بررسی شیائومی ۱۲ پرو؛ مزایا، معایب و گوشیهای جایگزین بهتر
در بررسی شیائومی ۱۲ پرو مشخصات و مزایا و معایب این گوشی جدید شیائومی را بررسی کرده و آن را با رقیبانش مقایسه میکنیم.
سری شیائومی ۱۲ از سال گذشته در چین و از اسفند در بازارهای بین المللی عرضه شدند. در بررسی شیائومی ۱۲ پرو قدرتمندترین گزینه این سری را با یکدیگر مرور خواهیم کرد که از مشخصاتی مانند نمایشگر ۱۲۰ هرتزی و چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بهره میبرد.
در ادامه با بررسی شیائومی ۱۲ پرو همراه باشید تا علاوه بر مشخصات، نقاط ضعف و قوت این گوشی را برای شما بازگو کنیم.
- گلکسی S22 5G
- اپل آیفون ۱۲
- گلکسی S21 پلاس
- وان پلاس ۹ پرو
- گوگل پیکسل ۶
بررسی ویدیویی شیائومی ۱۲ پرو
مشخصات عمومی شیائومی ۱۲ پرو
شیائومی ۱۲ پرو در نسخههایی با ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۸ یا ۱۲ گیگابایت حافظه رم وارد بازار شده است.
نسخه با ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی این دستگاه، هم اکنون با قیمت نزدیک به ۲۶ میلیون تومان در بازار ایران فروخته میشود.
در زمان نوشتن بررسی شیائومی ۱۲ پرو این دستگاه از سیستم عامل اندروید ۱۲ با پوسته MIUI 13 پشتیبانی میکند و نسخههای بعدی سیستم عامل گوگل را نیز دریافت میکند.
[table id=1194 /]
طراحی شیائومی ۱۲ پرو؛ بهتر و کاملتر از قبل
هرچند گوشیهای سری شیائومی می ۱۱ از نظر طراحی دوستداشتنی و جذاب بودند، اما چینیها گوشیهای سری ۱۲ را با طراحی بهتری معرفی کردند.
ماژول دوربینهای شیائومی ۱۲ پرو که روی پنل پشتی شیشهای آن قرار گرفته و به شکل مستطیلی با لبههای گرد دیده میشود، اکنون بیشتر از نسل قبل تکامل یافته است.
پنل پشتی در دو مدل مات یا با روکش براق عرضه شده که لمس آن نیز حس خوبی به کاربران میدهد. این پنل در برابر اثر انگشت بسیار مقاوم است.
شیائومی ۱۲ پرو در رنگهای خاکستری، آبی، بنفش و سبز فروخته میشود که نسبت به قبل گزینههای کمتری است.
ماژول دوربین شیائومی ۱۲ پرو طراحی کاملا جدید و برجستگی کمی دارد
نحوه قرارگیری سنسورهای دوربین شیائومی ۱۲ پرو نیز به شکل جدید تنظیم شده. اکنون سنسور اصلی بزرگتر دستگاه در بالا قرار گرفته و سنسورهای کوچکتر فوقعریض و تلهفوتو به همراه فلاش LED و نوشته ۵۰ مگاپیکسلی در زیر قرار گرفتهاند.
به غیر از دکمه پاور و دکمه تنظیم صدا که روی لبه سمت راست دستگاه قرار گرفتهاند، در اطراف شیائومی ۱۲ پرو عنصر دیگری وجود ندارد.
دکمهها از نظر موقعیت در جای بسیار خوبی قرار گرفتهاند و هیچ مشکلی درباره فشار دادن آنها وجود ندارد. در قسمت بالایی یکی از ویژگیهای اصلی شیائومی یعنی فرستنده مادون قرمز قرار دارد که میتوان از آن برای کار با دستگاههای سادهتری مانند تلویزیون استفاده کرد.
در لبه پایین دستگاه نیز درگاه USB-C و همچنین خشاب سیم کارت قرار دارند که حداکثر دو سیم کارت نانو را در خود جای میدهد. مانند بسیاری از گوشیهای جدید بازار، خبری از اسلات میکرو SD نیست.
- گلکسی S22 با وزن ۱۶۷ گرم
- آیفون ۱۲ با وزن ۱۶۴ گرم
- گلکسی S21 سامسونگ با ۱۶۹ گرم
[table id=1195 /]
بررسی نمایشگر شیائومی ۱۲ پرو: خیرهکننده
در بررسی شیائومی ۱۲ پرو میتوان از نمایشگر به عنوان یکی از نکات مثبت آن یاد کرد. یک پنل ۶.۷۳ اینچی سوپر امولد فوقالعاده که دارای رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسل و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز با نرخ نمونهبرداری لمسی ۴۸۰ هرتز است.
روشنایی نمایشگر دستگاه در حالت عادی به ۱۰۰۰ نیت و حداکثر به ۱۵۰۰ نیت میرسد که با این وجود، حتی در زیر نور آفتاب نیز محتوای داخل گوشی خود را میتوانید مشاهده کنید.
نمایشگر از غنای رنگ، وضوح، شفافیت و سرعت بالایی برخوردار است
نمایشگر شیائومی ۱۲ پرو از نظر روشنایی با آیفون ۱۳ پرو مکس برابری میکند و تنها پرچمداران جدید سامسونگ میتوانند آن را شکست دهند.
شیائومی ادعا میکند که نرخ تازهسازی گوشی تا ۱ هرتز در برخی موارد مانند هنگام استفاده از برنامههای مخصوص کتابخوانی کاهش پیدا میکند تا باتری دستگاه دیرتر خالی شود.
[table id=1196 /]
دوربین شیائومی ۱۲ پرو: عملکرد مناسب در شب و روز
شیائومی ۱۲ پرو از دوربین سهگانه بهره میبرد که هر سه واحد ۵۰ مگاپیکسلی هستند. اطلاعات و جزئیات بسیار زیادی درباره هرکدام از آنها وجود دارد که در ادامه بررسی شیائومی ۱۲ پرو آنها را مرور خواهیم کرد.
شیائومی برای دوربین اصلی دستگاه خود از سنسور IMX707 سونی استفاده کرده که از قابلیتهایی مانند OIS یا تثبیت کننده اپتیکال تصویر بهره میبرد.
هر دو دوربین دیگر دستگاه (فوقعریض و تلهفوتو) سنسور ۵۰ مگاپیکسلی JN1 سامسونگ هستند. برای سلفی و تماس ویدیویی هم از یک دوربین ۳۲ مگاپیکسلی استفاده شده که در حفره بالای نمایشگر قرار گرفته است.
از دیگر نکات قابل توجه میتوان به پشتیبانی از حالت شب در هر سه دوربین اشاره کرد که همچنین یک تنظیم حالت شب خودکار نیز در آنها وجود دارد که به طور پیشفرض فعال است.
[related]50986[/related]
کیفیت دوربینهای شیائومی ۱۲ پرو
عکسهایی که در نور روز و روشنایی با دوربین اصلی ۱۲ پرو گرفته میشود، از نظر کیفیت بسیار خوب و قابل قبول هستند. جزئیات بسیار زیادی در آنها دیده میشود و پردازش عکسها کاملا منطقی و جذاب است.
در نواحی با رنگ یکنواخت، نویزهای بسیار ریزی وجود دارد اما بدون زوم به هیچ وجه قابل دید نیستند. محدوده دینامیکی عکسهای نیز عالی است و رنگها سطح بسیار خوب و مناسبی دارند.
دوربینها در شب یا روز عکسهای با کیفیتی ثبت میکنند
- تصاویر دوربین اصلی شیائومی ۱۲ پرو (منبع: GSMArena): (برای نمایش تصویر در ابعاد بزرگتر کلیک کنید.)
دوربین تلهفوتو دستگاه نیز عملکرد بسیار خوب خود را حفظ میکند. عکسها وضوح و جزئیات بسیار خوبی را ارائه میکنند و سطح کنتراست بسیار خوبی نیاز دارند.
دامنه دینامیکی عکسها نیز بسیار عالی است و رنگها را با دقت بسیار خوبی نشان میدهد. تنها ایرادی که شاید کاربران سختگیر نسبت به این دوربین داشته باشند، قدرت زوم نه چندان زیاد حالت 2x آن باشد.
- تصاویر دوربین تلهفوتو شیائومی ۱۲ پرو (دو برابر):
[gallery ids="51815,51814,51813"]
دوربین فوقعریض دستگاه نیز کاملا کارآمد است. مرکز عکسهای آن کاملا واضح هستند و هرچند وضوح در لبهها کاهش پیدا میکند، اما سطح بالایی از جزئیات را نشان میدهد.
- تصاویر دوربین فوقعریض شیائومی ۱۲ پرو:
[gallery ids="51818,51817,51816"]
حالت ۵۰ مگاپیکسلی دروبین اصلی شیائومی ۱۲ پرو نیز میتواند جزئیات بیشتری را نشان دهد، اما هنگامی که عکسهای آن را با عکسهای حالت اصلی دوربین مقایسه کنید، تغییر چندان قابلتوجهی مشاهده نخواهید کرد.
علاوه بر این، در برخی موارد شاهد افزایش نویز و استفاده از رنگهای کاذب نیز خواهید بود. بنابراین پیشنهاد میکنیم از حالت اصلی دوربین اصلی دستگاه استفاده کنید.
- تصاویر دوربین اصلی شیائومی ۱۲ پرو در حالت ۵۰ مگاپیکسلی:
[gallery ids="51821,51820,51819"]
برای دوربین تلهفوتو نیز این موضوع صحت دارد و حالت ۵۰ مگاپیکسلی آن علاوه بر بهبود جزئی کیفیت، نویز عکسها و البته اندازه فایل (۴ برابر) آنها را افزایش میدهد.
دوربین فوقعریض هم در حالت ۵۰ مگاپیکسلی چندان تغییر زیادی برای عکسها ارائه نمیکند.
- تصاویر دوربین تلهفوتو و فوقعریض شیائومی ۱۲ پرو در حالت ۵۰ مگاپیکسلی: (تلهفوتو سمت چپ، فوقعریض سمت راست)
[gallery columns="2" ids="51825,51824"]
شیائومی ۱۲ پرو دارای حالت شب خودکار و دستی است. عکسها با وجود فعال بودن حالت شب، بسیار سریع گرفته میشوند و فرآیند طولانی چندثانیهای برای گرفتن عکس وجود ندارد.
پردازش دوربین فوقعریض آن در شب کمی بیشتر طول میکشد اما همچنان یکی از سریعترین گوشیهایی است که با آن مواجه خواهید شد.
از نظر کیفیت، عکسهای کم نور دوربین اصلی ۱۲ پرو بسیار خوب هستند. جزئیات زیادی در آنها نمایش داده میشود و نویز عکسها نیز به خوبی کنترل میشود.
- عکسهای دوربین اصلی شیائومی ۱۲ پرو در شب: (سمت چپ حالت خودکار، سمت راست تنظیم دستی)
[gallery columns="2" link="file" ids="51827,51826"]
دوربین تلهفوتو نیز تقریبا عملکرد یکسانی را ارائه میکند. نور عکسهای دوربین کمی بیشتر میشود، اما به طور کلی، در عکسها چیزی برای شکایت وجود ندارد.
جزئیات قابل قبول خواهد بود و در وجود نور کافی همه چیز بهتر است. نویز عکسها به خوبی کنترل میشود و رنگها به بهترین نحو ممکن نمایش داده میشوند.
- عکسهای دوربین تله فوتو شیائومی ۱۲ پرو در شب: (سمت چپ حالت خودکار، سمت راست تنظیم دستی):
[gallery columns="2" ids="51829,51828"]
به همین ترتیب، دوربین فوقعریض نیز در شب و محیطهای کم نور عکسهای با کیفیت و جزئیات خوبی را به ثبت میرساند که نمونههای آن را میتوانید مشاهده کنید.
- عکسهای دوربین فوقعریض شیائومی ۱۲ پرو در شب: (سمت چپ حالت خودکار، سمت راست تنظیم دستی):
[gallery columns="2" ids="51831,51830"]
در نهایت، عکسهای سلفی شیائومی ۱۲ پرو که با سنسور ۳۲ مگاپیکسلی بالای نمایشگر آن گرفته میشوند، جزئیات بسیار خوبی دارند، عکسهای دوستداشتنی دارند و دامنه پویا خوب و گستردهای دارند. با این حال، نقص ذاتی دوربین سلفی آن عدم وجود فوکوس خودکار است.
- تصاویر دوربین سلفی شیائومی ۱۲ پرو در حالت معمولی و پرتره:
[gallery columns="2" ids="51833,51832"]
حالت پرتره دوربین سلفی آن نیز کار خود را به خوبی انجام میدهد که البته عاری از خطا هم نیست و در برخی موارد ممکن است لباسها را در امتداد مرز بین سوژه و پسزمینه محو کند.
شیائومی ۱۲ پرو امکان فیلمبرداری 8K را به شما میدهد