با انواع پژو پارس آشنا شوید؛ بهترین مدل برای شما کدام است؟

با انواع پژو پارس آشنا شوید؛ بهترین مدل برای شما کدام است؟
راهنمای مطالعه

    انواع پژو پارس کدام است؟ عرضه مدل‌های متنوع پارس ELX، LX، مدل سال و غیره انتخاب بهترین پژو پارس را سخت کرده است. در راهنمای خرید پژو پارس به معرفی و مقایسه انواع پژو پارس می‌پردازیم.

    قبل از آشنایی با انواع پژو پارس و بهترین مدل پژو پارس باید با تاریخچه این خودرو آشنا شویم. ایران ‌خودرو از اواخر دهه ۶۰ شمسی پژو ۴۰۵ را به خط تولید خود اضافه کرد تا جایگزین مناسبی برای پیکان به عنوان یک خودروی خانوادگی ارائه کرده باشد.

    در اواخر دهه ۷۰ ایران خودرو برای تنوع‌بخشی به تولیدات خود دستی به سر و روی پژو ۴۰۵ کشید و نسخه فیس‌لیفت آن را با نام پژو پرشیا یا همان پژو پارس روانه بازار کند.

    پرشیا در سال ۱۳۷۹ معرفی شد و گرچه شباهت زیادی به پژو ۴۰۶ داشت اما در اصل نسخه فیس‌لیفت ۴۰۵ بود و تفاوت ذاتی چندانی به جز تغییرات ظاهری با مدل اولیه نداشت.

    واژه پرشیا کلمه انگلیسی است، بنابراین مدت زیادی نگذشت که نام آن به پارس تغییر پیدا کرد و از اوایل دهه هشتاد تاکنون پژو پارس یکی از ارکان اصلی تولیدات ایران خودرو محسوب می‌شود.

    طی این سال‌ها شرکت ایران خودرو تیپ‌ها و نسخه‌های مختلفی از پژو پارس را به بازار فرستاد. در ادامه شما را با انواع پژو پارس آشنا خواهیم ساخت.

    انواع پژو پارس و بهترین مدل آن

    ۱. پژو پارس معمولی

    پژو پارس معمولی اولین و قدیمی‌ترین نسخه پژو پارس است که همچنان تولید آن ادامه دارد. این محصول از همان ابتدا با موتور ۸ سوپاپ XU7 به حجم ۱۸۰۰ سی‌سی و قدرت ۱۰۰ اسب بخار به همراه گیربکس ۵ دنده دستی، نیروی مورد نیاز خود را تامین می‌کند.

    این محصول تا اوایل دهه ۹۰ با داشبورد قدیمی به فروش می‌رسید اما از آن زمان به بعد داشبورد جدید برای آن در نظر گرفته شد. طراحی قاب آینه‌ها نیز تغییر کرد و یکی دو مورد جزئی دیگر نیز به آپشن‌های آن افزوده شد.

    در حال حاضر پژو پارس معمولی با نام پژو پارس سال در فهرست محصولات ایران خودرو حضور دارد و جزو پرفروش‌ترین نسخه‌های این خانواده به حساب می‌آید. ضمنا پژو پارس دوگانه سوز نیز در اصل همین مدل بوده اما به سیستم سوخت CNG مجهز شده است.

    ۲. پژو پارس XU7P

    یکی دیگر از انواع پژو پارس مدل XU7P است. شرکت ایران خودرو در سال ۱۴۰۰ یک نسخه به‌روزرسانی شده از موتور XU7 پژو را رونمایی کرد. موتور XU7p در برخی قسمت‌ها به‌روزرسانی شده و ظاهرا راندمان بهتری نسبت به گذشته ارائه می‌دهد.

    این پیشرانه از درب سوپاپ جدید، مجرای هواکش جدید، دریچه گاز و منیفولد جدید، میل‌سوپاپ و فنر سوپاپ جدید و... برخوردار است.

    پژو پارس XU7P

    نسخه‌های جدید پژو پارس معمولی که با این موتور به فروش می‌رسند، در حال حاضر در بازار با نام پژو پارس xu7p شناخته می‌شوند.

    در این پیشرانه مصرف سوخت کاهش پیدا کرده اما میزان گشتاور و شتاب اولیه نیز مقداری کم شده است. ۹۷ اسب بخار قدرت و ۱۴۶ نیوتن متر گشتاور اعدادی هستند که میزان توان خروجی موتور XU7P را توضیح می‌دهند.

    ۳. پژو پارس ELX

    شرکت ایران خودرو از سال ۸۲ تصمیم گرفت با موتور ۱۶ سوپاپ زانتیا ۱۸۰۰ را روی بدنه پژو پارس سوار کند و آن را با نام پژو پارس ELX به دست مشتریان برساند.

    این خودرو که از لحاظ فنی و موتوری بهترین پژو پارس است، تا سال ۹۲ روی خط تولید حضور داشت و از آن زمان به بعد ساخت آن برای همیشه متوقف شد.

    ption id="attachment_52313" align="aligncenter" width="850"]انواع پژو پارس، پژو پارس ELX انواع پژو پارس، پژو پارس ELX

    البته ایران خودرو همین اواخر پژو پارس ELX جدید را به فهرست محصولاتش اضافه کرده اما در بررسی انواع پژو پارس باید بدانید که این مدل از لحاظ فنی دیگر دارای موتور ۱۶ سوپاپ ۱۸۰۰ زانیتا نیست.

    در حال حاضر دو مدل پژو پارس ELX تولید می‌شود. اولی پژو پارس سال سفارشی ELX با موتور XU7P است و دیگری با موتور ۱۶ سوپاپ TU5 یعنی همان موتور ۲۰۶ تیپ ۵ به فروش می‌رسد.

    تنها فرق پژو پارس سفارشی یا ELX جدید با نسخه‌های معمولی، بهره‌مندی این مدل از آپشن‌های بیشتر مثل سیستم مالتی مدیا، آینه‌های جانبی تاشونده برقی، دوربین عقب، دکمه‌های کنترل روی فرمان و ترمز دیسکی عقب است.

    ۴. پژو پارس LX یا پژو پارس TU5

    ption id="attachment_52306" align="aligncenter" width="850"]انواع پژو پارس پژو پارس TU5 انواع پژو پارس، پژو پارس TU5

    ایران خودرو در ادامه تولید انواع پژو پارس تصمیم گرفت پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ TU5 متعلق به پژو ۲۰۶ را روی بدنه پژو پارس سوار کند.

    این محصول قدرتی معادل ۱۰۵ اسب بخار و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند و از گیربکس ۵ دنده دستی جهت انتقال قدرت به چرخ‌های جلو بهره می‌گیرد.

    پژو پارس TU5 استهلاک کمتری نسبت به نمونه XU7 یا همان پژو پارس ۱۸۰۰ دارد اما شتاب آن پایین‌تر بوده و از لحاظ هیجان سواری نیز به پای پژو پارس معمولی نمی‌رسد.

    ۵. پژو پارس XUM

    ایران خودرو بعد از توقف تولید پژو پارس ELX شروع به عرضه مدل XUM کرد. این مدل در واقع از نسخه حجیم شده موتور XU7 برخوردار بود و انتظار می‌رفت بهترین پژو پارس باشد اما اینطور نشد.

    حجم موتور XUM به ۱۹۰۵ سی سی افزایش پیدا کرد اما به دلیل استهلاک بالا و توان فنی پایین‌تر از انتظار، چندان مورد استقبال مشتریان قرار نگرفت و در سال ۹۶ از رده خارج شد.

    انواع پژو پارس

    ۶. پژو پارس اتوماتیک

    در ادامه معرفی انواع پژو پارس به نسخه مجهز به گیربکس خودکار از این خودرو می‌رسیم. پژو پارس اتوماتیک در دهه ۸۰ روی خطوط تولید ایران خودرو قرار داشت اما برای مدتی عرضه آن متوقف شد و سپس در دهه ۹۰ دوباره روانه بازار شد.

    نهایتا در سال ۱۳۹۹ تولید آن به کلی متوقف شد و در حال حاضر اثری از ارائه نمونه‌های صفر کیلومتر این خودرو دیده نمی‌شود.

    ption id="attachment_52311" align="aligncenter" width="850"]انواع پژو پارس انواع پژو پارس

    پژو پارس اتوماتیک از گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک مشابه پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ اتوماتیک استفاده می‌کند در بخش پیشرانه نیز همان موتور ۱۶۰۰ سی‌سی TU5 ۱۶ سوپاپ روی آن نصب شده است.

    بهترین مدل پژو پارس کدام است؟

    انتخاب بهترین مدل پژو پارس باید بر اساس نیاز و اولویت‌های شما صورت بگیرد چرا که هر کدام ویژگی خاص خود را دارند:

    • اگر در شهرهای شلوغ و پر ترافیک مثل تهران و مشهد زندگی می‌کنید؛ نسخه اتومات برای شما بهترین مدل پژو پارس است.
    • اگر عاشق شتاب و موتور پر قدرت هستید، مدل ELX قدیمی بهترین پژو پارس برای شماست هر چند استهلاک بالایی دارد.
    • اگر دنبال مدلی کم دردسر با حداقل هزینه و استهلاک هستید، خرید پژو پارس LX را به شما توصیه می‌کنیم.

    لیست قیمت تجهیزات خودرو در دیجی‌کالا

    سخن پایانی

    در پایان معرفی انواع پژو پارس به جرات می‌توان گفت که این سدان خانوادگی یکی از موفق‌ترین محصولات ایران خودرو به شمار می‌رود. البته نبود حریفان مناسب در رنج قیمتی آن باعث شده تا مشتریان اصولا انتخاب چندانی بین دو سه مدل حاضر در این رده نداشته باشند و پژو پارس به دلیل طراحی ظاهری جذاب‌تر و پرستیژ بهتر نسبت به حریفانی همچون پژو ۴۰۵ و سمند، کامیابی‌های بیشتری را در دوران بیش از ۲۰ ساله عمر خود به دست آورده است. حالا اما باید بهترین پژو پارس هم با مدل‌های جدید و البته هم‌قیمت جایگزین شود تا مشتریان از محصولات روز دنیا با سطح ایمنی مناسب و کیفیت بالا و مصرف سوخت استاندارد بهره‌مند شوند. پلتفرم پژو پارس متعلق به پژو ۴۰۵ است که چیزی بیش از ۳۰ سال عمر دارد. بنابراین شرکت ایران خودرو باید هرچه زودتر نسبت به جایگزینی این خودرو با محصولات به‌روز و البته با قیمت مناسب اقدام کند. پژو پارس خودروی موفقی بود اما این موفقیت بیشتر مدیون نبود رقیبان مطرح است تا آن که به ویژگی‌های ذاتی آن بازگردد. امیدواریم با آزاد شدن واردات خودروهای اقتصادی شاهد حضور رقیبان جدید و باکیفیت برای انواع پژو پارس باشیم تا این خودروهای قدیمی به تاریخ بپیوندند و مصرف‌کنندگان ایرانی بتوانند از محصولات جدید با تکنولوژی مدرن بهره‌مند شوند. [see_also]32596[/see_also]

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید