خرید وان حمام و همه نکاتی که باید در این باره بدانید
خرید وان حمام آن طور که در ظاهر به نظر میآید، ساده و آسان نیست. وقتی قرار است یک وان حمام بخرید یعنی باید درباره مسائل مختلفی مانند فضا، ظاهر حمام، جنس وان و...، تصمیم بگیرید. در این مقاله درباره نکات مهمی خواهید خواند که در مسیر خرید وان حمام مناسب به کمکتان میآیند.
برای خرید وان حمام از خود چه بپرسید؟
قبل از خرید وان حمام باید به پرسشهایی پاسخ بدهید که روند خرید و انتخاب را برایتان سادهتر میکند:
- آیا وان و دوش حمام باید در کنار هم باشند؟
- مهمترین عنصر حمام، وان آن خواهد بود و همه چیز بر محوریت آن چیده میشود و متناسب با آن قرار میگیرد؟
- سبک و ظاهر وان چگونه باید باشد؟
- چه کسانی از وان در منزل استفاده خواهند کرد؟
- میزان فضای در دسترس برای قرار دادن وان چقدر است؟
- محدودیتهای موجود در حمام برای قرار دادن وان چیست؟
به این پرسشها پاسخ دهید تا راحتتر راهی بازار شوید و اقدام به خرید وان کنید. وانهای حمام موجود در بازار در شکلها، جنسها و مدلهای مختلف عرضه میشوند. خوشبختانه برای بودجههای مختلف هم گزینههای در دسترس زیادی وجود دارد. پس نگران نباشید و با دقت انتخاب کنید. در خرید به موارد زیر یا به قول فرنگیها به چکلیست زیر هم نگاهی داشته باشید.
اندازه وان حمام چقدر باشد؟
برای انتخاب و خرید وان حمام به اندازه این وسیله دقت کنید. چقدر فضا در اختیار دارید؟ حتی اگر فضای حمامتان بزرگ است، باز هم میل دارید که بخش وسیعی از آن را به وان اختصاص بدهید؟ پس قبل از اینکه عاشق یک وان شوید و دست به خرید بزنید به مقوله فضا و ظرفیتهای حمام دقت کنید. وانهای استاندارد معمولا یک متر و پنجاه سانتیمتر طول و حدود ۷۶ سانتیمتر عرض دارند. عمقشان هم در بیشتر موارد ۳۵/۵ سانتیمتر است.
البته ابعاد متنوع و مختلفی از وان حمام وجود دارد. برای یک انتخاب دقیق و حسابشده، اندازه در حمام برای وارد کردن وان و اندازههای فضایی را که وان میتواند به اشغال درآورد به خوبی اندازه بگیرید. به لولهکشی آب هم دقت کنید. یادتان باشد که وان باید در نقطهای از حمام قرار بگیرد که امکان پر کردن آن با آب وجود دارد. بعضی از وانها به شما امکان نصب دوش را نمیدهند. پس اگر دوست دارید که وانتان و دوش حمام در کنار هم باشند، حتما به این موضوع دقت داشته باشید.
شکل و ظاهر وان چگونه باشد؟
انتخاب شکل و ظاهر وان کاملا سلیقهای است اما یادتان باشد که وانهای بیضی و گرد، حالت مدرنتری دارند. وانهای مستطیلی، سنتیتر هستند. البته باز هم شما صاحبنظر هستید. اما این موارد را هم در ذهن داشته باشید. علاوه بر اینها در انتخاب شکل و ظاهر به لولهکشی آب هم دقت کنید و ببینید که آیا گزینه منتخبتان میتواند با سیستم لولهکشی آب منزلتان هماهنگ شود یا خیر. انواع وانها به شرح زیر هستند:
- وانهای طاقچهای از رایجترین مدلهای وان هستند و در کنج دیوار قرار میگیرند. این وانها در شکلها، جنسها و مدلهای مختلفی ارائه میشوند.
- وانهای ساده و ایستاده هم از انواع دیگر وان هستند که برای نصبشان نیاز به تکیه دادن به دیوار نیست و میتوانند در هر نقطهای از حمام قرار بگیرند. البته تا جایی که لولهکشی آب اجازه بدهد، در انتخاب مکان وان، آزادی عمل خواهید داشت.
وزن وان چقدر باشد؟
به وزن وام حمام جدیدتان هم دقت کنید. وزن کف باید توان و یارای تحمل وان را داشته باشد. البته این موضوع برای آپارتمانها و حمامهایی است که در طبقات بالایی ساختمان قرار دارند. وانهایی که از جنس مواد پلاستیکی ساخته میشوند حدود ۲۲ کیلوگرم وزن دارند. وزن نمونههایی که با فلز و گچ ساخته میشوند تا ۴۰۰ کیلوگرم هم میرسد. یادتان باشد که علاوه بر وزن خود وان، افراد و آب هم به آن اضافه میشود پس با این اوصاف، تحمل سقف را حتما باید در نظر بگیرید. علاوه بر آن حمل وان به طبقات بالای یک ساختمان هم در صورت سنگینی بسیار سخت خواهد شد.
جنس وان چگونه باشد؟
چه جنسی برای وان مناسبتر است؟ برای خرید وان حمام باید به سراغ چه جنسی بروید. به طور کلی، وانها از جنس مواد زیر ساخته میشوند:
آکریلیک و فایبرگلاس
برای ساخت بیشتر وانها (برای اینکه سبکتر شوند) از آکریلیک یا فایبرگلاس استفاده میکنند و داخل آنها پوک و توخالی است. این جنس از مواد سازنده وان در گروه وانهای پلاستیکی قرار میگیرند که در ساختارشان مواد پلیمری و پلیاستر وجود دارد. آب در این وانها به اندازه جنسهای دیگری مانند فلز به سرعت سرد نمیشود. وانهای پلاستیکی دوامی به اندازه موارد دیگر ندارند اما با این وجود در صورت مراقبت مناسب به خوبی به مدتی طولانی برایتان باقی میمانند. مثلا با اینکه سبک هستند اما با ضربه سنگین، دچار تورفتگی نمیشوند. البته استفاده از مواد شوینده شیمیایی قوی باعث تخریب وانهای پلاستیکی میشود. پس در نگهداری و نظافت آنها باید تلاش زیادی به خرج بدهید.
وانهایی که از جنس آکریلیک هستند، رنگها و شکلهای متنوعی دارند و قیمتشان ارزان است. اما به راحتی خش و خط میافتند. وانهای فایبرگلاس هم قیمت مناسبی دارند اما نسبت به نمونههای آکریلیکی، مقاومتر هستند و البته قیمتشان هم کمی بیشتر است. مقاومت وانهای فایبرگلاسی از نمونههای آکریلیکی بیشتر است اما آنها هم در مقایسه با وانهای دیگر بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ سال عمر ندارند.
فلز با پوشش لعابی
فلز با لعاب هم گزینه دیگری است که مورد استفاده قرار میگیرد. البته این جنس از وانها نسبت به شست و شو با سرکه و مواد شیمیایی مانند سفیدکنندهها حساس هستند. این دسته از وانها معمولا قیمت زیاد بالایی ندارند. وزن وانهای فلزی از وانهای پلاستیکی بیشتر است و احتمال فرو رفتن سطح آن در مقابل ضربه وجود دارد. آب هم در وان فلزی سریعتر سرد میشود.
مِسی
وانهای مسی هم گزینه دیگری هستند که میتوانید برای خرید به آنها فکر کنید. این دسته از وانها با کوبیدن ورقههای مس ساخته میشوند و به شکلهای مطلوب مشتریان درمیآیند. یکی از شاخصههای اصلی این وانها، زیبایی و جذابیت آنهاست. البته، وانهای مسی، مخصوص سلیقه خاصپسندان است و به همین خاطر پیدا کردن آنها در بازار کمی دشوار خواهد بود. ضمن اینکه قیمت بالایی هم دارند. وانهای مسی در برابر خش و خط افتادن، مقاوم هستند و با ضربه دچار از دست دادن شکل نمیشوند. وانهای مسی بسیار سنگین هستند.
سنگ، کاشی و سرامیک
وانهای مجللتر و در اصطلاح لوکس از سنگهای طبیعی و کاشیها ساخته میشوند. البته این گزینه هم باعث میشود تا وانها سنگین باشند. بعضی از وانها هم از جنس گچ و پلیمر هستند. رنگبندی این وانها متنوع است و احتمال دارد که با از بین رفتن روکش ژِلی که دارند، شکننده شوند و تَرَک بردارند. وانهای سرامیکی از به هم چسباندن تکههای سرامیک و ذوب کردن آنها برای یکپارچه شدن ساخته میشوند. این وانها دارای تنوع زیادی از نظر شکل و اندازه هستند. اما نیاز به نگهداری از آنها بسیار زیاد است. ضمن اینکه، وانهای سرامیکی، سطوحی صاف و یکدست ندارند و شاید این موضوع برای طیف بزرگی از مشتریان خوشایند نباشد. نظافت وانی با این ویژگیها هم کار چندان سادهای نیست.
سنگ رزینی
سنگهای رزینی هم گزینههای جالب و متنوعی برای وان حمام هستند. این سنگها متخلخل نیستند و سطح بسیار صافی دارند. به همین خاطر آب را در منافذ خود جذب نمیکنند و گرما را هم در خود نگه میدارند. این جنس از وام هم لوکس و جذاب است و دوامی طولانی دارند. نگهداری از وانهای رزینی هم دشوار نیست. اگر اهل نگرانی برای محیط زیست باشید (ما از همینجا از شما بابت دغدغههایتان تشکر میکنیم)، باید بدانید که سنگهای رزینی به طور صد در صد قابل بازیافت هستند.
تجهیزات جانبی و اتصالات
یکی دیگر از موارد مهمی که در خرید وان حمام باید در نظر بگیرید، مبحث لولهکشی است. دقت کنید که شیر و لوله آب در کدام قسمت قرار میگیرد و آیا میتوان ارتباطی میان وان، شیر و لولهکشی ایجاد کرد یا خیر. به خرید شیر و وسایل جانبی وان هم دقت کنید. ضمنا یادتان باشد که شیوه نصب و کار گذاشتن وان حمام بسیار مهم است. دقت داشته باشید که ایمنی وان هم در نظر گرفته شود. مثلا، لیز نخورد و شرایط نصبش طوری نباشد که مشکلی به وجود بیاید.
جمعبندی
همانطور که میبینید، نکات مختلفی درباره خرید وان حمام وجود دارد. خرید چنین چیزی برای منزل بسیار مهم است. پس باید دقت زیادی به خرج بدهید. خرید وان و وسایل اساسی منزل باید با دقت و حوصله صورت بگیرد و تا جایی که امکان مالی دارید، سعی کنید که این تجهیزات و وسایل را از جنسی خوب و ماندگار تهیه کنید تا از هزینههای متعدد در آینده جلوگیری به عمل آید و در کمال راحتی و آسایش برای سالهای متمادی از وسایلی که با دقت و سلیقه انتخاب کردهاید به بهترین شکل بهره ببرید. [see_also]9229[/see_also]