هزینه گواهینامه در بهمن ماه ۱۳۹۹ چقدر شده است ؟
اگر به سن قانونی یعنی ۱۸سال رسیده اید و می خواهید برای گرفتن گواهینامه رانندگی اقدام کنید اما شرایط و هزینههای جدید برای ثبت نام در آموزشگاههای رانندگی را نمیدانید به شما توصیه می کنم حتما تا انتها همراه ما باشید.
در این مقاله در ابتدا هزینه گواهینمامه رانندگی و شرایط را بررسی میکنیم و سپس از روند و مراحل گرفتن گواهینامه و در انتها در مورد کتاب آیین نامه و نحوه گرفتن آزمون آیین نامه و سوالات آیین نامه اصلی 99 و آزمون شهری و عملی رانندگی به طور مفصل توضیح خواهیم داد.
شرایط ثبتنام گواهینامه رانندگی برای پایه سوم
برای اینکه بخواهید وارد یک آموزشگاه شوید و برای گرفتن مدرک رانندگی اقدام کنید و از این مسیر به راحتی عبور کنید باید حتما از شرایط آن مطلع باشید که به شرح زیر است :
- سن شما بالای ۱۸ سال باشد.
- چشم پزشک سلامت چشمان شما را تایید کرده باشد.
- گروه خونی شما مشخص و سلامت بدنی شما تایید شده باشد.
- کلاسهای عملی و تئوری را در یک آموزشگاه رانندگی معتبر گذرانده باشید.
- هزینه گواهینامه را پرداخت کرده باشید.
- در امتحان آیین نامه رانندگی قبول شوید.
- در امتحان عملی و رانندگی در شهر قبول شوید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام
وقتی برای ثبت نام به آموزشگاه رانندگی می روید این مدارک را باید در اختیار داشته باشید که به شرح زیر است :
- اصل شناسنامه عکسدار همراه کپی از صفحۀ اول و صفحۀ توضیحات
- اصل کارت ملی یا تاییدیه صادره از اداره ثبت احوال
- هشت قطعه عکس ۴×۳ مربوط به سال جاری
هزینه گواهینامه چقدر میشود؟
هزینه ثبت نام و گرفتن گواهینامه رانندگی به شرح زیر است :
- هزینه کلاس تئوری: ۱۸۰ هزار تومان
- هزینه کلاس عملی: ۸۰۰ هزار تومان
- هزینه تمبر (برای واریز به حساب نیروی انتظامی و شهرداری): ۴۰ هزار تومان
- هزینه مردودی در امتحان آیین نامه: ۳ هزار تومان
- هزینه مردودی در آزمون عملی: ۱۰ هزار تومان
- هزینه چشم پزشکی و آزمایش گروه خون: حدوداً ۱۸۰ هزار تومان
در مجموع هزینه گواهینامه رانندگی چیزی بین ۱.۰۰۰.۰۰۰ الی ۱.۴۰۰.۰۰۰ هزار تومان میشود.
مراحل گرفتن گواهینامه
حالا که تمامی مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در آموزشگاه رانندگی را در اختیار دارید باید مراحل زیر را برای رسیدن به رانندگی قانونمند طی کنید.
۱ – شرکت در کلاسهای آییننامه ( تئوری )
در اولین مرحله شما پس از ثبتنام و تایید مدارکتان باید طبق زمانبندی آموزشگاه به کلاس های آییننامه وارد شوید.
در کلاس آیین نامه رانندگی و یا همان کلاس های تئوری افسر راهنمایی و رانندگی در کلاس حاضر شده و با آموزش نکات فنی و تابلو ها عملا قوانین رانندگی را برای شما بازگو می کند . شما برای شرکت در این کلاس باید حتما کتاب آیین نامه رانندگی پایه ۳ را همراه خود داشته باشید که معمولا آموزشگاه این کتاب را به شما میدهد.
۲– آموزش رانندگی ( آموزش در شهر )
در این مرحله شما حتی اگر یک راننده حرفه ای هم هستید باید حتما در جلسات رانندگی شرکت کنید و رانندگی اصولی و قانونمند را به صورت کامل یاد بگیرید . در این مرحله یک مربی رسمی از طرف آموزشگاه رانندگی برای شما انتخاب میشود که بر اساس ساعت شما برنامه ریزی میگردد . شما باید حدودا ۸ الی ۱۰ جلسه رانندگی را بگذرانید تا بتوانید وارد مرحله بعد بشوید.
۳ – مهمترین آزمون گواهینامه ( امتحان تستی آیین نامه )
امتحان آییننامه رانندگی آزمونی به شدت سخت و تستی است که متاسفانه تعداد بسیار زیادی از شرکت کنندگان در این آزمون مردود می شوند . اما برای قبولی در این امتحان نفسگیر که شامل ۳۰ تست می شود باید حتما کتاب آیین نامه رانندگی با آن حجم به شدت زیاد و دشوارش را بخوانید .
به شما پیشنهاد میدهیم که در ابتدا حتما کتاب را به صورت کامل بخوانید و سپس نمونه سوالات امتحان آییننامه را از سایت گواهیران دانلود کرده و به خوبی تمرین کنید . در این صورت است که شما می توانید به راحتی در این آزمون سر افراز باشید و با خیالی آسوده به مرحله بعدی وارد شوید.
۴ – امتحان شهری و یا عملی ( آخرین مرحله )
حالا به بخش بسیار مهم و بهتر است بگوییم آخرین مرحله از گرفتن گواهینامه رانندگی می رسیم . این مرحله که بسیار مهم است درست پس از مرحله قبولی در امتحان آیین نامه قرار گرفته است و این یعنی باید در ابتدا قوانین رانندگی را به خوبی یاد گرفته باشید و سپس برای این مرحله اقدام کنید .
در این مرحله شما به همراه دیگر شرکتکننده ها در محلی که افسر مشخص کرده است حاضر میشوید. سپس حضور و غیاب توسط افسر رانندگی انجام می شود و شما باید نوبت به نوبت برای امتحان رانندگی آماده شوید.
نکات بسیار مهم در آزمون شهری:
برای اینکه بتوانید این مرحله را هم به خوبی بگذرانید و برای گرفتن گواهینامه رانندگی آماده شوید باید حتما به نکات زیر توجه کنید :
- آرامش خودتان را در تمام مراحل حفظ کنید و سعی کنید که هرگونه استرسی را از خودتان دور کنید.
- به آیینهها، وضعیت صندلی و کمربندها بهخوبی دقت کنید و پیش از حرکت همۀ این موارد را چک کنید.
- به دستورات افسر دقت کنید تا بتوانید آنها را بهصورت صحیح انجام دهید.
- اگر افسر از شما خواست پارک کنید، مراقب نکات مهم در هنگام پارک کردن باشید. برای مثال از پارککردن جلوی پارکینگ یا در محدودۀ پارک ممنوع بپرهیزید.
- توجه کنید که اصلاً نیازی به عجله نیست، چراکه افسرها معمولاً در پی سنجیدن میزان تسلط شما زمان رانندگی هستند؛ نه سرعتشما.
- از پارک دوبلهم اصلاً نترسید. سعی کنید که در جلسات تمرینی و آموزشیتان به این نوع از پارک کردن مسلط شوید تا بتوانید در روز امتحان خونسردی خودتان را حفظ کنید.
و در آخر می توانید در گواهیران پاسخ سوال های دیگرتان را بیابید و یا برای مشاوره با پشتیبانان سایت یاد شده در ارتباط باشید.