هرآنچه برای خرید کفش رانینگ (دویدن) باید بدانید

هرآنچه برای خرید کفش رانینگ (دویدن) باید بدانید
راهنمای مطالعه

    مطلب امروز «درجه» مختص شماهایی است که می‌دوید. اما آیا می‌دانید کفش مناسب دویدن چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ در ادامه، با ما همراه باشید تا از چندوچون خرید کفش رانینگ (کفش‌های مخصوص دویدن) برایتان بگوییم.

    هر کفشی مناسب دویدن نیست. برای دویدن باید کفشی بخرید که مخصوص همین رشته ورزشی طراحی شده باشد. به کفش‌های مخصوص دویدن کفش رانینگ می‌گویند. این نوع کفش‌ها را می‌توانید در فروشگاه‌های تخصصی کفش‌های ورزشی پیدا کنید. البته، باید بدانید که کفش‌های رانینگ هم انواع مختلفی دارند. بنابراین، اگر با ویژگی‌ها و تفاوت‌های انواع کفش‌های رانینگ آشنا نباشید، ممکن است در انتخاب به مشکل بربخورید. اما جای نگرانی نیست! ما اینجاییم تا انتخاب آگاهانه‌تری را برایتان رقم بزنیم.

    خرید کفش رانینگ بر اساس نحوه گام‌برداشتن

    خرید کفش رانینگ بر اساس نحوه گام‌برداشتن

    اینجا لازم است مختصری درباره پروناسیون پا بدانید. وقتی درمورد پا صحبت می‌کنیم، پروناسیون (pronation) یعنی نحوه چرخش پا در لحظه برخورد با زمین. انواع پروناسیون پا به سه دسته کلی قابل‌تقسیم است:

    • پروناسیون خنثی (تصویر ۱): در پروناسیون خنثی پاها پس از برخورد با زمین تنها به‌مقدار طبیعی به داخل می‌چرخند. طوری که فشار ضربه به‌طرز مؤثری کاهش می‌یابد. بنابراین، فشار اضافی به زانوها و مفاصل تحمیل نمی‌شود. برای پاهای با پروناسیون خنثی بهتر است دنبال کفش‌های خنثی باشید. این مدل کفش‌ها را در ادامه توضیح خواهیم داد.
    • پروناسیون بیش از حد (تصویر ۲): پاها در پروناسیون بیش از حد پس از برخورد پاشنه به زمین به‌مقداری بیش از حد طبیعی به داخل می‌چرخند. ازاین‌رو، مچ پا به‌درستی قادر به برقراری ثبات بدن نخواهد بود. این حالت را معمولا در کسانی می‌بینیم که کف پای کم‌قوس یا تختی دارند. برای پروناسیون بیش از حد در موارد وخیم کفش‌هایی مناسب‌ترند که دارای کنترل حرکتی باشند. اما برای موارد خفیف‌تر کفش‌های اِستِیبیلیتی کفایت می‌کنند. کفش‌های کنترل حرکتی و اِستِیبیلیتی را هم در ادامه توضیح خواهیم داد.
    • سوپیناسیون (تصویر ۳): سوپیناسیون (supination) یعنی پاها پس از برخورد با زمین بیش از حد به‌سمت بیرون متمایل می‌شوند. این حالت روی قدرت ضربه‌گیری پا اثر منفی دارد و فشار نابه‌جایی به پاها وارد می‌کند. معمولا هم در کسانی مشاهده می‌شود که کف پای زیادی قوس‌داری دارند. برای پاهای این مدلی بهتر است دنبال کفش‌های خنثی با ضربه‌گیری تقویت‌شده باشید.

    پرفروش‌ترین کفش‌های زنانه مخصوص دویدن

    انواع کفش رانینگ را بشناسید

    خرید کفش رانینگ - انواع کفش رانینگ

     

    در بخش قبلی از چند مدل کفشی نام بردیم که گفتیم در ادامه توضیح خواهیم داد. حالا برایتان می‌گوییم:

    • کفش خنثی (Nutral): منظور از کفش‌های خنثی درواقع کفش‌های دارای اثر ضربه‌گیری خنثی است. این نوع کفش‌ها معمولا قالب قوسی‌شکلی دارند و برای کسانی مناسب‌ترند که قوس کف پای بلندی دارند و پاها را در هر گام زیادی به بیرون متمایل می‌کنند.
    • کفش کنترل حرکتی (Motion control): کفش‌های کنترل حرکتی قالب پهن و صافی دارند. صاف که می‌گوییم یعنی نیمه چپ و راست قالب کفش تقریبا یک‌شکل است. اگر به ته کفش نگاه کنید، کاملا مشخص خواهد بود. ازجمله سایر ویژگی‌های این نوع کفش‌ها می‌توان به سفت‌تربودن کفی میانی اشاره کرد. کفش‌های کنترل حرکتی را کارشناسان به کسانی پیشنهاد می‌کنند که کف پای تخت یا پروناسیون بیش از حد دارند. زیرا ساختار این نوع کفش‌ها به‌گونه‌ای است که از چرخش غیرطبیعی پاها به داخل جلوگیری می‌کند.
    • کفش اِستِیبیلیتی (Stability): این نوع کفش‌ها به‌طور خاص برای افزایش ثبات پا طراحی شده‌اند. به این معنی که از حرکات غیرطبیعی پا جلوگیری می‌کنند. معمولا هم شکل قالب‌شان نیمه‌قوسی است. کفش‌های اِستِیبیلیتی از کفش‌های کنترل حرکتی منعطف‌ترند. این نوع کفش را کارشناسان بیشتر مناسب کسانی می‌دانند که قوس کف پای نرمالی دارند و پاها را در هر گام تنها اندکی به داخل می‌چرخانند.

    کفش‌های مخصوص دویدن اورجینال را ببینید

    سایر نکاتی که برای خرید کفش رانینگ باید بدانید

    محل مورداستفاده کجاست؟

    خرید کفش رانینگ مدل تریل

    کفش‌های رانینگ می‌توانند براثر محل مورداستفاده متفاوت باشند:

    • کفش رانینگ مدل رُد (road-running shoe): این نوع کفش‌های رانینگ برای استفاده روی سطوح سخت اما تقریبا صاف، مانند پیاده‌رو، طراحی شده‌اند. برای استفاده روی تردمیل هم مناسب‌اند.
    • کفش رانینگ مدل تِرِیل (trail-running shoe): این نوع کفش رانینگ مخصوص کسانی است که در مکان‌های اصطلاحا آفرود و مسیرهای ناصاف می‌دوند. رانینگ‌های تِرِیل به‌نحوی طراحی می‌شوند که از پا در برابر سطوح صخره‌ای و اجسام تیز محافظت کنند.

    [related]18146[/related]

    میزان کوشنینگ کفش چقدر است؟

    کوشنینگ یا ضربه‌گیری کفش از دو عامل مهم تأثیرپذیر است: یکی سفتی فوم و دیگری ضخامت لایه‌های مورداستفاده در کفی. در کفی میانی برای جذب ضربه معمولا از فوم EVA یا پلی‌یورتان استفاده می‌شود. اما میزان ضربه‌گیری می‌تواند بسته به نوع کفش متفاوت باشد. اینکه با چه میزان ضربه‌گیری احساس راحتی بیشتری خواهید کرد، علاوه‌بر نیاز آناتومی پا به ترجیح شخصی هم بستگی دارد.

    انواع کوشنینگ عبارت‌اند:

    • کوشنینگ حداکثری: کفی میانی در این نوع کفش‌ها ضخیم‌لایه است. برخی ورزشکاران ترجیح می‌دهند برای دویدن در مسافت‌های طولانی فوم ضخیم‌تری و نرم‌تری زیر پا داشته باشند. اما کوشنینگ سوپرنرم مناسب همه دونده‌ها نیست.
    • کوشنینگ در حد متوسط: کوشنینگ این نوع کفش‌ها در حد متعادلی است. بسیاری از انواع کفش‌های رانینگ به این دسته متعلق‌اند.
    • کوشنینگ مینیمال: برخی ورزشکاران ترجیح می‌دهند حالت بالشتکی کفی میانی به‌میزان حداقل باشد. چراکه می‌خواهند زمین زیر پایشان را بیشتر حس کنند.

    افت پاشنه کفش چقدر است؟

    خرید کفش رانینگ - افت پاشنه

    افت پاشنه (heel drop) یعنی تفاوت کوشنینگ بین پاشنه و پنجه. این شاخصه به میلی‌متر بیان می‌شود. افت پاشنه در عمده کفش‌های رانینگ معمولا حدود ۱۰ میلی‌متر به بالاست. به این معنی که در قسمت پاشنه بالشتکی‌ترند. بنابراین، برای دونده‌هایی مناسب‌ترند که روی پاشنه فرود می‌آیند. اما اگر این تفاوت صفر باشد، یعنی میزان کوشنینگ زیر پاشنه و پنجه‌ یکی است. هرچه افت پاشنه کمتر باشد، بیشتر مناسب دونده‌هایی است که با قسمت میانی پا به زمین ضربه می‌زنند. البته، افت پاشنه کم، تاندون آشیل را بیشتر به‌کار می‌گیرد. اگر به دویدن با کفش‌های دارای افت پاشنه زیاد عادت داشته باشید، شاید اولش دویدن با کفش‌هایی که افت پاشنه کمتری دارند (بین محدوده ۰ تا حدود ۸ میلی‌متر) برایتان راحت نباشد. 

    درضمن، این را هم بدانید که افت پاشنه و میزان کوشنینگ مستقل از یکدیگرند. پس می‌توان کفش‌هایی هم پیدا کرد که کوشنینگ حداکثری با افت پاشنه صفر یا کم دارند.

    حرف پایانی

    یادآوری می‌کنیم برای خرید کفش صرفا از روی قشنگی تصمیم نگیرید. بلکه راحتی و تناسب کفش با آناتومی پا اولویت مهم‌تری است. درضمن، یادتان باشد اگر پاهای غیرهم‌سایزی دارید، متناسب با سایز پای بزرگ‌تر خرید کنید. این را هم اضافه کنیم که اواخر روز وقت بهتری برای خرید کفش است. چراکه پاها در طول روز اندکی متورم می‌شوند و در اواخر روز بزرگ‌ترند.

    در پایان، یادآوری می‌کنیم این مطلب را، البته درصورتی‌که پسندیدید، با دوستان‌تان هم به اشتراک بگذارید. می‌دانید که حمایت شما باعث انگیزه و دلگرمی ماست.

    [see_also]418[/see_also]

    پرفروش‌ترین کفش‌های مردانه مخصوص دویدن

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید