نکاتی که پیش از خرید فرش کهنه نما باید بدانید
فرش کهنهنما یا وینتیج با وجود نو بودن، ظاهری کهنه و قدیمی دارد و برای کسانی که به طراحی سنتی و اصیل علاقه دارند، گزینه بسیار مناسبی است. در این مطلب به بررسی مزایا و معایب فرش کهنه نما ماشینی و دستباف پرداختهایم.
فرش کهنه نما چیست؟
فرشهای کهنه معمولاً از قدمت بالایی برخوردار هستند و برخی از آنها عتیقه و بسیار ارزشمند محسوب میشوند که برای خریدشان باید بهای زیادی هم پرداخت کرد. فرشهای کهنه اکثراً دستباف هستند که و این مورد به قیمت آنها اضافه میکند.
از آنجا که همه افراد از عهده پرداخت این هزینه برنمیآیند تولیدکنندگان اقدام به عرضه فرش کهنه نما کردهاند. فرش کهنه نما همانطور که از نامش مشخص است فرشی نو و جدید است اما با فرآیندهایی، از نظر ظاهری شبیه به فرش قدیمی شده است.
این فرشها به دلیل جلوه اصیل به بازارهای اروپایی نیز راهافتاده و در این کشورها معمولا با عنوان فرش وینتیج شناخته میشوند. اکثر فرشهایی که به صورت مصنوعی کهنه میشوند، از فرشهای ماشینی هستند.
[related]36114[/related]
روش های کهنه کردن فرش
- کاهش غلظت رنگهای اولیه نسبت به میزان استاندارد. این روش بیشتر در فرش کلاریس کاربرد دارد که رنگ روی آن چاپ میشود.
- ایجاد ساییدگی به صورت دستی یا به صورت ماشینی و با دستگاههای خاص
- شستشوی فرش با آب، خاکستر و چوبک یا قرار دادن آن در محلهای پر تردد
- روش دواشور کردن که در آن الیاف فرش و پرزهای اضافی آن بریده شده و با استفاده از هیپوکلریت کلسیم که به آن سود یا پودر سفیدگری هم میگویند، رویهی الیاف مصنوعی یا طبیعی حالت کهنه به خود میگیرد.
- شستشوی ریشه فرش با موادی مانند پوست گردو یا پوست انار برای ایجاد ته رنگ قهوهای
مزایای فرش کهنه نما
- اصالت بخشی: بزرگترین مزیت فرش کهنه نما اصالت بخشی به فضا است. این نوع فرش به خاطر ظاهر خاصش با محیطهای مدرن و سنتی سازگاری داشته و جلوهای چشم نواز به آنها میبخشد.
- قیمت مناسبتر نسبت به فرش دستباف: دیگر مزیت فرش کهنهنما قیمت مناسب آن است. درواقع شما هزینه یک فرش ماشینی را پرداخت میکنید اما در ظاهر فرشی دستبافت، قدیمی و با ارزش خریداری میکنید.
- عدم آسیب در اثر مرور زمان: فرش کهنه نما برخلاف مدلهای معمولی با گذشت زمان ظاهر بهتری پیدا کرده و ساییدگی یا پا خوردگی بیشتر به ظاهر لطمه نمیزند.
- دوام بالا: این فرش به خاطر الیاف خاصی که در آن استفاده شده و فرآیندهای که پشت سر گذاشته از دوام بالایی برخوردار است.
- شستشوی آسان: شستن این نوع فرش بسیار ساده است و به ابزار یا روشهای خاص نیاز ندارد.
- عدم پرداخت هزینه کمرگ: اجناس قدیمی هزینه گمرک ندارند و اگر بخواهید فرشهای کهنهنما را به سایر کشورها صادر کنید، نیازی نیست هزینهای برای گمرک بپردازید.
معایب فرش کهنه نما
- تراکم و شانه پایین: فرش کهنه نما معمولا در تراکمهای پایین و ۴۰۰ تا ۷۰۰ شانه بافته میشود. این امر باعث افزایش ضخامت و کاهش نرمی و ظرافت آن میشود.
- الیاف پلی استر: در بافت این نوع فرش معمولا از نخ ویسکوز و پلی استر استفاده میشود که نسبت به آکریلیک در سطح پایینتری قرار دارند. در برخی مدلها هم از نخ بامبو استفاده شده که قیمت بسیار بالایی دارد.
- قیمت بالاتر از فرش ماشینی: قیمت فرش کهنه نما به خاطر فرآیندهای بیشتری که باید طی کند نسبت به مدلهای ماشینی بالاتر است.
[related]35515[/related]
نکات مهم در خرید فرش کهنه نما
خرید فرش کهنه نما مناسب همه سلایق نیست و اگر به سبک قدیمی علاقه ندارید قید این مدلها را بزنید. تزئین دکوراسیون با فرشهای کهنهنما، علاوهبر زیبایی و جذابیت، اصالت هم به محیط میبخشد. اگه به دکوراسیون کلاسیک و اصیل علاقه دارید، فرشهای کهنهنما بهترین انتخاب برای شما خواهند بود. فرشهای کهنهنما بهخصوص نسخه ماشینی ترکیبی از سبکهای مدرن و سنتی محسوب میشوند که میتوان اصالت و مدرنیته را همزمان باهم مشاهده کرد.
اگر تصمیم به خرید فرشهای کهنه دارید، باید حتماً از یک کارشناس و یا کسی که به خوبی فرشها را تشخیص میدهد کمک بگیرید چرا که بسیاری از افراد سودجو فرشهای کهنهشده با روشهای مختلف را صرفاً بهدلیل اینکه ظاهر کهنهای دارند، بهعنوان فرش قدیمی و حتی عتیقه میفروشند. اما جالب است بدانید که امروزه با آزمایشهای مختلف میتوانند از روی الیاف، سن و قدمت فرشها را تخمین بزنند.
پرطرفدارترین مدلهای فرش کهنهنما را ببینید
جمع بندی
فرشهای کهنهنما ماشینی و دستباف در داخل و خارج از کشور محبوبیت بالایی دارند. این مدل فرشها در ابعاد، اشکال و رنگهای مختلفی برای تمامی سلایق طراحی و تولید میشود. فرش کهنه نما مزایایی نظیر قیمت بسیار کمتر نسبت به فرش دستباف، دوام بالا، شستشویی آسان، عدم نیاز به تعویض پس از چندین سال و مهمتر از همه اصالت بخشی به فضا را دارد. [see_also]35828[/see_also]