۱۰ نکته کلیدی برای خرید دستگاه اسپرسوساز

۱۰ نکته کلیدی برای خرید دستگاه اسپرسوساز
راهنمای مطالعه

    اگر شما هم با شنیدن اسم قهوه و حس کردن بوی خوشش، قلب‌تان تندتر می‌زند، یک دستگاه اسپرسوساز لازم دارید. با «درجه» باشید و ببینید قبل از خرید دستگاه اسپرسوساز چه چیزهایی باید بدانید.

    جای دستگاه اسپرسوساز در آشپزخانه هر فرد قهوه‌دوستی خالی‌ست. هیچ لذتی بالاتر از این نیست که صبح از خواب بیدار شوید و همچنان که نور از پنجره به آشپزخانه می‌تابد، بوی قهوه راه بیفتد و به چشم به‌هم زدنی ماگ قهوه روی میز صبحانه بیاید؛ اما قبل از این‌که دست به جیب شوید و آن را به آشپزخانه بیاورید، باید با تعدادی نکته‌های کلی درمورد بهترین موکاپات و اسپرسوساز آشنا شوید و بعد تصمیم بگیرید. همچنین توصیه می‌کنیم نگاهی به مطالب بهترین اسپرسو ساز و راهنمای خرید اسپرسو ساز مباشی داشته باشید.

    در این مطلب نگاهی داریم به ویژگی‌های ماشین اسپرسوساز، تفاوت مدل‌های مختلف آن و قطعات جانبی دیگری که می‌تواند در آن طراحی شده باشد.

    مختصری تاریخچه‌اش را بدانیم

    تاریخچه اسپرسوساز

    اما اول بگوییم ماجرای دستگاه اسپرسوساز چیست. اسپرسو درواقع نوعی دم‌آوری قهوه است که از آب خیلی داغ و تحت‌فشار و قهوه نرم آسیاب‌شده به‌دست می‌آید. بعد از این‌که لذت چشیدن اسپرسو زیر زبان مردم جا خوش کرد، به فکر طراحی دستگاه اسپرسوساز افتادند. در سال ۱۸۸۴ اولین ماشین اسپرسوساز ساخته و ثبت اختراع شد. ماشینی که بی‌شباهت به ترکیبی از سماور و بخاری علاالدین خودمان نبود و مردی ایتالیایی به‌نام آنجلو موریوندو (Angelo Moriondo) آن‌را طراحی کرد.

    اما در ۱۹۰۲ مدل تازه‌تری از دستگاه اسپرسوساز طراحی شد که بعد از فروش حق اختراع آن و تغییراتی که در طراحی آن دادند، در نمایشگاه میلان به نمایش درآمد. در طی سال‌ها این ماشین کامل‌تر شد و در ۱۹۶۱ به آن پمپ اضافه کردند. در دهه ۱۹۵۰ پای اسپرسوساز به انگلیس باز شد و از آن‌جا به امریکا رفت. در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ استارباکس با عرضه نسخه خودش از اسپرسو، خیلی‌ها را عاشق قهوه کرد. به‌مرور دستگاه‌های اسپرسوساز جمع‌وجورتر، قشنگ‌تر، اقتصادی‌تر و کامل‌تر شدند. حالا دیگر عجیب نیست که علاوه بر از کافه‌ها، توی آشپزخانه‌ قهوه‌خورها هم اسپرسوساز ببینیم.

    بعضی‌ها دوست دارند روزشان را با قهوه شروع کنند، یا عصر که به خانه برمی‌گردند، با فنجانی قهوه خستگی درکنند. هر روز که نمی‌شود به کافه رفت. پس بهترین کار خرید اسپرسوساز است. نکته‌هایی هست که باید قبل از خرید دستگاه اسپرسوساز با آنها آشنا شوید.

    [related]52738[/related]

    ۱-بودجه‌تان چقدر است؟

    اسپرسوساز

    اسپرسوسازها انواع مختلفی دارند و در برندها، اندازه‌ها و با کارایی مختلف تولید می‌شوند. شما برای خرید اسپرسوساز چقدر بودجه درنظر گرفته‌اید؟ اگر یک فنجان قهوه خوش‌عطر می‌خواهید، خوب‌ است دانه‌های قهوه را همان موقع آسیاب کنید. به این نکته توجه کنید که اگر دستگاهی که می‌خرید، آسیاب نداشته باشد، حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد از بودجه را برای خرید آسیاب قهوه جداگانه هزینه می‌کنید. درحالی‌که بعضی از دستگاه‌های گران‌تر، خودشان آسیاب دارند.

    اگر برند نسپرسو بخرید، برای خرید کپسول‌های آماده باید جداگانه هزینه کنید. نسپرسو یکی از محصولات شرکت نسله است که به‌جای قهوه با کپسول‌های آماده‌ کار می‌کند. خیلی‌ها طعم کپسول‌های نسپرسو را می‌پسندند، اما حواس‌تان به قیمت آنها باشد؛ به‌خصوص که تازگی‌ها قیمت‌شان بالاتر هم رفته.

    از طرف دیگر، هر چه قیمت خرید دستگاه اسپرسوساز بالا می‌رود، دوام و کیفیت قطعه‌ها، کارایی و امکانات آن بیشتر می‌شود. بنابراین، وقتی بودجه کلی را مشخص کردید، به این جزییات و هزینه هر کدام فکر کنید.

    مشاهده پرفروش‌ترین مدل‌های اسپرسوساز

    ۲- کدام مدل‌ قهوه را بیشتر می‌پسندید؟

    اسپرسو

    به کدام مدل قهوه بیشتر علاقه دارید؟ لاته در لیوان بزرگ؟ کاپوچینو در فنجان کوچک؟ اسپرسو یا امریکانو؟ جواب این سوال‌ها کمک می‌کند نوع دستگاه‌ را انتخاب کنید و ببینید به تک بویلر نیاز دارید یا چند بویلر.

    اگر در طعم قهوه سخت‌گیر نیستید و نیازی به تنوع مزه ندارید، با یک دستگاه ساده و جمع‌وجور راضی خواهید بود. شاید تجربه چندانی در قهوه دم کردن در خانه ندارید، پس به دستگاه پیچیده‌ای نیاز نخواهید داشت. اما قهوه‌خورهای حرفه‌ای باید به چند نکته مثل تعداد بویلرها و قابلیت ثابت ماندن دما توجه کنند. بویلر همان مخزنی‌ست که آب را گرم نگه می‌دارد. دستگاهی که دو بویلر دارد، از اولی برای آب گرم و از دومی به‌عنوان نازل بخار استفاده می‌کند. پس درصورتی‌ که طرفدار سایزهای کوچکی مثل اسپرسو یا امریکانو هستید، تک بویلر یا همان سینگل بویلر کار شما را راه می‌اندازد. اما برای پر کردن ماگ‌های لاته یا کاپوچینو به دوال بویلر یا چند بویلر نیاز دارید.

    ۳- چند فنجان قهوه در روز می‌نوشید؟

     

    خرید اسپرسوساز

    چه تعداد فنجان قهوه پشت سر هم درست خواهید کرد؟ این تعداد سایز بویلر و دم‌کن را مشخص می‌کند. برای قهوه‌های صبحگاهی و گه‌گاه بوی قهوه را به‌راه انداختن، چند بویلر کوچک یا تک بویلر کافی‌ست. اما شاید شما مدام مهمانی دارید و با قهوه از مهمان‌ها پذیرایی می‌کنید، یا تعداد افراد خانواده زیاد است و در وعده‌های مختلف روز قهوه می‌خورند. در این صورت به چند بویلر بزرگ‌تر فکر کنید. این را هم بگوییم که برای مصرف خانگی اغلب همان تک بویلر انتخاب درستی‌ است.

    ۴- فضای آشپزخانه‌تان چقدر است؟

    آشپزخانه‌های خیلی بزرگ و مجهز بیشتر در فیلم‌ها دیده می‌شوند. واقعیت این است که بیشتر ما در آپارتمان‌هایی با فضای محدود زندگی می‌کنیم. آشپزخانه شما چقدر فضای خالی دارد؟ دستگاه کوچک لازم دارید یا برای اسپرسوساز بزرگ هم جا دارید؟ فراموش نکنید در کنار برند، قیمت و کارایی دستگاه، حتما به اندازه‌های آن توجه کنید.

    ۵- آسیاب قهوه یا گریندر چگونه باشد؟

     

    اسپرسوساز

    برای داشتن یک ماگ قهوه خوش‌عطر و مرغوب، باید قهوه به‌طور مناسب آسیاب شده باشد. چه مدل قهوه‌ای دوست دارید و آسیاب قهوه باید برای چند طعم قهوه آسیاب کند؟ قبل از خرید اسپرسوساز دقت کنید که دستگاه با پودر قهوه کار می‌کند یا خودش آسیاب دارد.

    مشاهده‌ محبوب‌ترین مدل‌های اسپرسوساز

    ۶- کاربری ساده را درنظر بگیرید

    درست کردن یک فنجان قهوه با این دستگاه ساده است؟ نکته‌ای که دستگاه اسپرسوساز را از مدل‌های مشابه خودش متمایز می‌کند، راحتی کار کردن با آن است. هر چه بیشتر اتوماتیک باشد، کار کردن با آن ساده‌تر است.

    ۷- راحت تمیز شدن مهم است

     

    خرید دستگاه اسپرسوساز

    همان‌قدر که از خرید دستگاه اسپرسوساز و پیچیدن بوی قهوه در خانه ذوق کرده‌اید، به شستن آن بعد از استفاده هم فکر می‌کنید؟ هر چه تکه‌های بیشتری داشته باشد، وقت بیشتری برای شستن آن خواهید گذاشت.

    [related]10892[/related]

    ۸- خدمات پس از فروش را در نظر بگیرید

    خرید اسپرسوساز

    هر وسیله‌ای ممکن است روزی خراب شود و شما را درگیر خدمات پس از فروش کند. شما که نمی‌خواهید با اولین مشکلی که برای دستگاه اسپرسوسازتان پیش می‌آید، مجبور شوید آن‌ را دور بیندازید. پس اول بررسی کنید که چه شرکتی خدمات پس از فروش آن برند را ارائه می‌کند، چه مدتی ضمانت دارد و نگاهی هم به تجربه مصرف‌کنندگان قبلی داشته باشید.

    معمولا دستگاه‌های فلزی عمر طولانی‌تری نسبت به پلاستیکی‌ها دارند. از طرف دیگر، هر چه اسپرسوساز شما اتوماتیک‌تر باشد و بخش‌های الکترونیکی بیشتری داشته باشد، احتمال خرابی آن هم بیشتر است.

    ۹- انواع دستگاه را بشناسید

    خرید اسپرسوساز

    • دستی: اسپرسوساز دستی مهارت زیادی لازم دارد تا قهوه‌ خوبی به دست‌تان بدهد. درواقع شما یکی از اجزای دم‌آوری قهوه می‌شوید و با تکرار و تمرین، فوت‌وفن آن را یاد می‌گیرید. این مدل‌ها درعوض کوچک و جمع‌جورند و جای زیادی در آشپزخانه نمی‌گیرند.
    • نیمه اتوماتیک: متداول‌ترین مدل اسپرسوساز است که در آن پمپ دم‌آوری الکتریکی وجود دارد و کاربر به‌صورت دستی آن را روشن و خاموش می‌کند.
    • کاملا اتوماتیک: این ماشین‌ها صفر تا صد کار را خودشان به‌تنهایی انجام می‌دهند و شما فقط یک فنجان قهوه تحویل می‌گیرید. ماشین‌های کاملا اتوماتیک آسیاب قهوه دارند و کار دم‌آوری قهوه را کاملا خودکار انجام می‌دهند.

    ۱۰- متعلقات و قطعات مختلف دستگاه را چک کنید

     

    خرید اسپرسوساز

    دستگاه اسپرسوسازی که می‌خرید، می‌تواند بخش‌های اضافه‌ای داشته باشد که جذابیت و کاربرد آن را بیشتر کند.

    • آسیاب قهوه داخلی: قهوه‌ای که همان لحظه آسیاب می‌شود، کیفیت نهایی را حسابی بالا می‌برد. پس اگر دستگاه شما آسیاب هم داشته باشد، کاربرد بیشتری دارد. ضمن این‌که بخش دیگری از آشپزخانه با دستگاه آسیاب قهوه اشغال نمی‌شود و فقط یک ماشین روی کابینت قرار می‌گیرد. خرید آسیاب جداگانه هزینه‌ جداگانه‌ای هم می‌طلبد.
    • فیلتر آب: کیفیت و مزه آب روی طعم نهایی قهوه تاثیر زیادی دارد. پس وقتی اسپرسوسازی می‌خرید که فیلتر آب دارد، خیال‌تان راحت است که کیفیت قهوه تحت‌تاثیر کیفیت آب قرار نمی‌گیرد.
    • وارمر یا سیستم گرم نگه‌ داشتن فنجان: بعضی از مدل‌ها وارمر دارند و لیوان قهوه را گرم نگه می‌دارند.
    • امکان برنامه‌ریزی در تنظیمات: در بعضی از ماشین‌های اسپرسوساز امکان برنامه‌ریزی جداگانه وجود دارد. به این ترتیب هر کدام از افراد خانواده می‌توانند برنامه‌ موردنظر خودشان را به دستگاه بدهند.

    می‌ماند جزییات بیشتری مثل سینی چکه‌گیر، سیستم خاموشی خودکار، تولید کف شیر، نشان‌گر سطح آب، نازل بخار و مخزن شیر. این موارد را هم در نظر داشته باشید.اسپرسو

    حالا ببینید با اسپرسوساز چه مدل قهوه‌ای می‌توانید آماده کنید:

    • اسپرسو: قهوه خالصی که از اسپرسوساز بیرون می‌آید و راهی فنجان می‌شود. خیلی از قهوه‌خورها همین طعم طبیعی قهوه را به همه چیز ترجیح می‌دهند.
    • ماکیاتو: اگر روی شات اسپرسو کمی شیر کف‌دار و فومی که از نازل بخار دستگاه بیرون آمده، بریزید، نتیجه‌ نهایی یک فنجان ماکیاتو است.
    • کاپوچینو: فرق کاپوچینو و ماکیاتو در مقدار شیر آنهاست. شیر در ماکیاتو خیلی کم است، اما در کاپوچینو سهم بیشتری دارد. خیلی‌ها اسپرسوساز را برای درست کردن کاپوچینو باکیفیت می‌خرند.
    • لاته: لاته نسبت به کاپوچینو شیر کم‌تر اما لایه‌ فوم نازک‌تری دارد.
    • موکا: موکا درواقع کاپوچینویی‌ست که به آن شکلات اضافه می‌کنید.

    البته همه‌ دستگاه‌های اسپرسوساز امکان تهیه این قهوه‌ها را به شما نمی‌دهند و تهیه انواع قهوه بستگی به ویژگی‌های دستگاه دارد.

    حرف پایانیاسپرسوساز

    در حال حاضر تنوع برندهای موجود در بازار زیاد نیست، اما همچنان دستگاه‌های باکیفیتی وجود دارد. قیمت اسپرسوساز از حدود ۸۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و به حدود ۲۰ میلیون تومان می‌رسد. این قیمت باتوجه به برند، سایز، کارایی و ویژگی‌های دستگاه بالا می‌رود. اگر قبلا دستگاه اسپرسوساز خریده‌اید و از آن راضی هستید، آن را به خوانندگان این مطلب پیشنهاد کنید.

    مشاهده جدیدترین مدل‌های اسپرسوساز

    [see_also]393[/see_also]

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید