معایب تارا اتوماتیک و دنده ای که باید بشناسید

معایب تارا اتوماتیک و دنده ای که باید بشناسید
راهنمای مطالعه

    معایب تارا اتوماتیک و دنده ای شامل شامل موارد فنی و ظاهری می‌شود که پیش از خرید این خودرو ایران خودرو باید بدانید.

    خودروی تارا جدیدترین محصول سدان ایران خودرو محسوب می‌شود که این اواخر وارد بازار شده و در نسخه‌های اتوماتیک یا دنده‌ای در اختیار مشتریان قرار گرفته است.

    در این مقاله به سراغ بررسی معایب تارا اتوماتیک و دنده ای رفته‌ایم تا ببینیم چه نقاط ضعفی در این محصول جدید ایران خودرو وجود دارد. پیش از این معایب دنا پلاس و معایب کوییک را هم بررسی کرده بودیم.

    معایب تارا ایران خودرو کدامند؟

    خودروی تارا به عنوان یک محصول جدید در بازار کشور احتمالا بسیاری از مشتریان دل‌زده و خسته شده از سایر تولیدات داخلی را کنجکاو کرده و آنها را جهت خرید به سمت خود خواهد کشاند. این‌گونه افراد باید بدانند که ماشین تارا علاوه بر مزایایی که از آن برخوردار است، دارای ایرادات و نقاط ضعف‌هایی بوده که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

    طراحی زمخت و تقریبا به دور از ظرافت

    معایب تارا اتوماتیک و دنده ای از همان ظاهر شروع می‌شود. از روزهای نخست که شرکت ایران خودرو محصول تارا را به نمایش عمومی درآورد، هم کارشناسان و هم بسیاری از مردم و مشتریان نسبت به طرح نامتعارف، بی‌روح و نسبتا بدوی نمای چهره و همچنین چراغ‌های عقب این خودرو انتقادهای فراوانی بر زبان و قلم آوردند.

    این انتقادها از معایب ظاهری تارا کاملا به‌جا به نظر می‌رسد؛ چرا که قالب چراغ‌های جلو با کمترین پیچیدگی و ظرافت طراحی شده و سنخیت زیادی با طرح‌های مدرن امروزی ندارد. فرم سپر نیز وضعیت مشابهی داشته و المان‌های هندسی ساده و نه‌چندان جذاب برای آن در نظر گرفته شده است.

    مقایسه تارا اتوماتیک

    البته گمان می‌رود که این نوع از طراحی به دلیل پایین آوردن هزینه‌های تولید قطعاتی نظیر سپرها و چراغ‌ها صورت گرفته باشد اما درمجموع بهتر بود که با صرف هزینه بیشتر، چراغ‌های زیبا و جذاب‌تری برای نمای جلو این خودرو طراحی می‌شد.

    همچنین با توجه به آن‌که این روزها چراغ‌های به‌هم‌پیوسته در بخش عقب کاربرد زیادی پیدا کرده و به نوعی رسم شده است، متاسفانه شرکت ایران خودرو نتوانسته از این ترند محبوب امروزی بهره مناسب ببرد و چراغ‌هایی نازیبا، بدقواره و نه‌چندان دلچسب برای نمای عقب تارا طراحی کرده است.

    البته در نسخه‌های تقویت شده شرکتی این چراغ‌های زیباتری به‌ویژه در نمای عقب تارا به کار برده شده اما متاسفانه هنوز در نسخه‌های معمولی همان سبک نازیبای اولیه به کار می‌رود.

    بنابراین فرم نسبتا زمخت چهره و نمای عقب از اولین و بارزترین معایب تارا به شمار می‌روند. همچنین در برخی نسخه‌ها مشاهده شده که فاصله بین چراغ‌ها و جلوپنجره با درپوش موتور بسیار زیاد است و شکاف این بخش به طور کامل توی ذوق بیننده می‌زند که برای خودرویی جدید این ایراد اصلا قابل قبول نیست.

    [related]48647[/related]

    معایب تارا در طراحی داخلی و داشبورد

    معایب تارا در داشبورد در طراحی داخلی و داشبورد هم دیده می‌شود. همان‌طور که اشاره شد شرکت ایران خودرو برای تولید تارا تصمیم داشت تا جای ممکن مانع افزایش هزینه‌ها شود و بنابراین در طراحی داشبورد نیز خیلی موفق ظاهر نشده و تقریبا همان داشبورد پژو ۳۰۱ را با کمی تغییرات در اینجا ارائه داده است.

    قسمت میانی اصلا جذابیت مناسبی ارائه نمی‌دهد و محل نامناسب قرارگیری نمایشگر لمسی نیز بر ایرادات این بخش افزوده است. از لحاظ کیفیت متریال به کار رفته در ساخت داشبورد هم نباید دنبال مواد کاملا باکیفیت در کابین تارا باشید؛ هرچند که نوع جنس و سطح کیفی متریال تارا نسبت به دیگر خودروهای داخلی کمی مرغوب‌تر احساس می‌شود.

    همانطور که در مقایسه تارا اتوماتیک و دنا پلاس توربو گفتیم، فرم صندلی‌ها نیز نسبتا ساده بوده و شاید آن میزان دربرگیرندگی که شما انتظار دارید را در اختیارتان قرار ندهد‌ و در طول مسافرت‌های طولانی شما را با مقداری خستگی و کوفتگی به مقصد برساند.

    معایب داخل تارا اتوماتیک

    از طرف دیگر از نظر ارگونومی و دسترسی مناسب راننده به کلیدهای تنظیمات نیز وضعیت داشبورد تارا ایران خودرو خیلی مناسب نیست. به‌ویژه اگر راننده در اوایل کار با این داشبورد باشد، هنگام استفاده از کلیدها کمی دچار سردرگمی خواهد شد و جهت یافتن کلید مورد نظر به مقداری زمان نیاز خواهد داشت.

    این مورد از معایب تارا اتوماتیک و دنده ای می‌تواند حواس‌پرتی راننده حین رانندگی را تشدید کند. همچنین برخلاف اکثر خودروهای امروزی، دکمه استارت در سمت چپ فرمان تعبیه شده که این نیز می‌تواند یک نوع کج‌سلیقگی در طراحی کابین ماشین تارا به شمار رود.

    همچنین برخی از کاربران به‌ویژه رانندگان بلندقد احتمالاً از برخورد زانوی پای راست به ستون میانی داشبورد ناراضی باشند و این مورد را نیز جزو ایرادات ارگونومی کابین تارا بدانند. بنابراین داشبورد نازیبا و نمای داخلی نه‌چندان چشم‌نواز، یکی دیگر از معایب تارا به‌حساب می‌آیند و ممکن است همین اول کمی توی ذوق مشتری بزنند.

    معایب تارا از نظر موتور

    گرچه ایران خودرو از نمونه به‌روزرسانی شده TU5 برای به حرکت درآوردن تارا استفاده کرده است، اما این موتور در اصل فناوری ساخت بسیار قدیمی دارد. با توجه به کاهش سطح کیفی آن نسبت به نمونه‌های قدیمی‌تر و به‌ویژه انواع اورجینال فرانسوی موتور tu5، دیگر نمی‌توان از آن انتظار کارکرد مطلوب در حد نمونه‌های اورجینال این موتور را داشت.

    به‌ویژه در بحث دوام فنی و میزان سروصدا نیز موتور تارا در مقایسه با نمونه‌های فرانسوی TU5 عملکرد ضعیف‌تر و کیفیت پایین‌تر به نمایش می‌گذارد. معایب فنی تارا شامل ایرادات برقی هم می‌شود که البته شرکت ایران خودرو در فراخوان‌های خود نسبت به رفع آنها اقدام کرده است.

    از سوی دیگر در تار اتوماتیک شاهدیم که گیربکس ضرایب دنده نسبتا سبک‌تری دارد و در شتاب اولیه کمی با وقفه عمل می‌کند که این مورد هم می‌تواند ناشی از به‌روزرسانی نرم‌افزاری ایسیو جهت ارتقای کیفیت آلایندگی به سطح یورو ۵ باشد.

    تست تارا

    قیمت بالا تارا

    با توجه به شرایط کنونی بازار کشور و تورم شدیدی که در قیمت خودروها طی ۲ الی ۳ سال اخیر رخ داده است، میزان قیمت تارا کارخانه‌ای چندان بالا به نظر نرسد.

    وقتی قیمت مصوب این ماشین را با دیگر محصولات ایران خودرو نظیر قیمت مصوب پژو پارس یا سورن پلاس و دنا پلاس ساده مقایسه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که تارا از این جهت ارزش خرید بالایی ندارد و قیمت مصوب آن نسبت به دیگر تولیدات ایکو پیش از حد نجومی در نظر گرفته شده است.

    این خودرو به استثنای بهره‌مندی از یکی دو آپشن نسبتا مهم مثل سیستم‌های کنترل کشش و پایداری و پلتفرم کمی جدیدتر، برتری چندانی بر محصولی مثل دنا پلاس از لحاظ فنی یا ظاهری ندارد و به نظر ما قیمت تارا بیش از حد بالا در نظر گرفته شده است.

    ویدیو تست تارا

    [aparat id='pqafd']

    مشخصات تارا ایران خودرو

    ایران خودرو پیش از شروع تحریم‌های فعلی تصمیم داشت تا با همکاری کمپانی پژو محصولات این شرکت بر پایه پلتفرم pf1 را در کشور به تولید رساند. از جمله این خودروها می‌توان به پژو ۲۰۸، پژو ۲۰۰۸ و پژو ۳۰۱ اشاره کرد.

    بعد از شروع تحریم‌ها و خروج اجباری پژو از ایران، تنها تعداد محدودی پژو ۲۰۰۸ به بازار آمد و دیگر اثری از خودروهای این دسته در ایران دیده نشد. اما از آنجا که شرکت ایران خودرو حق توسعه محصولات بر پایه پلتفرم pf1 را از کمپانی پژو سیتروئن خریداری کرده بود، بر آن شد تا محصولات خود را بر پایه این سازه به بازار عرضه کند.

    بنابراین ابتدا تصمیم گرفت پژو۳۰۱ ایرانی را به دست مشتریان خود برساند اما بعد از مدتی بهتر دید تا یک محصول با نام کاملا جدید و طراحی متفاوت در اختیار مشتریان قرار دهد تا دیگر اثری از لوگوی پژو هم روی جلوپنجره آن مشاهده نشود.

    معایب تارا اتوماتیک

    بر این اساس پروژه کی ۱۳۲ ایران خودرو کلید خورد و پس از مدتی نام ایرانی تارا برای آن انتخاب شد. خودرو تارا از سال ۱۴۰۰ در قالب مدل دنده‌ای به بازار آمد و اندکی بعد نمونه اتوماتیک آن نیز به‌تدریج در اختیار مشتریان قرار گرفت.

    این سدان جمع‌وجور شهری در واقع نسخه فیس لیفت پژو ۳۰۱ به شمار می‌رود و با ویژگی‌های مختص بازار ایران در کشور ما به فروش می‌رسد.

    سخن پایانی

    معایب تارا ایران خودرو عمدتا شامل مواردی مثل کیفیت ساخت پایین و طراحی ظاهری قدیمی است. با این حال خودروی تارا به عنوان یک محصول جدید در کنار معایب فوق مزیت‌هایی نیز دارد که از جمله آنها می‌توان به استفاده از پلتفرم نسبتا جدید، هندلینگ بهتر و بهره‌مندی از امکانات متنوع‌تر به‌ویژه سیستم‌های کنترل کشش و پایداری به همراه کابین جادار و صندوق عقب بسیار بزرگ اشاره کرد که این موارد می‌تواند دلایل منطقی جهت خرید تارا به شمار روند.

     

    سوالات متداول

    معایب تارا اتومات و دنده ای چیست؟ معایب ماشین تارا عمدتا شامل کیفیت ساخت پایین، طراحی قدیمی و موارد دیگری است که می‌تواند شما را از خرید این خودرو منصرف کند.[see_also]49912[/see_also]

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید