شمالی فعالیت میکند. میکروفون فایفاین مدل k690 یک مدل کاندنسر حرفهای و با بهره گیری از الگوهای قطبی چهار حالته است.
[related]36266[/related]
این مدل به واسطه گسترده داینامیکی ۱۳۰ دسی بلی و حساسیت بالا، قابلیت ضبط با شفافیت و حساسیت فوق العاده را دارد که آن را به انتخابی مناسب برای پادکسترهای حرفهای، استریمرها و تولید کنندگان محتوا تبدیل میکند.
میکروفون فایفاین مدل k690 از بدنه فلزی و طراحی مدرن بهره برده و به وسیله یک پایه مثلثی ثابت عرضه میشود. این میکروفون با پورت USB و بدون نیاز به هیچ کانفیگی به کامپیوترهای مک، ویندوزی و کنسول پلی استیشن 4 متصل میشود.
مشاهده تصاویر و قیمت این میکروفون
۲. میکروفون ترونمکس مدل MDRILL ONE PRO
- نوع میکروفون: کاندنسر
- الگوی قطبی: Cardioid ،Omnidirectional ،Bi-directional ،Stereo
- فرکانس پاسخ گویی: ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز
- حساسیت: ۳۲- دسی بل
- وزن: ۸۰۰ گرم
میکروفون مدل MDRILL ONE PRO محصولی از شرکت اروپایی ترونمکس (Thronmax) در رده حرفهای و با قیمت نسبتا بالاست. این میکروفون کاندنسر از الگوی قطبی چهار حالته و با قابلیت شخصی سازی بهره میبرد که آن را به انتخابی مناسب و با کاربرد بالا برای تولید کنندگان محتوا تبدیل مینماید.
همچنین حساسیت پایین این میکروفون آن را مناسب ضبط خانگی و استودیویی آلات موسیقی کرده است. بدنه تمام فازی و طراحی کلاسیک به جذابیت ظاهری هرچه بیشتر این مدل افزوده است. میکروفون MDRILL ONE PRO به همراه پایه ثابت، پورت USB و در سه رنگ پرطرفدار عرضه میشود.
مشاهده تصاویر و قیمت این میکروفون
۳.میکروفون ریزر مدل Seiren X
- نوع میکروفون: کاندنسر
- الگوی قطبی: supercardioid
- فرکانس پاسخ گویی: ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز
- حساسیت: ۸۵ دسی بل
- وزن: ۳۸۳ گرم
ریزر (Razer) از دسته برندهای گیمینگ نسبتا گران قیمت آمریکایی است که در ایران نیز محبوبیت زیادی دارد. میکروفون ریزر مدل Seiren X از نوع کاندنسر بوده و به واسطه الگوی قطبی سوپر کاردیویی تک حالته و منحصر به فرد خود، به منظور استریمینگ توسعه داده شده است.
وجود این الگوی قطبی یک جهته در کنار حساسیت صدای بالا این میکروفون را به انتخاب فوق العادهای برای محتواهای تک گوینده مینماید. اما باید در نظر داشت که این میکروفون مناسب ضبط آلات موسیقی، گفت و گو و صحنههای شلوغ نخواهد بود.
میکروفون Seiren X با وجود طراحی مدرن و بدنه تمام فلزی از وزن بسیار پایینی برخوردار است. این میکروفون در سه رنگ بندی سفید، صورتی و مشکی کلاسیک تولید میشود. علاوه بر این شما میتوانید با هزینه بیشتر نسخه دارای نورپردازی این مدل را تهیه کنید تا میکروفون شما جلوه هرچه بیشتری پیدا کند.
این میکروفون به منظور راحتی هرچه بیشتر کاربران به وسیله پورت USB به سیستم شما متصل شده و با سیستم عاملهای ویندوز و مک سازگاری کامل دارد.
مشاهده تصاویر و قیمت این میکروفون
۴.میکروفون ماونو مدل FAIRY
- نوع میکروفون: کاندنسر
- الگوی قطبی: Cardioid ،Omni directional
- فرکانس پاسخ گویی: ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز
- حساسیت: ۳۵- دسی بل
- وزن: ۴۳۴ گرم
میکروفون ماونو (MAONO) یک مدل کاندنسر و چند کاربردی است که با توجه به قیمت مناسب میتواند انتخاب خوبی باشد. این مدل به واسطه الگوی قطبی تک چهته و کاردیودی خود، امکان استفاده برای ضبط تک و چند نفره را فراهم میآورد.
میکروفون ماونو مدل FAIRY به واسطه رنج داینامیکی گسترده، حساسیت مناسب و نویز پایین انتخاب بسیار مناسب و حرفهای در میکروفونهای میان رده است. این میکروفون به علت بهره مندی از بدنه آلومینیوم و پلاستیک وزن سبکی داشته و بدون نیاز به هیچ پیکربندی خاصی به سیستم عاملهای رایج متصل میشود.
مشاهده تصاویر و قیمت این میکروفون
۵. میکروفون بلو مدل Blue Yeti
- نوع میکروفون: کاندنسر
- الگوی قطبی: Cardioid ،Omnidirectional ،Bi-directional ،Stereo
- فرکانس پاسخ گویی: ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز
- حساسیت: ۳۵- دسی بل
- وزن: ۴۳۴ گرم
میکروفونهای Blue Yeti از بهترین انتخابهای حرفهای در بازار ایران است. این میکروفون با ساختار سه کپسولی (سه کپسول کاندنسر) و الگوی قطبی چهار جهته، انتخابی حرفهای برای همه طیف از کاربران است.
از این میکروفون میتوان برای ضبط وکال، سازهای موسیقی، پادکست، صداگذاری، استریم، مصاحبه، بازی، تماس کنفرانسی و غیره استفاده نمود. طراحی بدنه زیبا و قابل تنظیم با وجود کنترلهای تعبیه شده به منظور تنظیم ولوم، انتخاب الگوی قطبی، گین میکروفون و میوت کردن میکروفون Blue Yeti را به یکی از گزینههای برتر در فهرست بهترین میکروفون ها تبدیل کرده است.
میکروفون بلو Yeti از یک جک ۳٫۵ میلی متری برخوردار است که به کاربر اجازه میدهد تا بهصورت بیدرنگ و بدون تأخیر، صدا را بشنود. این میکروفون به راحتی با سیستم عامل کالیبره شده و نیاز به نصب هبچ نوع درایوری ندارد. همچنین با تمامی نسخههای ویندوز، مک اواس و حتی لینوکس سازگاری کامل دارد.
مشاهده تصاویر و قیمت این میکروفون
[related]16456[/related]
۶.میکروفون یانمای مدل Q8
- نوع میکروفون: کاندنسر
- الگوی قطبی: Cardioid
- فرکانس پاسخ گویی: ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز
- حساسیت: ۳۷- دسی بل
- وزن: ۲۱۵ گرم
ینمای (Yanmai) از مدلهای چینی و اقتصادی این لیست است. اگر تازه کارید و قصد دارید با هزینه اولیه پایین به کیفیت نسبتا قابل قبول دست پیدا کنید، میکروفون یانمای مدل Q8 از گزینهها مناسب شماست.
وجود الگوی قطبی کاردیویی این میکروفون را برای تقریبا هر کاری مناسب میکند. اما باید توجه داشت که به منظور دستیابی به بهترین کیفیت در محیط ایزوله اقدام به ضبط گردد. این میکروفون با بدنه پلاستیک و فلز و به همراه یک سه پایه عرضه میشود. برعکس مدلهای قبلی لیست میکروفون Q8 با سیم XLR و با جک ۳.۵ میلیمتری صدا به سیستم کاربر متصل میشود.
مشاهده تصاویر و قیمت این میکروفون
۷.میکروفون ینمای مدل Y20
- نوع میکروفون: کاندنسر
- الگوی قطبی: Omni directional
- فرکانس پاسخ گویی: ۵۰ هرتز تا ۱۶ کیلوهرتز
- حساسیت: ۳۲- دسی بل
- وزن: ۱۳۰ گرم
میکروفون ینمای مدل Y20 مدل اقتصادی دوم این لیست است که در حال حاضر (خرداد ۱۴۰۰) قیمت زیر یک میلیون تومانی دارد. همین امر این میکروفون را به انتخابی به شدت اقتصادی و مناسب برای تازه کاران و افراد غیرحرفهای بدل مینماید
این میکروفون با حداقل امکانات عرضه شده و ضعفهایی از حیث نویز داخلی بالا، فرکانس پاسخگویی محدود و الگوی قطبی تک جهته دارد. بدنهای این میکروفون پلاستیکی بوده یک سه پایه و کابل ۱.۸ متری عرضه میشود.
مشاهده تصاویر و قیمت این میکروفون
۸.میکروفون بویا مدل BY-M1000
- نوع میکروفون: کاندنسر
- الگوی قطبی: Omni directional ،Bidirectional ،Cardioid
- فرکانس پاسخ گویی: ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز
- حساسیت: ۳۳- دسی بل
- وزن: ۸۱۲ گرم
بویا (BOYA) برند چینی باکیفیت دیگری است که در ایران با قیمتهای بسیار مناسبی عرضه میشود. میکروفون بویا مدل BY-M1000 گزینه مقرون به صرفهای در میکروفونهای میان رده محسوب میشود.
این میکروفون با وجود الگوی قطبی سه حالته، دیافراگرام بزرگ و نویز داخلی محدود میتواند امکان ضبط صدایی گرم و باکیفیت را برای شما فراهم آورد. این میکروفون با پاپ فیلتر، پایه ضد شوک و یک کابل XLR عرضه میشود.
مشاهده تصاویر و قیمت این میکروفون
۹.میکروفون بویا مدل BY-M1 PRO
- نوع میکروفون: کاندنسر
- الگوی قطبی: Omni directional
- فرکانس پاسخ گویی: ۶۵ هرتز تا ۱۸ کیلوهرتز
- حساسیت: ۳۰- دسی بل
- وزن: کمتر از ۱۰۰ گرم
نوبتی هم باشد، نوبت معرفی یک مدل یقهای در فهرست بهترین میکروفون است. میکروفون بویا مدل BY-M1 PRO یک کاندنسر تک حالته و با قابلیت حذف نویز است که توانایی ضبط اصوات را به صورت گرم و شفاف داراست.
این میکروفون کاربردهای فراوانی داشته و بسته به نیاز شما قابلیت اتصال به کامپیوتر، دیوایس اندرویدی، دوربینهای DSLR و دوربینهای فیلمبرداری و غیره را داراست. این میکروفون به واسطه وزن سبک و حجم کوچک انتخاب مناسبی برای خبرنگاران و مجریان استودیویی است. میکروفون یقهای BY-M1 PRO به همراه سیم ۶ متری، کیف محافظ، گیره و تبدیلی جک عرضه میشود.
مشاهده تصاویر و قیمت این میکروفون
۱۰. میکروفون کامیکا مدل SIG.LAV V03
- نوع میکروفون: کاندنسر
- الگوی قطبی: Omni directional
- فرکانس پاسخ گویی: ۶۰ هرتز تا ۱۸ کیلوهرتز
- حساسیت: ۲۳- دسی بل
- وزن: کمتر از ۱۰۰ گرم
و آخرین مورد از این لیست میکروفون یقهای کامیکا مدل SIG.LAV V03 است. مدل کاندنسر حرفهای با الگوی قطبی Omni directional که امکان ضبط صدا با کیفیت خارق العاده و نویز کم را داراست.
این میکروفون نیز مانند مدل یقهای قبلی امکان اتصال به کامپیوتر، دیوایس اندرویدی، دوربینهای DSLR و دوربینهای فیلمبرداری و غیره را داراست. میکروفون SIG.LAV V03 با داشتن کلید سه حالتی بین حالتهای موبایلی، دوربینی و خاموش-روشن تغییر وضعیت میدهد.
از امکانات دیگر این میکروفون میتوان به امکان مانیتورینگ همزمان با ضبط صدا اشاره کرد که در مجموع آن را به گزینهای عالی در رده میکروفونهای یقهای تبدیل میکند.
مشاهده تصاویر و قیمت این میکروفون
جمعبندی بهترین میکروفون ها در بازار ایران
در راهنمای فوق به معرفی و بررسی اجمالی ده مدل از بهترین میکروفون های بازار ایران پرداختیم. این مدلها شامل گزینههایی از موارد اقتصادی تا بالا رده را در تایپ میکروفونهای خانگی، استودیویی و یقهای شامل میشوند. غالب میکروفونهای بازار را مدلهای مدرن کاندنسر تشکیل میدهند. در مدلهای بالا رده که عموما شامل محصولات آمریکایی هستند، شاهد الگوهای قطبی چند حالته، نویز داخلی و آمپدانس پایین و بدنههای باکیفیت فلزی هستیم. در مقابل، محصولات میان رده و ضعیفتر را عناوین چینی یا محصول مشترک تشکیل میدهند که امکانات کمتری دارند. این محصولات از متریال ضعیفتر و کیفیت پایینتری در تولید بهره میبرند اما بعضا در کیفیت صدا توانایی رقابت با مدلهای بالا رده را خواهند داشت. در مجموع پارامترهای بسیاری در انتخاب و خرید بهترین میکروفون دخیل هستند. اما در نهایت باید بر اساس اولویتها و نوع نیاز خود، بودجه و کاربردهای مورد نظر اقدام به انتخاب مدل ایده آل خود کنید. [see_also]3647[/see_also]