انواع نمک را حتما قبل از خرید بشناسید
نمک مهمترین مادهٔ لازم در هر آشپزخانهای است. قبول کنید که بدون نمک، آشپزی شوروحالی ندارد. البته قرار نیست این مقاله در ستایش نمک باشد. فقط تصمیم داریم انواع نمک را برایتان معرفی کنیم و به بگوییم چه انواع نمکی در دنیا وجود دارد و هرکدام چه کاربردی دارند.
اهمیت شناخت انواع نمک برای مصرف
نمک انواع مختلفی دارد. شناخت انواع آن میتواند به دادن رنگوبویی فوقالعاده به غذاها و دسرها کمک کند. اگر از شما بپرسیم که چند نوع نمک در دنیا وجود دارد، به چه مواردی اشاره میکنید؟ اصلا میدانید که به جز همین نمک سفیدی که در هر آشپزخانهای یافت میشود، چه انواع دیگری از نمک هم وجود دارد؟ به این موارد دقت کنید:
- نمک سفید آشپزخانه؛
- نمک کوشر یا نمک ساده بدون یُد؛
- نمک دریایی؛
- نمک صورتی هیمالیا؛
- نمک دریای سِلتیک؛
- نمک فلور دُ سِل؛
- نمک سیاه (کالا)؛
- نمک سیاه هاوایی؛
- نمک دودی.
نمک سفید آشپزخانه
نمک سفید آشپزخانه یکی از انواع نمک است که رایجترین نوع نمک به شمار میرود و از منابع زیرزمینی استخراج میشود. این نوع نمک به خوبی آسیاب و تصفیه میشود. در فرایند آمادهسازی کارخانهای نمک سفید، ناخالصیها و مواد معدنی آن را حذف میکنند. بیشتر نمکهای سفید آشپزخانه حاوی مادهٔ مفید یُد هم هستند. یُد برای جلوگیری از مشکلاتی نظیر کمکاری تیروئید مناسب است.
نمک کوشر یا نمک ساده بدون یُد
نمک ساده بدون یُد که به کوشر معروف است، دانههای درشتتر و زبرتری نسبت به نمک معمولی سفید یُددار دارند. دانههای درشتتر این نمک برای پاشیدن روی مواد غذایی مانند گوشت بسیار مناسب است و طعم گوشت را عالی میکند. باید بدانید که از میان انواع نمک موجود در دنیا، کوشرها خیلی زود آب میشوند و به خُرد مواد غذایی میروند.
نمک دریایی
نمک دریایی هم یکی از انواع نمک است که از تبخیر آب دریا به وجود میآید. این نمک هم دارای دانههایی زبر و درشت است و مواد معدنی مانند روی(زینک)، پتاسیم و آهن در آن وجود دارد. وجود این مواد، روی خواص و طعم نمک دریایی اثر میگذارد. اضافهکردن آن روی غذاهای مختلف، تجربهای متفاوت از نمکخوردن را به شما میدهد. چرا؟ چون هم طعم و هم اندازهٔ دانههای آن با نمکهای معمولی که همیشه میخورید کاملا متفاوت است.
نمک صورتی هیمالیا
از میان انواع نمک موجود در دنیا، نمک صورتی هیمالیا خالصترین است. این نوع نمک با دست از معادن نمک کشور پاکستان استخراج میشود. طیف رنگی آن هم از سفید تا صورتی متغیر است. نمک صورتی مواد معدنی بسیاری دارد. ۸۴ نوع مادهٔ معدنی طبیعی موجود در بدن انسان در آن یافت میشود. این نمک خاصیت درمانی هم دارد و علاوه بر آشپزخانه از آن در مراکز ماساژ و اسپا هم استفاده میکنند.
نمک دریای سلتیک
نمک دریای سلتیک که به نمک خاکستری هم معروف است از سواحل دریایی فرانسه استخراج میشود. کریستالهای نمک دریای سلتیک درخشانند و طیفی از رنگ خاکستری را نشان میدهند. این نوع از نمک دارای رطوبت است و مواد معدنی طبیعی بسیاری در آن وجود دارد. این نوع نمک برای پختوپز گوشت قرمز و ماهی بسیار کاربردی است.
نمک فلور دُ سِل
فلور دُ سِل به فرانسوی یعنی گل نمک. این نوع نمک هم از آب سواحل بریتانی گرفته میشود. این نمک بادقت زیادی از سطح آب به دست میآید و استخراج آن از آب بیشتر شبیه گرفتن خامه از روی شیر است. شیوه گرفتن گل نمک از آب کمی دشوار است. در واقع، شرایط خاصی برای این کار لازم است. مثلا هوا باید کاملا خشک و آفتابی باشد و از چنگکهای چوبی برای این کار استفاده شود.
نمک فلور دُ سل کمیاب است و شیوه استخراج آن سختیهای زیادی دارد. پس جای تعجب نیست که از گرانترین نمکهای دنیا به شمار میرود. حتی به آن، لقب خاویار دنیای نمکها را هم دادهاند. این نمک رطوبتی در ساختارش دارد و طیف رنگی آن هم آبی مایل به خاکستری است.
نمک سیاه (کالا)
نمک سیاه یا کالا هم یکی از انواع نمک است که در ظرفی مانند ظروف مربا و ترشی به همراه زغال، انواعی از گیاهان و مواد دیگری قرار داده میشود. بعد از اینکه نمک سیاه یا کالا با مواد مختلف ترکیب شد به مدت ۲۴ ساعت در کوره حرارت میبینید و نهایتا بعد از سردشدن قابل استفاده میشود.
فرایندهایی که روی نمک سیاه پیادهسازی میکنند به آن رنگ قرمز مایل به سیاهی میدهد و باید بدانید که بوی آن هم حالتی از بوی تخممرغ دارد. از این نمک در غذاهای خامگیاهخواران استفاده میشود تا عطر و بوی تخممرغ، نبود این ماده در رژیم غذایی آنها را جبران کند.
نمک سیاه هاوایی
نمک سیاه هاوایی هم از آب دریا گرفته میشود. همانطور که از نام آن هم پیداست، نمک سیاه هاوایی از جزایر هاوایی بهدست میآید. رنگ سیاه آن هم ناشی از اضافهکردن زغال به آن است. دانههای این نمک زبر و تُردند و از آنها برای درستکردن غذاهای دریایی استفاده میشود.
نمک دودی
نمک دودی هم یکی از انواع نمک است که برای آمادهسازی در حدود دو هفته روی آتشی که با چوب درست شده به آرامی دودی میشود. طعم این نمک بسیار مطبوع است و برای پختوپز، گزینهٔ بهشدت خوبی به شمار میرود. برای پخت انواع گوشت یا مواد غذایی دیگری مانند سیبزمینی میتوانید از این نمک استفاده کنید و غذاهایی خوشمزه داشته باشید.
نمک اپسوم
درباره نمک اپسوم یا نمک حمام چیزی شنیدهاید؟ قبل از هر چیزی، اجازه بدهید به شما بگوییم که اپسوم دقیقا یعنی چه؟ اپسوم یکی از شهرهای انگلستان است که نمک حمام یا همان نمک اپسوم برای نخستینبار در آن کشف شد. پس هیچ جای تعجب وجود ندارد که نام این شهر را روی آن گذاشتهاند. این نمک بسیار تلخ است و اصلا نمیشود روی مزهٔ آن حساب کرد. اما به آب وان حمام اضافه میشود و به زعم بعضی از افراد و دانشمندان باعث جذب مواد معدنی مانند سولفات و منیزیم در بدن میشود.
در آخر
انواع دیگری از نمک هم در دنیا وجود دارد که هر یک طعم و خاصیت مختلفی دارند. بهطور کلی، بهتر است که مصرف نمک را در رژیم غذاییتان کاهش دهید تا بدنی سالم و سرحال داشته باشید. اما در هر حال، شناخت نمکهای مختلف هم خالی از لطف نیست. قبل از خواندن این مقاله از وجود انواع نمک باخبر بودید؟ تازه اینها همهٔ موارد نیست و گونههای دیگری از نمک هم وجود دارد. جالب است که طعم شوری را از راههای مختلفی میتوان امتحان کرد. اگر تجربهٔ استفاده از هر یک از این نمکها را دارید، حتما نظراتتان را با ما در میان بگذارید. [see_also]7060[/see_also]