راهنمای خرید ابزارهای تامین برق اضطراری

راهنمای خرید ابزارهای تامین برق اضطراری
راهنمای مطالعه

    قطعی برق و خاموشی‌های مکرر و چندساعته یکی از دغدغه‌های این روزهای بسیاری از ایرانی‌هاست. در این مطلب محصولاتی را برای تأمین برق اضطراری به شما معرفی خواهیم کرد که حداقل گوشه‌ای از مشکلات شما درهنگام خاموشی مرتفع شود.

    چرا به تأمین‌کننده‌های برق اضطراری نیاز داریم؟

    از خاموش‌شدن منابع سرمایشی و گوشی‌ها که بگذریم، خسارت‌هایی که ممکن است به دستگاه‌های الکترونیکی وارد شود و کارهای نیمه‌کاره که هنوز در رایانه‌ها ذخیره نشده‌اند و ممکن است با قطع برق از دست بروند واقعا دلهره‌آور است؛ مخصوصا با گرانی و تورم بالای کشورمان که باعث شده است به‌سختی بتوان کالایی را در بازار پیدا کرد که زیر ده میلیون تومان باشد. یخچال، لباسشویی و تلویزیون از ضروری‌ترین کالاهای خانگی هستند که بیشتر از هر وسیله دیگری درمعرض خطر آسیب‌دیدگی ناشی از قطع ناگهانی برق هستند و قیمت هر کدام از آنها سه یا چهار برابر حقوق ماهیانه یک کارمند یا کارگر است.

    مغازه‌داران و فروشگاه‌های موادغذایی مانند قصابی‌ها، مرغ‌فروشی‌ها و همه آنهایی که محصولاتشان به یخچال نیاز دارد، ازجمله قشر آسیب‌پذیر قطعی برق هستند.

    این مشکل مخصوص تابستان هم نیست، در طول سال بارها ممکن است به‌دلیل نوسانات برق، اشکال در شبکه برق‌رسانی، خرابی‌هایی مانند ترکیدن ترانس (فشارقوی) و نظایر آنها برق قطع شود. مناطقی هم در کشور هستند که مدام با افت ولتاژ مواجه‌اند. همه اینها مشکلاتی هستند که نیاز به تجهیزات محافظت از دستگاه‌های الکتریکی و تأمین برق اضطراری را در زمان خاموشی تقویت می‌کنند.

    ۱. موتور برق؛ قابل‌استفاده در منازل، ادارات، مزارع

    ption id="attachment_36196" align="alignnone" width="850"]موتور برق بدون کانوپی موتور برق بدون کانوپی که سروصدای زیادی دارد

    موتور برق در اندازه‌ها و ظرفیت‌های مختلف وجود دارد. از موتور برق هم در منازل و ادارات، هم در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها و هم در مزارع و باغ‌ها مخصوصا شالیزارها استفاده می‌کنند. موتور برق دارای یک مولد یا ژنراتور است که سوخت مصرفی را به برق تبدیل می‌کند. موتور برق از نظر نوع سوخت مصرفی به سه دسته دیزلی یا گازوئیلی، بنزینی و گازی (گاز شهری یا گاز مایع) تقسیم می‌شود.

    موتورهای برق بر دو نوع تک‌فاز و سه فاز هستند. نوع تک‌فاز آن مناسب منازل و محیط‌هایی است که از برق خانگی ۲۲۰ ولت استفاده می‌کنند. نوع سه‌فاز آن که قابل‌تبدیل به تک‌فاز هم هست برای کاربردهای صنعتی و ابزارآلاتی است که به ولتاژ بالا نیاز دارند.

    موتور برق دیزلی بیشتر برای زمین‌های کشاورزی مناسب است. موتورهای گازی بیشتر برای منازل مناسب هستند.

    موتوربرق‌هایی که از گازوئیل و بنزین استفاده می‌کنند گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کند که خطرناک هستند. به همین دلیل باید آنها را در فضای باز قرار دهید.

    اگر موتور برق را قبلا در خیابان یا مزارع دیده‌اید احتمالا متوجه شده‌اید که چه سروصدای بلندی ایجاد می‌کنند. نگران نباشید، این موتورها به‌دلیل نداشتن کانوپی (محفظه‌ای که دور موتور برق قرار می‌گیرد و سروصدای آن را خفه می‌کند) است. معمولا در مزارع و فضاهایی که دور از مناطق مسکونی است مشکلی وجود ندارد، اما در خانه و مغازه مسلما آلودگی صوتی ایجاد خواهند کرد. بنابراین بهتر است برای آنها کانوپی هم تهیه کنید.

    مشاهده تصاویر و قیمت انواع موتور برق

    ption id="attachment_36200" align="alignnone" width="850"]موتور برق دارای کانوپی موتور برق دارای محفظه کانوپی که باعث بی‌صدا شدن آن می‌شود

    ژنراتورهای قابل‌حمل؛ برای دستگاه‌های خانگی و اداری

    این ژنراتورها مشابه موتور برق هستند اما جمع‌وجورترند و برای تامین برق اضطراری خانگی و اداری مناسب‌ترند. به‌دلیل استفاده از آنها در محیط‌های بسته، گازسوز هستند و از آنها می‌توان برای تأمین روشنایی، تأمین برق وسایل الکترونیکی مانند یخچال، کامپیوتر، لپ‌تاپ و نظایر آن استفاده کرد.

    موتور برق اتوماتیک

    برخی از موتوربرق‌ها اتوماتیک هستند و با قطع برق خودبه‌خود روشن شده و برق را تأمین می‌کنند.

    ۲. پاوربانک؛ برای لپ‌تاپ، گوشی، تبلت

    ption id="attachment_36201" align="alignnone" width="850"]پاور بانک پاور بانک برای گوشی و تبلت

     

    پاوربانک‌ها یکی از کاربردی‌ترین تجهیزات تأمین‌کننده برق هستند که برای شارژکردن دستگاه‌هایی مانند گوشی هوشمند، تبلت، لپ تاپ و نظایر آن می‌توان از آنها استفاده کرد. معمولا در هنگام خاموشی، گوشی و لپ تاپ ناگهان خاموش نمی‌شوند. اما ممکن است در آن فاصله دو سه ساعته قطع برق نیاز داشته باشید از آنها استفاده کنید. برای مثال ممکن است به تماس اضطراری نیاز پیدا کنید یا پروژه‌ای را باید با لپ‌تاپ انجام دهید و وقت ندارید. پاور بانک یکی از به‌دردبخورترین دستگاه‌ها برای تامین برق اضطراری در چنین شرایطی است.

    پاور بانک در شکل‌ها، اندازه‌ها و ظرفیت‌های مختلفی موجود هستند. ازآنجاکه پاوربانک قابل‌حمل است، ممکن است بعدها بخواهید آنها را با خودتان جایی ببرید، بنابراین فقط فکر خاموشی‌های تابستان را نکنید و سعی کنید مدلی را بخرید که زیاد سنگین نباشد. برای انتخاب مدل مناسب می‌توانید مطلب بهترین پاور بانک ها در بازار ایران را مطالعه کنید.

    ظرفیت پاور بانک را با توجه به نیازتان و نوع دستگاه‌هایی که دارید باید انتخاب کنید. برای مثال تبلت نسبت به گوشی هوشمند و گوشی هوشمند نسبت به گوشی‌های معمولی قدیمی به پاوربانک با ظرفیت بالاتری نیاز دارند. یک پاوربانک ۱۰هزار میلی آمپری می‌توان حداقل سه بار یک گوشی اندروید را به‌طورکامل شارژ کند.

    پاور بانک لپ تاپ جدای از ظرفیت بالاتر باید ویژگی‌های خاصی نظیر آمپراژ و ولتاژ بالاتر داشته باشد تا از پس تامین انٰرژی لپ‌تاپ برآید. اگر دنبال خرید چنین پاوربانکی هستید بهتر است نگاهی به راهنمای خرید پاور بانک لپ تاپ داشته باشید.

    محبوب‌ترین مدل‌های پاوربانک را ببینید

    ption id="attachment_36202" align="alignnone" width="850"]پاور بانک پاور بانک برای لپ تاپ

    ۳. پاور استیشن

    پاور استیشن‌ها را می‌توان دستگاهی بین ژنراتور و پاور بانک به شمار آورد. پاور استیشن‌ها مثل پاور بانک قادر به ذخیره انرژی برای مدتی طولانی هستند اما چندین برابر آنها ظرفیت داشته و به انواع درگاه‌های خروجی از USB-A و USB-C گرفته تا AC و DC مجهز هستند. همچنین توان خروجی آنها به ۱۰۰۰ وات هم می‌رسد از اینرو قادر به تامین انرژی لوازم خانگی هستند.

    تفاوت اصلی پاور استیشن با ژنراتور در این است که قابلیت تبدیل سوخت فسیلی یا گاز به برق را ندارد و خود آنها از طریق پورت‌های AC و با برق خانگی یا برق خودرو شارژ می‌شود.

    ۴. ژنراتور خورشیدی

    برق اضطراری

    همان‌طور که می‌دانید مدتی است استفاده از منابع تجدیدپذیر به‌شدت محبوبیت یافته است. این ژنراتورها از انرژی خورشیدی برای تأمین برق استفاده می‌کنند. این ژنراتورها علاوه بر روزهای آفتابی که مستقیما انرژی برق را تأمین می‌کنند، می‌توانند با باتری‌هایی که دارند انرژی خورشید را ذخیره کنند و در شب یا روزهای ابری برق تولید کنند.

    قیمت این ژنراتورها کمی بالاست اما با افزایش کاربران به‌مرور کاهش یافته است و احتمالا کمتر هم خواهد شد. ژنراتورهای خورشیدی کوچک برای راه‌اندازی لپ‌تاپ، گوشی و برخی از لوازم کم‌مصرف کافی هستند. برخی از آنها قابلیت این را دارند که با افزایش تعداد باتری بتوان ظرفیت آنها را افزایش داد. پکیج‌های خورشیدی بزرگ‌تر و گران‌تر برای تأمین برق برای لوازم پرمصرف‌تر کافی هستند اما هنوز استفاده از آنها به‌صرفه نیست.

    مشاهده تصاویر و قیمت انواع پنل خورشیدی

    ۵. روشنایی؛ برای تأمین برق در ساعات تاریکی

    برق اضطراری

    گاهی ممکن است در ساعات شب و تاریکی قطع برق رخ دهد. هرچند یکی از کاربردی‌ترین تجهیزات در این مواقع چراغ‌قوه است، اما تاحدودی می‌توان آن را کارراه‌انداز دانست و نمی‌توان برای قطعی مکرر و چندساعته روی آن حساب کرد. چراغ‌قوه گوشی هم به‌سرعت شارژ آن را تخلیه می‌کند، بنابراین استفاده از سیستم روشنایی بهترین گزینه برای ساعت‌های خاموشی در شب است.

    روشنایی‌ها انواع مختلفی دارند. برخی از آنها با گاز شهری کار می‌کنند و برخی دیگر باتری دارند. چراغ‌قوه‌ای با ۱۰هزار میلی‌آمپر می‌تواند نور کافی را برای کل اتاق تأمین کند.

    پرفروش‌ترین سیستم‌های روشنایی را ببینید

    ۶. یوپی‌اس؛ برای روشن‌نگه‌داشتن سیستم بعد از قطع برق و محافظت از وسایل الکترونیکی

    ption id="attachment_36209" align="alignnone" width="850"]یوپی‌اس یوپی‌اس مدتی پس از قطع برق انرژی الکتریکی دستگاه‌های الکترونیکی را تأمین می‌کند تا کارهای نیمه‌کاره را به اتمام برسانید

    یوپی‌اس یا منبع تغذیه بدون وقفه (uninterruptible power supply (UPS)) یکی دیگر از منابع تأمین برق اضطراری است. این دستگاه در اصل یک باتری است که درون یک جعبه قرار گرفته است و با توجه به ظرفیتی که دارد، می‌تواند دستگاه‌هایی را که با خروجی AC کار می‌کنند روشن نگه دارد. این مدت‌زمان می‌تواند از چند دقیقه تا یک ساعت باشد. بسته به نوع یوپی‌اس می‌توانید چندین دستگاه را به آن متصل کنید. برای مثال اگر رایانه‌تان را به آن وصل کرده باشید، بین چند دقیقه تا چند ساعت بعد از قطع برق همچنان سیستم رایانه را روشن نگه می‌دارد تا بتوانید فایل‌هایی را که باز مانده‌اند ذخیره کنید یا تا چند ساعت به کار روی پروژه ادامه دهید. مخصوصا گیمرها ممکن است به‌شدت به این دستگاه نیاز داشته باشند، چون ممکن است در مرحله دشواری از بازی باشند و هنوز آن را ذخیره نکرده باشند! یوپی‌اس می‌تواند به‌عنوان محافظ ولتاژ مضاعف هم کار کند. این دستگاه با تنظیم نوسان برق و اختلالات ولتاژ اجازه نمی‌دهد که دستگاه‌های الکترونیکی آسیب برسد. مناطقی که با افت مکرر ولتاژ برق مواجه هستند واقعا به این دستگاه نیاز خواهند داشت. محبوب‌ترین مدل‌های یوپی‌اس را ببینید آیا شما هم با قطع برق دچار مشکلاتی شده‌اید؟ کدام یک از این دستگاه‌ها بیشتر موردنیاز شما هستند؟

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید