قبل از خرید اجاق سفری حتما این نکات را بدانید
این مطلب «درجه»، مخصوص شما علاقهمندان به طبیعتگردی است. اگر برای طبیعتگردیهایتان قصد خرید اجاق سفری دارید، پس در ادامه با ما همراه باشید که نکات جالبتوجهی خواهید یافت.
انواع اجاق سفری کدامند؟
اجاق سفری ازجمله لوازم ضروری برای وقتی است که در طبیعتگردیهایتان به جوشآوردن آب یا گرمکردن غذا نیاز پیدا میکنید. اجاقهای سفری متنوعی در بازار موجودند، با مزایا و معایب متفاوت. هر مدلی هم برای سفرها و مصارف خاصی بیشتر بهدرد میخورد. پس اول با بررسی انواع اجاق سفری شروع میکنیم و مروری بر مزایا و معایب هر نوع خواهیم داشت تا بتوانید متناسب با نیازتان، تصمیم درستتری بگیرید.
اجاق کَنیستِر
اجاق کنیستر ازجمله گزینههای مناسب برای کمپینگ و طبیعتگردی است. کنیستر درواقع همان کپسول یا مخزن سوختی است که به سرشعله وصل شده و حاوی دو گاز ایزوبوتان و پروپان تحت فشار است.
پرفروشترین اجاقهای سفری را ببینید
اجاقهای کنیستر انواع مختلفی دارند. در بعضی مدلها، مانند تصویر زیر، ظرف عایقبندیشدهای هم به سرشعله متصل است:
این مدلیها بادگیردارند و به همین دلیل، آب را سریعتر جوش میآورند، اما ظرفشان بهشکلی است که معمولا بهدرد پختوپز غذا نمیخورد. البته، مدلهایی هم از همین نوع داریم که میتوان روی سرشعلهشان از ظروف متفاوت دیگری استفاده کرد.
لیست قیمت انواع ظروف سفری را ببینید
مزایای اجاقهای کنیستر
- بعضی اجاقهای کنیستر بسیار کوچک و کمجاگیرند، با وزن خیلی کم.
- سریع روشن میشوند. یعنی برای روشنکردنشان به هیچ آمادهسازی خاصی نیاز نیست.
- شعله قابلتنظیمی دارند.
- بعضی مدلها به تنظیمکننده فشار داخلی مجهزند که موجب افزایش کارآمدی اجاق کنیستر در ارتفاعات بالا و هوای سرد میشود.
معایب اجاقهای کنیستر
- بازوهای سرشعله اجاقهای کنیستر در بعضی مدلها آنقدری بلند نیست که بتوان از ظروف بزرگ هم استفاده کرد.
- چون تشخیص مقدار سوخت باقیمانده در کنیستر کار راحتی نیست، برای اطمینان بهتر است همیشه با خودتان کپسول اضافی همراه داشته باشید.
- در هوای سرد ممکن است شعله ضعیفی تولید کنند، مگر اینکه اجاق کنیسترتان به تنظیمکننده فشار مجهز باشد.
- بهدلیل قدوقواره کمی بلندشان، بیشتر از سایر گزینهها تحت تأثیر باد خواهند بود. وزش باد هم که میدانید از بهینهسوزی سوخت میکاهد.
- برای ایستایی بهتر روی سطوح ناهموار بهتر است از نگهدارندههای مخصوص استفاده کنید.
[related]4389[/related]
اجاق سوخت مایع
اجاقهای سوخت مایع با گاز سفید کار میکنند، گازی بسیار تصفیهشده که با ناخالصی کمتری میسوزد. این نوع اجاقها داغ و تمیز میسوزند و در دماهای زیر نقطه انجماد هم از کارآمدی بالایی برخوردارند.
بعضی اجاقهای سوخت مایع چندگانهسوزند و با مثلا گازوئیل بدون سرب هم کار میکنند. این مدلیها، همان طور که احتمالا خودتان هم حدس میزنید، کمی گرانترند. اما یادتان باشد که درصورت استفاده مداوم از سوختهایی بهجز گاز سفید، چون ناخالصی بیشتری دارند، برخی قطعات اجاق، مثلا لوله سوخت، ممکن است بهمرور مسدود شوند.
مزایا
- در مقایسه با اجاقهای کنیستر، خرج کمتری برای تأمین سوخت روی دستتان میگذارند.
- بهدلیل ارتفاع کم از ایستایی بیشتری روی سطوح ناهموار برخوردارند.
- مقدار باقیمانده سوخت بهراحتی مشخص است.
- نسبت به سایر گزینهها، از عملکرد بهتری در ارتفاعات بالا و هوای سرد برخوردارند.
معایب
- روشنکردنشان نیازمند آمادهسازی قبلی است.
- نگهداری این نوع اجاقهای سفری نیازمند رسیدگیهای بیشتری است.
- معمولا از اجاقهای کنیستر سنگینترند.
این ساجهای سفری جذاب را ببینید
اجاق سوخت جایگزین
- اجاق چوبسوز: اجاقهای چوبسوز را میتوان با شاخوبرگهای موجود در طبیعت روشن کرد و بنابراین، نیازی به حمل کپسول یا بطری سوخت نیست. اما این را هم بدانید که گاهی شاید بهدلیل شرایط آبوهوایی، شاخوبرگ خشک نصیبتان نشود.
- اجاق الکلی: اجاقهای الکلی بسیار سبک و کمجاگیرند، اما به داغی اجاقهای کنیستر یا گاز سفید نمیسوزند.
- اجاق قرصی: اجاقهای قرصی هم سبک و جمعوجورند و با قرص جامد میسوزند، اما در مثلا جوشآوردن آب چندان سریع نیستند. حتی ممکن است برایتان بو بدهند و زیر ظرفتان را چرب کنند.
پرفروشترین اجاقهای الکلی را ببینید
برای مصارف سنگینتر، اجاق سفری خانواده بخرید
برای پیکنیکهای خانوادگی و با ماشین میتوانید از اجاقهای سفری بزرگتری هم استفاده کنید. منظور از اجاق سفری خانواده اجاقهایی است که هیکلیتر و سنگینترند و به سرشعلههای بیشتر و قطورتری مجهزند. با اجاقهای این مدلی میتوان برای افراد بیشتری غذا تدارک دید. اما همان طور که معلوم است، این نوع اجاقهای سفری تنها برای پیکنیکهای ماشینی قابلاستفادهاند.
سایر نکاتی که باید برای خرید اجاق سفری مدنظر داشته باشید
- وزن اجاق: اجاق سفری برای کولهگردی باید تا حد امکان سبک و جمعوجور باشد. اما اگر با ماشین سفر میکنید، دستتان برای انتخاب بازتر است.
- طول عمر سوخت: طول عمر سوخت هر اجاقی میتواند متفاوت باشد. باید ببینید که اجاق انتخابیتان با چه مقدار سوخت و تا حداکثر چند ساعت بهقدر کفایت روشن میماند.
- میانگین زمان جوش: اگر دنبال مدلی با مصرف بهینه سوخت میگردید، حتما به این مورد بیشتر دقت کنید.
- گرمای خروجی: گرمای خروجی با واحد اندازهگیری BTU بیان میشود. برای تعداد کم، گرمای خروجی بالای ۱۰ هزار BTU در ساعت کافی است، اما اگر همراهان زیادی دارید یا به مناطق سرد و مرتفع سفر میکنید، خروجی گرمای ۶۰ هزار BTU در ساعت بهتر است.
- قابلیتهای جانبی: ازجمله قابلیتهای جانبی کاربردی اما غیرضروری میتوان به شعلهوری خودکار و امکان شارژ USB اشاره کرد.
مشاهده محبوبترین تجهیزات جانبی کوهنوردی و سفر
در آخر
امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد. اگر تجربهای درمورد اجاقهای سفری دارید که احساس میکنید بهدرد دیگران هم میخورد، لطفا در قسمت دیدگاهها با ما و سایر مخاطبان در میان بگذارید. [see_also]26723[/see_also]