بهترین سایتهای سفارش آنلاین غذا؛ سفارش غذا از رستوران های محبوب با قیمت مناسب و ارسال سریع
بوی خوش یک پیتزای جانانه در مشامتان پیچیده است؟ شاید هم هوس کباب کردهاید؟ فرقی نمیکند که دلتان چه میخواهد و معده گرامیتان در حال صدور چه دستوری است؛ با سایتها و اپلیکیشنهای سفارش آنلاین غذا به خواستهتان میرسید. «درجه» برای مخاطبان شکمو، نیمهشکمو و همه کسانی که نیاز به غذا خوردن و سفارش غذای آماده دارند از بهترین سایتهای سفارش غذا خواهد گفت. پس متن را تا انتها بخوانید.
سفارش آنلاین غذا و معیارهایی برای سنجش بهترین سایتها و اپلیکیشنها
بهترین مواد غذایی و بهترین مارک غذاساز را هم که داشته باشیم، گاهی دلودماغ آشپزی نداریم. امکان سفارش دادن غذا از روی سایت یا اپلیکیشن واقعا ایده جذابی است. این فناوریها باعث شدهاند تا شکموها چندین گام به خواستههایشان نزدیکتر شوند. داستان فقط به آرزوهای افراد خوشخوراک ختم نمیشود. با وجود امکان سفارش آنلاین غذا در چند گام ساده، بیدغدغه و بیدردسر میتوانید هر وعده غذایی را از رستوران مورد علاقهتان سفارش بدهید و بعد از مدت زمان اندکی، آن را نوشجان بفرمایید.
به خاطر شیرینی و سهولت چنین رفاهی، تعداد اپلیکیشنها و وبسایتهایی که کار سفارش آنلاین غذا را انجام میدهند در نقاط مختلف کشور رو به گسترش است. هر چقدر که انتخابهای بیشتری پیش رویتان باشد، نیاز به شناخت و آگاهیتان هم افزایش پیدا میکند. پس معیارهایی نیاز است تا وبسایتها و اپلیکیشنهای آنها را رتبهبندی و تعریف کند.
نظم و ترتیب بخشبندیهای وبسایت
زمانی که وارد یک وبسایت یا اپلیکیشن سفارش آنلاین غذا میشوید، مهمترین چیزی که باعث جلبنظر میشود و شما را در آنجا نگه میدارد، نظم و دستهبندی دقیقی است که برای انتخاب مسیر سفارش غذا به کمکتان میآید. اگر یک وبسایت، آشفتهبازاری از اطلاعات پراکنده باشد، قطعا تصاویر جذابترین برگرها و خوشمزهترین خورشها هم نمیتواند شما را در آنجا نگه دارد. پس اگر قبول دارید، نظم و ترتیب و بخشبندیهای مناسب وبسایت را به عنوان نخستین معیارمان در سنجش وبسایتها و اپلیکیشنهای سفارش آنلاین غذا در نظر بگیریم.
تعداد شهرهای تحت پوشش
هر چقدر که تعداد شهرهای تحت پوشش یک وبسایت یا اپلیکیشن برای ارائه خدماتی مانند سفارش آنلاین غذا بیشتر باشد، این فرضیه که ایده آن وبسایت و اپلیکیشن در مسیر رشدش به موفقیت نزدیک شده است، بیشتر و بیشتر جان میگیرد. البته لزوما چنین موضوعی یعنی زیاد بودن شهرهای حاضر برای ارائه خدمات سفارش غذا در وبسایتها نمیتواند نشان از کیفیت عالی در بخشهای مختلف خدماتشان باشد ولی معیار نسبتا خوبی برای حرکت آن به سمت رشد است. پس این موضوع را هم در بررسی وبسایتهایی که در ادامه میخوانید، لحاظ کردهایم.
طبقهبندی خدمات
طبقهبندی خدماتی که وبسایت به کاربران ارائه میدهد هم از نکات قابل تأملی است که به نگهداشت مشتریان در آنجا کمک شایانی میکند. مثلا اگر طبقهبندی وعدههای غذایی (صبحانه، ناهار، شام) در یک گروهبندی مجزا از طبقهبندی انواع غذاها از نقطه نظر نوع (مثلا برگر، کباب، پیتزا و...) باشد، سردرگمی مشتری در سفارش دادن به حداقل خواهد رسید. فیلترهایی که در بخش سفارش برای مشتریان در نظر گرفته میشود هم در رسیدن به بهترین گزینه منتخب به آنها مفید است.
خدمات جانبی و امکانات
همانطور که گفتیم، تعداد وبسایتها و اَپها (همان خودمانی اپلیکیشن!) برای سفارش آنلاین غذا، روز به روز در حال گسترش هستند. با این اوصاف، برای موفقیت باید به دنبال ارائه و عرضه مزیتی رقابتی باشند. منظور از مزیت رقابتی چیست؟ یعنی باید خدمات و امکاناتی را در اختیار مشتری قرار دهند که رقبای دیگر فاقد آن هستند. این مورد هم در وبسایتها و اپهای این متن برای بررسی وضعیت هر یک در نظر گرفته شده است. به نظر میرسد که این چهار معیار برای بررسی امروزمان کافی است. پس اگر موافقید، به قول یکی از شعرای به شدت معاصر به سرعت برق و باد بزنید که به سمت بررسی بهترین وبها و اپهای(در اینجا ظاهرا شدت صمیمیت نگارنده با دنیای فناوری شدت گرفته است!) سفارش غذا برویم.
معیارهای ما به طور کلی به این شکل هستند:
[table id=226 /]
۴. چنگال
چنگال یکی از وبسایتهای معروف سفارش آنلاین غذاست که تقریبا از سال ۱۳۹۵ در بازار آنلاین غذا و سفارشات آن حضور دارد. اما اجازه بدهید که از نقطه نظر معیارهایی که با هم در سطور بالا تعیین کردیم به سراغ بررسی چنگال برویم.
نظم و ترتیب بخشبندیهای وبسایت
با ورود به وبسایت چنگال، با محیطی به شدت ساده رو به رو میشوید. خبری از تصاویری نیست که آب دهانتان را روان میکنند. چند بخشبندی واضح و ساده در این وبسایت وجود دارد. در ابتدای صفحه جعبهای را میبینید که امکان وارد کردن شهر و محلهتان را به کمک گوگلمپ به شما میدهد و بعد از آن به صفحهای راهنمایی میشوید که رستورانهای محلهتان را به نمایش میگذارد.
با ورود به صفحه مذکور امکان استفاده از فیلترهایی برای محدود کردن گزینههای دلخواهتان وجود دارد. با ورود به صفحه نخست چنگال، سردرگم نمیشوید و همان ابتدای کار متوجه خواهید شد که چطور باید به دنبال رستورانهای مورد نظر در حوالی نشانی مورد نظرتان باشید اما واقعیت این است که این سادگی تا حدی به نقطه ضعف چنگال بدل میشود. انگار تلاش چندانی برای جلب نظر مخاطبی که به دنبال غذاست در آن به کار گرفته نشده است.
در صفحه نخست درباره رستورانهای تخفیفدار و اپلیکیشن چنگال هم توضیحاتی وجود دارد. ضمن اینکه پشتیبانی چنگال هم از طریق گفتگوی آنلاین با کاربران در ارتباط قرار میگیرد و میتوانید هر سؤالی که در ذهنتان به وجود آمد از آنها بپرسید. حداکثر پنج دقیقه طول میکشد تا پاسختان را از پشتیبانان پاسخگویی چنگال دریافت کنید. در هر حال به نظم و ترتیب بخشبندیهای وبسایت چنگال نمیتوان ایرادی گرفت. چون روند کار ساده است اما با ورود به صفحه نخست نمیتوان گفت که با یک وبسایت رنگی، متنوع و جذاب رو به رو هستیم.
تعداد شهرهای تحت پوشش
تعداد شهرهای تحت پوشش وبسایت و اپلیکیشن چنگال زیاد نیست. تهران، کیش، کرج، مشهد، اردبیل، کرمانشاه، قزوین، تبریز، اهواز و گرگان از جمله شهرهایی هستند که میتوانند از خدمات چنگال استفاده کنند. با توجه به اینکه اپلیکیشن چنگال از سال ۱۳۹۵ در بازار بوده است و همچنان تعداد شهرهای نه چندان زیادی به آن پیوستهاند، شاخکهایمان تیز میشود و احساس میکنیم که شاید خدمات وبسایتهای سفارش آنلاین غذا و اپلیکیشنهای دیگر موفقتر بودهاند.
طبقهبندی خدمات
با ورود به بخش رستورانهای پیشنهادی در حوالی نشانی کاربران، نام تعدادی رستوران روی صفحه نقش میبندد و البته در گوشه سمت راست تصویر هم شاهد فیلترهایی خواهید بود که کار انتخاب را سادهتر میکنند. به نظر میرسد که چنگال بیشتر روی علاقه مخاطب به جایزه و حیطه قیمتگذاری تمرکز کرده است. یعنی از عناوینی در فیلترهای خود بهره برده که بیشتر دلمشغولیهای مشتریان در زمینه قیمت را پوشش میدهند. مثلا یک فیلتر در این بخش وجود دارد که سطح قیمت (اقتصادی، متوسط، بالا) را برای کاربر تعیین میکنند. سه فیلتر دیگر هم در صفحه سفارش در نظر گرفته شده است که رستورانهایی را به شما معرفی میکند که جایزه، تخفیف یا ارسال رایگان دارند.
یک بخشبندی هم در بالای صفحه سفارش وجود دارد که غذاهای مختلف را به ۹ دسته تقسیمبندی کرده است: ایرانی، محلی، ساندویچ، دریایی، ملل، ایتالیایی، گیاهی، پیتزا و پاستا، سوخاری، صبحانه و کافیشاپ. هر چند که وجود دستهبندیها باعث منظمتر شدن وبسایت و سهولت کار مشتری میشود. اما واقعیت این است که به نظر ما، چنگال در این زمینه موفق نبوده است. چون همانطور که میبینید، تعدادی از دستههایی که برای غذاها معرفی کرده است با یکدیگر همپوشانی دارند. در نظر گرفتن این همپوشانی باعث میشود که دستهبندیها زیاد شوند و احساس خوبی به مشتری ارائه نکنند.
خدمات جانبی و امکانات
چنگال، یک اپلیکیشن هم دارد که با آن میتوانید به راحتی روی تلفن همراهتان سفارش آنلاین غذا داشته باشید. استفاده از اپلیکیشن به کاربران اجازه میدهد تا از خدمات رنگارنگ و تخفیفهای خوبی بهرهمند شوند. دانلود آن هم از گوگل پلی، کافهبازار، سیباپ و سیببازار ممکن است. اگر بخواهیم از خدمات خاص و ویژه چنگال نسبت به وبسایتهای دیگر سفارش آنلاین غذا بگوییم باید به پشتیبانی آنلاین آن اشاره کنیم که کارشناسانش زود پاسخ کاربران را میدهند.
در هر حال تنوع پایین شهرهای حاضر در این وبسایت، ساده بودن وبسایت و فیلترهایی نه چندان دقیق این وبسایت باعث شدهاند تا از میان ۴ وبسایت معروفی که برای سفارش اینترنتی غذا به شما معرفی میکنیم، چنگال را در جایگاه آخر بگذاریم.
[related]9331[/related]
۳. چیلیوری
چیلیوری در جایگاه سوم از وبسایتهای سفارش آنلاین غذا مینشیند. چیلیوری دو سال است که در بازار سفارشهای آنلاین غذا مشغول به فعالیت است و خدمات مطلوبی را به تعداد زیادی از مشتریان ارائه میکند.
نظم و ترتیب بخشبندیهای وبسایت
با ورود به صفحه نخست وبسایت چیلیوری با یک صفحه حرفهای رو به رو میشوید که با اطلاعاتی خوب و نظمی قابل قبول به شما خوشامد میگوید. جعبه جستجوی شهر، نشانی و رستورانهای کاربر به شکلی واضح و مشخص تعریف شده است و در صفحه نخست وبسایت میتوانید با رستورانهای ویژه و پرطرفدار از نظر کاربران آشنا شوید. راهنمای خرید به اضافه بخش جذابی با عنوان «پیشنهات» هم در صفحه نخست به کاربران معرفی میشوند. در ادامه از «پیشنهات» برایتان میگوییم.
تعداد شهرهای تحت پوشش
تقریبا ۳۶ شهر از نقاط مختلف ایران تحت پوشش خدمات چیلیوری هستند و شهروندان میتوانند به راحتی از امکانات سفارش آنلاین غذا بهره ببرند. با انتخاب شهر خود در همان صفحه نخست و در گامهای اول سفارش به شما رستورانهای تخفیفدار هم معرفی میشوند.
طبقهبندی خدمات
در وبسایت چیلیوری هم میتوان شاهد وجود فیلترهای مشخصی بود. بعد از اینکه کاربر، شهر و نشانی خود را در صفحه نخست وارد میکند، با رستورانهایی رو به رو میشود که با فیلترهای تخفیفدار، نوع فروشگاه(فست فود، ایرانی، تهیه غذا و...) و نوع غذا (ساندویچ، برگر، پیتزا و...) با چند شیوه مرتبسازی براساس جدیدترین فروشگاهها، زمان ارسال، امتیاز فروشگاه و سطح اقتصادی، مخاطب را به سمت انتخاب مورد نظرش سوق میدهند. طبقهبندی خدمات چیلیوری و فیلترهای آن بسیار دقیق و مطلوب است. ضمن اینکه با ورود به منوی هر رستوران میتوان از نظرات کاربران دیگر هم درباره کیفیت غذا مطلع شد.
خدمات جانبی و امکانات
چیلیوری هم علاوه بر سایت سفارش آنلاین غذا دارای یکی اپلیکیشن است و با نصب آن از طریق بازار یا گوگلپلی میتوانید ضمن سفارش غذا از امتیازات ویژه مخصوص کاربران اپلیکیشن هم بهره ببرید. مثلا تخفیفهایی جانانه دریافت کنید و غذای محبوبتان را ارزانتر درب منزل تحویل بگیرید. یکی از مزیتهای رقابتی چیلیوری نسبت به رقبا داشتن بخشی به نام پیشنهات است.
اما بخش پیشنهات چیست؟ در بخش پیشنهات، هر روز دو نوع غذا از رستورانهای منتخب تا ۳۰ درصد بدون سقف به کاربران چیلیوری برای سفارش آنلاین غذا پیشنهاد میشود. شیوه نگارش توضیحات این وبسایت هم بسیار روان و جالب است و توضیحات را به خوبی در اختیار مشتری قرار داده است.
۲. ریحون
ریحون در جایگاه دوم وبسایتهای مطلوب سفارش آنلاین غذای «درجه» قرار دارد. ریحون، نام جذابی است و به تنهایی در موقع گرسنگی میتواند اشتهای دوستان شکمو را کلی تحریک کند. این مجموعه خوب سفارش آنلاین غذا از سال ۹۳ مشغول به فعالیت است.
نظم و ترتیب بخشبندیهای وبسایت
با ورود به صفحه نخست وبسایت ریحون میتوانید یک وبسایت حرفهای و کامل را مشاهده کنید که در آن امکان انتخاب شهر و محله برای معرفی رستورانها وجود دارد. رستورانها و فستفودهای برتر بنا به امتیاز ماهیانه کاربران، رستورانهای خوب پایتخت و تقسیمبندیهایی برای انتخاب نوع غذا هم در آن موجود است. طراحی صفحه نخست ریحون بسیار ساده اما حرفهای است و کاربر را به سمت سفارش غذا به خوبی راهنمایی میکند.
تعداد شهرهای تحت پوشش
تعداد شهرهای تحت پوشش ریحون در حدود ۷۰ مورد است. بسیاری از شهرهای ایران میتوانند از خدمات خوب این وبسایت بهرهمند شوند و با سفارش آنلاین غذا به راحتی در منزلشان به چیزی برسند که هوس کردهاند.
طبقهبندی خدمات
زمانی که کاربر اقدام به وارد کردن شهر و محله خود برای انتخاب رستوران و غذا میکند با صفحهای رو به رو میشود که فیلترهایی متنوع و کاربردی به او در رسیدن به نتیجه نهایی کمک میکنند. در سمت راست صفحه که شاهد فیلتری هستیم که براساس انواع غذا با تنوعی حسابشده به مشتری در رسیدن به گزینه مورد نظرش کمک میکند و در قسمت بالای صفحه هم رستورانها از نقطه نظر برگزیده بودن از سوی کاربران، نزدیک بودن به نشانی مشتری و داشتن تخفیف فیلتر میشوند.
خدمات جانبی و امکانات
ریحون هم اپلیکیشن دارد و از طریق وارد کردن شماره تلفن همراه خود در یک بخش ویژه در وبسایت آن میتوانید لینک یا همان پیوند نصب برنامه را برای تلفن همراه دریافت کنید. این اپلیکیشن از طریق بازار، سیباپ، گوگلپلی، ریحون و سیبچه هم قابل دسترسی است. علاوه بر اینها، یکی از مزایای رقابتی وبسایت ریحون، داشتن بخش وبلاگی است که در آن محتوایی جذاب و درجه یک درباره غذا و رستورانها تولید میشود. مطالب این وبلاگ بسیار تخصصی و حرفهای تهیه میشوند و از نقاط قوت وبسایت و مجموعه ریحون هستند.
۱. اسنپ فود
اسنپ فود در فهرست سایتهای سفارش آنلاین غذا در درجه، تاج پادشاهی را از آن خود کرده است. این وبسایت از سال ۱۳۸۸ شروع به فعالیت کرده است و به خاطر وسعت فعالیتی که دارد و بیش از ۱۳۰ شهری را که پوشش میدهد در جایگاه نخست نشسته است.
نظم و ترتیب بخشبندیهای وبسایت
نظم و ترتیب و بخشبندیهای صفحه اصلی وبسایت اسنپفود بسیار منظم و کامل است. بعد از ورود کاربر به این صفحه، شاهد جعبه جستجویی خواهد بود که امکان جستجوی شهر، محله، غذا و رستوران را دارد. علاوه بر رستورانها و فستفودهای مختلف، شیرینیفروشیها و سوپرمارکتها هم در اسنپفود حضور دارند. قبل از اینکه به سراغ سفارش دادن بروید، در صفحه نخست این وبسایت میتوانید با تخفیفهای روز آشنا شوید و ببینید که کدام رستورانها و مراکز اغذیه و سوپرمارکتها تخفیف دارند. در کنار این موضوع، رستورانهای پرفروش و محبوب هم به شما معرفی میشوند.
تعداد شهرهای تحت پوشش
همانطور که گفته شد، اسنپ در طول سالهای فعالیتش به خوبی در نقاط مختلف ایران رشد کرده و توسعه آن در شهرهای گوناگون کشور نشان از عملکرد و استراتژیهای مثبت و کاربردیاش دارد. در بیش از ۱۳۰ شهر از ایران، اسنپ فود به مشتریان خدمات ارائه میکند.
طبقهبندی خدمات
در صفحهای که بناست سفارش خود را انتخاب کنید، فیلترهایی با عناوین متنوعی از انواع غذا و نوع خدمات (شیرینی، رستوران،کافیشاپ، سوپرمارکت) وجود دارد. ضمن اینکه میتوانید نتایج فیلتر را براساس بیشترین امتیاز هر رستوران و...، سریعترین زمان ارسال و عملکرد کلی رستوران مرتب کنید. تخفیفها، کوپنها و گزینه ارسال سریع اسنپ هم از جمله فیلترهای دیگری هستند که کار مشتریان را برای انتخاب و رسیدن به نتیجه نهایی سادهتر میکنند.
خدمات جانبی و امکانات
اسنپ هم با اپلیکیشن مجهز و دقیق خود، کار ثبت سفارش را آسانتر کرده است. بستههای تخفیف و شرایط ویژهای که اسنپ فود در اپلیکیشن و وبسایت برای کاربران و مشتریان در نظر میگیرد هم شرایط بسیار خوب و متنوعی است. ثبت سفارش شبانه هم از مزیتهای رقابتی دیگری است که رقبای اسنپ فود فاقد آن هستند. اما مشتریان اسنپ فود میتوانند تا ساعت ۲ بامداد، سفارش بدهند و از خدمات مختلف این وبسایت بهره ببرند. در کنار همه اینها یک وبلاگ تر و تازه هم در وبسایت اسنپ فود وجود دارد که اطلاعات مفید و جذابی درباره غذا در اختیار مخاطبان خود میگذارد.
در آخر
وبسایتهای سفارش آنلاین غذا را با هم مرور کردیم. سعی شد تا ابعاد مختلفی از هر یک را بررسی کنیم. نهایتا اسنپ فود در صدر جدول نشست. این وبسایت و اپلیکیشن آن امکانات و شرایط بهتری نسبت به دیگر رقبای خود دارد. گزینههای دیگر فهرست هم امکانات خوبی دارند. اما در مقایسه، «درجه» به این درجهبندی رسیده است. در هر حال، با رشد فناوریهای ریز و درشت، تمام وبها و اپها (ظاهرا نگارنده دوباره با فناوری صمیمی شده است) امکان ارتقا و رشد مداوم دارند. شاید روزی فرابرسد که اصلا رباتها سفارشهایمان را بگیرند، آمادهسازی کنند و با امکاناتی عجیب و غریب، آنها را به دستمان برسانند. [see_also]9645[/see_also]