قبل از خرید تلفن بی سیم حتما این نکات را بدانید
خرید تلفن بی سیم از میان بیشمار تلفنهایی که در بازار وجود دارد، کار آسانی نیست. در این مقاله درباره همه نکاتی که برای خرید تلفن بی سیم به آنها نیاز دارید برایتان نوشتهایم.
با وجود اینکه این روزها بیشتر مردم برای تماسهای ضروریشان به تلفنهای همراه خود وابستهاند، هنوز هم تلفنهای ثابت، چه از نوع بیسیم و چه نوع رومیزی، کاربرد فراوانی دارند.
انواع تلفن بیسیم از نظر فرکانس را بشناسید
تلفنهای بیسیم روی باندهای فرکانسی مختلف (مهمترین آنها ۲,۴ و ۵,۸ گیگاهرتزی است) و همچنین با فناوری DECT 6.0 یا طیف گسترده دیجیتال کار میکنند. بنابراین پیش از خرید، باید تفاوتهای آنها را بدانید:
باند فرکانسی ۲,۴ گیگاهرتز
تلفنهایی که روی باند ۲,۴ گیگاهرتز کار میکنند، بیش از مدلهای ۵,۸ گیگاهرتز و DECT 6.0 دچار تداخل امواج میشوند. با وجود اینکه بیشتر این تلفنها، ویژگیهای متنوعی از جمله، سیستم منشی تلفنی یکپارچه، شمارهانداز (Caller ID)، حالت بلندگو و پشتیبانی چند گوشی تلفن دارند، یکی از مشکلاتشان باند ۲,۴ گیگاهرتزی آن است.
بیشتر ابزارهای الکترونیکی خانه مانند مانیتور کودک، اجاقهای مایکروویو و دستگاههای شبکه بیسیم معمولا روی باند ۲,۴ گیگاهرتز تنظیم شدهاند. اگر از این وسایل در خانه استفاده میکنید، احتمال اینکه تلفنتان دچار اختلال شود، بسیار زیاد است. بنابراین بهتر است به سراغ تلفنهای با فرکانس ۵,۸ گیگاهرتز یا DECT 6.0 بروید.
باند فرکانسی ۵,۸ گیگاهرتز
تلفنهایی که روی باند ۵,۸ گیگاهرتز کار میکنند، دامنه و وضوح بسیار بهتری دارند. بزرگترین مزیت این تلفنها این است که بسیار کمتر از تلفنهای ۲,۴ گیگاهرتزی دچار تداخل امواج میشوند. از این نوع تلفنها در بازار بسیار وجود دارد که میتوانید مناسبترین آنها را بخرید.
فناوری دکت ۶ (DECT 6.0)
فناوری دکت ۶ (DECT 6.0-Digital enhanced cordless telecommunications) جدیدترین فناوری بیسیم تلفنهای دیجیتال است که دامنه را بهبود میبخشد و میتواند فاصله ۵۰ تا ۶۰ متری داخل ساختمان را پوشش دهد. در ساختمانهای بزرگ هم میتوان با استفاده از تعداد بیشتری ایستگاه پایه دکت، پوشش مناسبی فراهم کرد.
فناوری دکت ۶ مخصوص تلفنهای بیسیم ایجاد شده است و کمترین میزان تداخل را دارد. این فناوری سالهاست که در اروپا استفاده شده است و ثابت کرده میتواند کیفیت صدای بسیار واضح و خوبی در اختیار کاربر قرار دهد. در ضمن آن میتواند جلوی استراقسمع را هم بگیرد.
مشاهده پرفروشترین تلفنهای بیسیم
آنالوگ در برابر دیجیتال، کدامیک؟
تلفنهای بیسیم، علاوه بر انتقال صدا روی یک فرکانس تعیینشده، بسته به نوع مدل، میتوانتد صدایتان را با فرمت آنالوگ یا دیجیتال بفرستند. اما کدام فرمت بهتر است؟
آنالوگ
فناوری آنالوگ دهههاست که وجود دارد. تلفنهای آنالوگ، صدایتان را به پالسهای الکترونیکی تبدیل و سپس آن را از طریق فرکانس تعیینشده بین پایه تلفن و گوشی ارسال میکنند. تلفنهای بیسیم آنالوگ معمولا از نظر قیمت مناسب و ارزانتر هستند.
همچنین آنها دامنه مناسب و کیفیت صدای خوبی دارند. اما این نوع انتقال از امنیت پایینی برخوردار است. در واقع هرکس که ابزار اسکنر رادیویی داشته باشد، میتواند به حرفهای شما گوش کند. همچنین وقتی کمی از پایه تلفن دور شوید، تداخل امواج در آن رخ میدهد.
دیجیتال
در فناوری دیجیتال، اصوات به اعداد صفر و یک (کدهای دودویی) که زبان کامپیوتر هستند، رمزگذاری میشوند. این کد از طریق فرکانس تعیینشده بین پایه تلفن و گوشی، ارسال شده و در مقصد رمزگشایی میشوند. بدین ترتیب فقط دو طرف مکالمه، از محتوای پیام باخبر میشوند.
تلفنهای بیسیم علائم را واضح و قویتر ارسال میکنند و امنیت بهتری دارند. فرستندههای دیجیتالی کمتر دچار تداخل امواج میشوند. در واقع آنها زمانیکه با امواج دیگر روبهرو میشوند توانایی تغییر کانال دارند و بدین ترتیب میتوانند در مقایسه با مدلهای آنالوگ، صدای واضح و باکیفیتتری ارسال کنند. برد تلفنهای بیسیم دیجیتال، بیشتر از آنالوگ است.
بسیاری از تلفنهای بیسیم که روی فرکانسهای ۵,۸ یا ۲و۴ گیگاهرتز کار میکنند، به فناوری دیجیتال هم مجهز هستند. اما تلفنهای بیسیم مدل دکت۶، فقط از نوع دیجیتال است.
[related]25598[/related]
طیف گسترده دیجیتال (DSS)
فناوری طیف گسترده دیجیتال، شکل دیگری از انتقال دادههای دیجیتال است. تفاوت اصلی این فناوری با مدلهای آنالوگ و دیجیتال در این است که تلفنهای مجهز به طیف گسترده دیجیتال هنگام مکالمه دائما کانالهای ارسال دادهها را تغییر میدهند و در هر کانال فقط کسری از ثانیه باقی میمانند. این ویژگی باعث میشود، کسی نتواند در کانال مکالمهتان قرار گرفته و استراقسمع کند. همچنین مجالی برای تداخل در ارسال دادهها بهوجود نمیآید و صدا با کیفیت بالا بین دو طرف مکالمه رد و بدل میشود.
در فناوری DSS، صدای ارسالشده ابتدا دیجیتالی میشود و سپس بهصورت کد دودویی در چندین باند فرکانسی توزیع میشود. بنابراین امکان استراق سمع بهوسیله دیگران تقریبا غیرممکن میشود. همچنین به دلیل اینکه، اثرات تداخل از منابع زیستمحیطی را محدود میکند، صدای منتقل شده باکیفیت خواهد بود. این فناوری برد بسیار خوبی فراهم میکند.
مشاهده جدیدترین انواع تلفن بیسیم
انواع ویژگیهای تلفنهای بیسیم کدامند؟
پیش از توجه به ویژگیهای متعددی که بیشتر تلفنهای بیسیم دارند، باید آن را از نظر استحکام، باتری و برد تلفن بررسی کنید و بهترین تلفن از نظر کیفیت و کارایی تهیه کنید. در ادامه به بهترین ویژگیهای تلفن بیسیم اشاره شده است:
باتری تلفن بیسیم چقدر کار میکند؟
گوشی تلفنهای بیسیم با باتری کار میکنند و چنانچه باتری کاملا شارژ باشد، ۸ ساعت یا بیشتر فعال خواهند بود. هنگام خرید تلفن، به کیفیت باتری توجه کنید که عمری طولانی داشته باشد. بیشتر گوشیهای تلفنها با هر بار شارژ میتوانند حداقل ۵ ساعت از پایه تلفن دور بمانند. در برخی از گوشیهای تلفنها هم از باتریهای ارزانتر قابل شارژ AA یا AAA برای افزایش مدت زمان شارژ بیشتر استفاده میشود.
دامنه تلفن چقدر باشد؟
مقدار دامنه تلفن بیسیم یکی از ویژگیهای مهم این نوع تلفنهاست. زیرا گاهی اوقات ممکن است مجبور باشید، اطراف منزلتان یا دفتر کارتان قدم بزنید. بنابراین باید برد و دامنه گوشی تلفن بیسیم آنقدر باشد که فاصله خوبی را پوشش دهد. مثلا، دامنه ۵۰ متر در فضای داخل ساختمان و ۳۰۰ متر در فضای بیرون از خانه مناسب است.
البته به دلیل دیوارها و اشیاء گوناگونی که در فضای داخل خانه وجود دارد، نمیتوان به داشتن دامنه ۵۰ متر در این فضا امید داشت. در این حالت میتوان از تکرارکنندههای دکت (DECT repeater) هم استفاده کرد. این تکرارکنندهها دامنه ایستگاههای پایه را افزایش میدهند.
بنابراین هنگام خرید تلفن بیسیم با توجه به نیازتان، به دامنه و مسافتی را که آن میتواند پوشش دهد، توجه کنید.
استحکام و ویژگیهای مکانیکی تلفن چطور باشد؟
موقع خرید تلفن به قدرت و استحکام پایه و گوشی تلفن دقت کنید و نوعی بخرید که در برابر ضربات مقاوم باشند. در ضمن گوشیهایی بخرید که بهراحتی در دستتان جای بگیرند و اندازه دکمههایش مناسب دستتان باشد. تلفنهایی که دکمههای بزرگ دارند، مناسب کاربران مسنتر هستند.
فواید سیستمهای چندگوشی را بدانید
یک سیستم چندگوشی تلفن، یک پایه و دو یا چند گوشی دارد. پایه تلفن مانند تلفن استاندارد عمل میکند و میتوان آن را به دو پریز برق و پریز مخصوص تلفن زد. گوشیهای تلفن بیسیم، علائم را از پایه تلفن دریافت میکنند و شما میتوانید صدای فرد تماسگیرنده را بهخوبی بشنوید.
گوشیهای تلفن برای شارژ مجدد فقط باید به پریز برق متصل بشوند. بنابراین آنها را میتوانید به هر قسمت خانه، حتی اگر پریز تلفن وجود نداشت، ببرید.
سیستم چندگوشی، فواید دیگری هم دارد. میتوانید از آنها مانند یک سیستم ارتباط داخلی استفاده کنید. مثلا، اگر کاری با یکی از اعضاء خانوادهتان داشتید که او در اتاق یا طبقه دیگر خانهتان بود، میتوانید از این گوشیها استفاده کنید.
تلفنهای بیسیمی که به سیستم چندگوشی مجهز هستند، به علامت line-in-use مجهز هستند و به شما نشان میدهند که کسی در حال استفاده از تلفن است.
شمارهانداز (Caller ID) مهم است
شمارهانداز، ویژگی بسیار مفیدی است. به وسیله آن، شماره تلفن هرکس که با شما تماس میگیرد، روی صفحه نمایش تلفنتان نشان داده میشود. البته حافظه ذخیرهسازی در مدلهای مختلف متفاوت است. همچنین هنگام خرید باید مراقب باشید تا تلفن مورد نظرتان با سیستم مخابراتی ایران مطابقت داشته باشد.
پیغامگیر میخواهید؟
بیشتر تلفنهای بیسیم امروزی، به ویژگی پیغامگیر مجهز هستند. برخی از تلفنها فقط در تلفن پایه، پیغامگیر دارند و این ویژگی در برخی دیگر، از طریق گوشیهای تلفن در دسترس است. در ضمن با استفاده از این ویژگی میتوانید شماره تماسهایی که در طول روز به شما شده است را مشاهده کنید.
در برخی از تلفنها هم امکان ضبط صدای تماسگیرنده وجود دارد و پیامهای آنها در تلفنتان ذخیره میشود و هر زمان که به تلفن دسترسی داشته باشید، میتوانید پیامها را بشنوید.
صفحه نمایش LCD
صفحه نمایش LCD یا روی تلفن پایه قرار دارد یا روی گوشی تلفن و البته در برخی از تلفنهای بیسیم، هر دو پایه تلفن و بیسیم آن، صفحه نمایش دارند. روی این صفحه نمایش، اطلاعاتی همچون شماره تماسگیرنده، وضعیت باتری، مدت زمان تماس یا زمان تماس نشان داده میشود.
پشتیبانی از دو خط
برخی از تلفنهای بیسیم امکان ارتباط با دو خط را همزمان به شما میدهند. این ویژگی زمانیکه میخواهید یک کنفرانس ۳ نفره کاری داشته باشید یا صرفا با دو نفر از دوستان یا اعضای خانوادهتان همزمان صحبت کنید، بسیار کارآمد است.
حالت بلندگو و سیستم Auto-Talk
این گزینه کمک میکند که بدون اینکه مجبور باشید گوشی تلفن را به دست بگیرید، با فرد تماسگیرنده صحبت کنید. با استفاده از سیستم Auto-Talk هم میتوانید بدون فشردن دکمهای، به محض برداشتن گوشی از روی پایه، به تماسها پاسخ دهید.
صفحه کلید پایه
در برخی از تلفنهای بیسیم فقط از روی گوشی تلفن میتوانید شمارهگیری کنید. اما برخی دیگر از تلفنهای بیسیم، روی پایه تلفن هم شمارهگیر دارند. بهتر است موقع خرید تلفن بیسیم به این نکته توجه کنید و با توجه به بودجهتان یکی از این نوع تلفنهای بیسیم را بخرید.
در ضمن برخی از صفحه کلیدها، چراغدار هستند و در تاریکی هم میتوانید شمارهگیری کنید.
پورت هدست
برخی از تلفنهای بیسیم، پورت مخصوص نصب هدست دارند. میتوانید هدست را به تلفن وصل کنید و بدون استفاده از گوشی تلفن، صحبت کنید. این ویژگی مواقعی که کار دارید و نمیتوانید گوشی را با دستتان نگهدارید، بسیار عالی است.
کنترلهای پیشرفته پخش صدا
با استفاده از این کنترلها میتوانید پیامهای ضبطشده در تلفنتان را بهراحتی کنترل کنید. مثلا، هر کدام از پیامها را که میخواهید گوش کنید و آنهایی را که برایتان مهم نیستند، رد کنید. یا سرعت پخش پیامها را روی دور تند یا کند بگذارید.
تنظیم روی حالت شب
با این قابلیت میتوانید صدای گوشی را شبها قطع کنید و تلفن در حالت سکوت قرار گیرد.
دیگر ویژگیهای تلفنهای بیسیم
از دیگر ویژگیهای این تلفنها با توجه به قیمتشان میتوان به مواردی چون سازگار با سمعک، پورت بلوتوث، نویزگیر، امکان مسدود کردن تماسهای ورودی، سازگاری با سیستم مزاحمیاب، موزیک پشت خط و شمارهگیری سریع اشاره کرد.
برند تلفن بیسیم
هنگام خرید تلفن بیسیم، بهتر است به برند محصولات هم توجه کنید. همیشه بهتر این است که از محصولاتی آشنا و خوشنام خریداری کنید. برندهای ناآشنا ممکن است از کیفیت لازم، برخوردار و قابل اعتماد نباشند. معمولا محصولات خوشنام برای حفظ نام خوب خود، همیشه مراقب کیفیت کالاهای خود هستند.
قیمت و بودجه
هنگام خرید تلفن بیسیم باید به بودجهای که میتوانید برای آن اختصاص دهید هم توجه کنید. تلفنهای بیسیم در قیمتهای مختلف، از حدود ۲۰۰هزار تومان گرفته تا ۱۰ میلیون تومان در بازار وجود دارد. با توجه به نیازتان میتوانید مناسبترین تلفن از نظر قیمت را برای خود تهیه کنید.
تلفنهای ارزانقیمت، معمولا برای افرادی مناسباند که بیشتر به کاربردهای اصلی تلفن نیاز دارند و تسهیلات دیگر برایشان مهم نیست. البته تلفنهای خیلی ارزان از نظر کیفیت، حرفی برای گفتن ندارند.
تلفنهای متوسط از نظر قیمت، از دسته قبلی بهتر و به ویژگیهای بیشتری مجهز هستند. اما اگر میخواهید تمام یا بیشتر ویژگیهای بهکار برده در تلفنهای بیسیم را داشته باشید، باید به سراغ تلفنهای گرانقیمت بروید.
لیست قیمت تلفن بیسیم را ببینید
کلام آخر
امیدواریم با مطالعه این مقاله، بتوانید تلفن بیسیم مناسب خود را خریده و از امکانات آن بهرهمند شوید. اگر در این زمینه تجربهای دارید، خوشحال میشویم با ما هم در میان بگذارید. [see_also]25051[/see_also]