۱۰ محصول کاربردی برای حفظ ایمنی کودک در خانه
امروز در «درجه» روی سخنمان با شما والدینی است که کودک نوپا دارید. درادامه شما را با گلچینی از کاربردیترین لوازم ایمنی کودک در خانه آشنا میکنیم.
۱. محافظ لای دری
بعید نیست کودکتان موقع بستهشدن در فورا دستش را حائل کند. محافظ لای دری قطعهای سیلیکونی یا فومی است که روی لبه در قرار میگیرد و نمیگذارد دست ظریف کودکتان براثر بستهشدن ناگهانی در آسیب ببیند. این محصول بهاسم «محافظ انگشت» یا «گارد در» هم شناخته میشود و با انواع مدلها و قیمت در بازار موجود است که میتواند برای ایمنی کودک مفید باشد.
۲. قفل کابینت و کشو
آشپزخانه معدن لوازم خطرناک برای ایمنی کودک است. در کابینتها و کشوهای آشپزخانه لوازم تیز و شکستنی طبیعتا فراوان هستند. مواد شوینده هم احتمالا همینطور. پس حداقل به کابینتها و کشوهایی که محتویات خطرناکتری دارند قفل کودک بزنید.
انواع قفلهایی که درادامه خدمتتان معرفی میکنیم، لزوما آشپزخانهای نیستند و برای هر کمد و کشویی کاربرد دارند.
قفل آهنربایی
قفلهای آهنربایی برای هم کابینت و هم کشو قابلاستفادهاند. قطعات قفل را باید از داخل به پشت در کابینت یا کشو نصب کنید. نصبشان هم معمولا چسبی است. بهاینترتیب کابینت یا کشو بعد از هر بار بازکردن خودبهخود قفل میشود. برای بازکردن مجدد کافی است کلید آهنربایی را از بیرون به محل نصب قفل نزدیک کنید تا قفل از کار بیفتد.
این قفلها تغییری در ظاهر کابینت یا کشو ایجاد نمیکنند. منتها در مقایسه با سایر انواع قفل کودک گرانترند. برای مثال بابت بسته چهار عددی قفل آهنربایی نینیک باید بالای ۱۰۰ هزار تومان هزینه کنید (نینیک ازجمله برندهای ایرانی تولیدکننده لوازم ایمنی کودک است).
قفل نواری
این نوع قفلها نواریشکلاند. هر سر قفل را باید به یک لنگه از در کمد یا کابینت بچسبانید و سپس با آزادکردن سر نوار میتوانید در را باز کنید. سر نوار یا با شاسی آزاد میشود یا باید درپوش قفل را بردارید و نوار را از داخل حلقه خارج کنید. برای کشو هم کافی است یک سر قفل را روی کشو و سر دیگرش را مطابق تصویر بالا به پهلوی بدنه بچسبانید.
این نوع قفلها کارایی چندمنظوره دارند و در بازار بهاسم «قفل چندکاره» معروفاند. ازجمله سایر کاربردهای این قفلها میتوان به قفلکردن در یخچال، در سطل زباله، در توالتفرنگی یا حتی قفلکردن پنجره اشاره کرد که شاید در بعضی خانهها لازم باشد.
انواعواقسام این مدل قفلها در بازار موجودند. معمولا هم در بستههای چندتایی فروخته میشوند. البته قیمتشان در هر برندی متفاوت است. اما درکل مقرونبهصرفهتر از قفلهای آهنرباییاند. برای مثال قیمت یک مدل بسته ۱۰ عددی این محصول که در فروشگاههای اینترنتی، بهاسم «قفل کابینت مدل پویا» به فروش میسد حدود ۳۰ هزار تومان است.
قفل Uشکل
این نوع قفلها بدون نیاز به چسب یا پیچ نصب میشوند. منتها فقط برای کمدها و کابینتهای دودر و دستگیرهدار قابلاستفادهاند. نصبشان هم خیلی آسان است. باید پایه قفل را از داخل دستگیرهها رد کنید و انتهای قفل را ببندید. بههمین سادگی!
نینیک هم در مجموعه محصولاتش از این مدل قفلها دارد. بسته دو عددی قفل Uشکل نینیک حدود ۲۵ هزار تومان است و میتوان برای ایمنی کودک از آن استفاده کرد.
۳. محافظ شیر گاز
محافظ شیر گاز وسیلهای است که روی شیر را پوشش میدهد و نمیگذارد کودکتان با شیر بازی کند. این محافظها لولایی بازوبسته میشوند و بهراحتی میتوانید برای هر بار استفاده از شیر گاز، درپوششان را بلند کنید. منتها برای نصب اولیه باید شیر گاز را بیرون بیاورید.
بستههای چند عددی این محصول چیزی حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان قیمت دارند و پیداکردنشان هم در بازار کار سختی نیست. پس این وسیله را برای تضمین ایمنی کودک خود جدی بگیرید.
۴. نرده محافظ پله
اگر در خانه دوبلکس سکونت دارید، بهتر است دسترسی کودکتان به راهپله را با نصب نرده محافظ محدود کنید. این نردهها برای بین در یا حتی اطراف شومینه هم کاربرد دارند. معمولا هم باید از طرفین پیچ شوند. اما مدلهایی هم داریم که بدون نیاز به پیچکردن میتوانید به دیوار یا چهارچوب نصبشان کنید.
در خرید نرده محافظ دقت کنید که بازوبستهکردنش برایتان راحت باشد، چون شما که قرار نیست از پلهنوردی محروم شوید! پس ترجیحا مدلی را انتخاب کنید که اگر بچه به بغل بودید بتوانید یکدستی قفلش را باز کنید. ضمنا بعضی مدلها فقط از یک سمت و بعضی دیگر از هر دو سمت باز میشوند. علاوه بر اینها قابلیت افزایشطول را هم در انتخابتان مدنظر داشته باشید.
منتها باید چندصد هزار تومانی هزینه کنید که البته به طول نرده هم بستگی دارد. شاید کمی گران برایتان تمام شود، اما به تامین ایمنی کودک میارزد.
۵. توری محافظ راهپله
توری محافظ راهپله هم چیز خوبی است. این توریها با بست در امتداد راهپله نصب میشوند و فاصله بین نردهها را میپوشانند. پس اگر راهپلهای در خانه دارید که کودکتان هم تردد میکند و فاصله بین نردههایش ایمن نیست، میتوانید در فکر نصب توری باشید. اما نصبشان بهمعنی رفع کامل خطر نیست و باز باید بر رفتوآمد کودکتان از پلهها نظارت داشته باشید. این توریها برای نردههای بالکن هم قابلاستفادهاند.
۶. محافظ پریز
پریزها معمولا در ارتفاع پایین قرار دارند و بهراحتی برای کودک قابلدسترسیاند. این یعنی خطر برقگرفتگی که میتواند با عواقب جبرانناپذیری همراه باشد. همین که کودک از روی کنجکاوی یا شیطنت سنجاقی چیزی داخل پریز فرو کند برای رقمزدن حادثهای تلخ کافی است!
اما این خطر را بهسادگی میتوانید با خرید محافظ پریز از میان بردارید. این محافظها پلاستیکیاند و با مسدودکردن سوراخهای پریز مانع برقگرفتگی میشوند. منتها یادتان نرود که بعد از هر بار استفاده از پریز درپوش محافظ را مجددا سر جایش بگذارید.
درپوشهای محافظ پریز انواع مختلفی دارند:
- معمولیترینشان را برای هر بار اتصال دوشاخه به پریز باید با دست بیرون بکشید. منتها خیالتان راحت که بیرونکشیدنشان از پریز برای کودکتان کار راحتی نخواهد بود. قیمت ارزانی هم دارند.
- مدلهای بهتر کلیددارند. به این معنی که برای بیرونکشیدنشان از پریز به کلید مخصوصی مجهزند تا احیانا ناخنهایتان اذیت نشوند. این مدلیها هم قیمت چندان بالایی ندارند. برای مثال بسته شش عددی محافظ پریز نینو حدود ۲۵ هزار تومان درمیآید.
- اما از همه بهتر درپوشهای چرخشیاند که پشتشان چسبی است. برای هر بار استفاده از پریز کافی است دوشاخه را به داخل محافظ فرو کنید و بچرخانید. این مدلیها از لحاظ قیمتی خیلی فرقی با مدلهای کلیددار نمیکنند و در برند نینیک هم یافت میشوند.