بررسی سامسونگ گلکسی A53 5G؛ مزایا، معایب و گوشی‌های جایگزین بهتر

بررسی سامسونگ گلکسی A53 5G؛ مزایا، معایب و گوشی‌های جایگزین بهتر
راهنمای مطالعه

    در بررسی گلکسی A53 5G به بررسی مزایا و معایب میان‌رده جدید سامسونگ می‌پردازیم و خواهیم دید در برابر رقبا چقدر ارزش خرید دارد.

    گوشی گلکسی A53 در رده محصولات میان‌رده اما قدرتمند سری A سامسونگ قرار می‌گیرد که می‌توان رقیب مستقیم آن را در همین خانواده گوشی A73 که جدیدا عرضه شده و گلکسی A52s که سال گذشته به بازار آمد، دانست. شباهت‌ها و تفاوت‌های این دو گوشی (A53 و A73) در سخت‌افزار و صفحه‌نمایش، می‌تواند دو سلیقه نسبتا نزدیک اما متفاوت را پوشش دهد.

    برچسب قیمتی گلکسی A53 در دو مدل ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان است. در سوی دیگر، قیمت فعلی گوشی گلکسی A73 بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون تومان است.

    در بررسی گلکسی A53 سامسونگ نقاط قوت و ضعف گوشی را نسبت به رقبای همرده آشکار می‌‌کنیم تا بهتر بتوانید درباره آن تصمیم بگیرید. بررسی گوشی A54 به عنوان جایگزین این موبایل را از دست ندهید.

    مشخصات عمومی گلکسی A53 5G

    بررسی گلکسی A53

    سامسونگ در فروردین ماه سال جاری گوشی A53 5G را در نسخه‌هایی با ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۴، ۶ و ۸ گیگابایت رم به بازار عرضه کرد.

    در زمان بررسی گلکسی A53 این گوشی به سیستم عامل اندروید ۱۲ با پوسته One UI 4.1 مجهز است. از آنجا که این گوشی از محصولات جدید سامسونگ به حساب می‌آید، دستکم ۳ نسخه آینده اندروید برای گلکسی A53 5G منتشر شود.

    با این حساب، اگر یکی از معیارهای شما برای خرید گوشی هوشمند پشتیبانی نرم‌افزاری باشد، گلکسی A53 5G بهترین گوشی موبایل برای شما خواهد بود.

    گلکسی A53 با قیمت ۱۱میلیون تومان با این گوشی‌ها رقابت می‌کند:
    • سامسونگ گلکسی A52s
    • شیائومی 11T
    • شیائومی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس
    • موتورولا اج ۲۰

    [table id=1146 /]

    بررسی ویدیویی گلکسی A53 سامسونگ؛ طراحی شیک اما تکراری

    گوشی A53 وزنی حدود ۱۸۹ گرم دارد که با توجه به صفحه‌نمایش ۶.۵ اینچی، نسبتا مناسب است و توزیع وزن در گوشی، آن را نسبتا خوش‌دست و راحت کرده است.

    [bs-quote quote="طراحی گوشی کاملا تکراری و شبیه گلکسی A52 و A52s است" style="style-13" align="left"][/bs-quote]

    فریم و قاب پشتی گوشی تماما از جنس پلاستیک نسبتا مرغوب است و ویژگی مات بودن آن، سبب می‌شود تا اثر انگشت روی بدنه گوشی باقی نماند. صفحه‌نمایش هم با محافظ گوریلا گلس ۵ احاطه شده که نسبتا مقاوم است.

    ضخامت و ابعاد گوشی بسیار خوب و ظریف طراحی شده و در یک دست نیز احساس راحتی خواهید داشت. روی سمت راست فریم گوشی، ما شاهد دکمه‌های کنترل بلندی صدا و پاور هستیم.

    اسکنر اثر انگشت هم در زیر صفحه‌نمایش به صورت اپتیکال کار شده که البته نسبت به اولتراسونیک در پرچمداران سامسونگ، دقت کم‌تری دارد.

    [bs-quote quote="گلکسی A53 با گواهی IP67 در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم است" style="style-13" align="right"][/bs-quote]

    گوشی A53 دارای گواهی IP67 است که آن را در مقابل نفوذ گرد و غبار یا آب تا عمق یک متر به مدت ۳۰ دقیقه محافظت می‌کند.

    در قسمت پشت دستگاه، ماژول دوربین با چهار لنز و فلش LED در گوشه سمت چپ بدنه قرار گرفته است.

    برآمدگی ماژول دوربین بسیار کم است که باعث شده پنل ظاهری یک‌دست تر داشته باشد.

    سامسونگ گلکسی A53 در چهار رنگ سفید، مشکی، آبی و هلویی به بازار عرضه شده که گزینه‌های مطلوب و متنوعی در نوع خود هستند.

    گلکسی A52s با قیمت ارزان‌تر از لایه محافظ گوریلا گلس ۵ و IP67 پشتیبانی می‌کند.

    [table id=1147 /]

    نمایشگر؛ سریع، واضح و عالی

    بررسی گلکسی A53

    در بررسی گلکسی A53 سامسونگ نمایشگر سوپر آمولد با نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز یکی از نقاط قوت اصلی گوشی است. این پنل از لحاظ کنتراست، سطح جزئیات و غنای رنگ در سطح بالایی قرار دارد و می‌تواند یک گزینه فوق‌العاده برای علاقه‌مندان به صفحه‌نمایش‌های بزرگ، پرسرعت و با جزئیات بالا باشد.

    سامسونگ با تعبیه نمایشگر با وضوح ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل و تراکم ۴۰۵ پیکسل بر اینچ، سعی کرده تا این گوشی میان‌رده را کمی به سطح گوشی‌های پرچم‌دار خود برساند.

    [bs-quote quote="گلکسی A53 یکی از بهترین نمایشگرها را در بین گوشی‌های میان‌رده دارد" style="style-13" align="left"][/bs-quote]

    در بررسی گلکسی A53 حداکثر روشنایی به دست آمده در حالت دستی به ۸۰۰ نیت می‌رسد که در سطح استاندارد و خوبی قرار دارد. اجزای صفحه‌نمایش در زیر نور مستقیم خورشید هم قابل تشخیص است و می‌توان به راحتی از گوشی در محیط‌های مختلف با شدت نور متفاوت استفاده کرد.

    گوشی A53 متاسفانه از نوسازی تطبیقی در صفحه‌نمایش خود پشتیبانی نمی‌کند. در تنظیمات گوشی، دو گزینه Normal برای نرخ نوسازی ۶۰ هرتز و High برای ۱۲۰ هرتز را می‌توانیم مشاهده کنیم.

    حتی با بررسی APIهای نمایشگر، نرخ تازه‌سازی پنهانی هم بین ۶۰ تا ۱۲۰ هرتز دیده نمی‌شود و به این معنی است که شما به طور دستی باید بین این دو حالت انتخاب کنید.

    [table id=1148 /]

    [related]49564[/related]

    دوربین؛ عملکرد کاملا قابل قبول

    بررسی گلکسی A53

    سامسونگ برای گوشی A53 از چهار سنسور عریض ۶۴ مگاپیکسلی، فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی، تشخیص عمق و ماکرو ۵ مگاپیکسلی استفاده کرده است. این مشخصات، همگی به مدل A52s 5G که سال گذشته عرضه شد، کاملا شبیه است.

    دوربین ۶۴ مگاپیکسلی در حالت پیش‌فرض، تصاویر ۱۶ مگاپیکسلی را ثبت می‌کند که از لحاظ گستره پویایی و سطح جزئیات، مطلوب و رضایت‌بخش است.

    دوربین گوشی A53 همچنین از حالت HDR خودکار و بهینه‌سازی هوش مصنوعی استفاده می‌کند که هر دوی این قابلیت‌ها به شکل پیش‌فرض فعال هستند و به طور معمول تاثیر خود را در تصاویر ثبت شده نشان می‌دهند.

    [bs-quote quote="عملکرد دوربین‌ها مطلوب است اما نسبت به گلکسی A52s هیچ پیشرفتی ندارند" style="style-13" align="left"][/bs-quote]

    جزئیات تصاویر خوب است و اگر کمی اشباع و «پاپ» را ترجیح می‌دهید، رنگ‌ها می‌توانند مورد پسندتان باشند. در مناطق یکنواخت مانند آسمان، هیچ نویزی وجود ندارد که این قضیه یک پیشرفت نسبت به مدل A52s است.

    جزئیات بافت‌ها در نماهای مختلف مانند ساختمان‌ها بیشتر است و نسبت به گستره پویایی که دارند، برای یک میان‌رده مناسب است.

    شما همچنین می‌توانید در حالت ۶۴ مگاپیکسل با دوربین گلکسی A53 5G عکس‌برداری کنید. با اینکه می‌توان کمی جزئیات بیشتر را در عکس‌های این حالت به دست آورد، اما در بیشتر مواقع این عکس‌ها شباهت زیادی به همان حالت ۱۶ مگاپیکسلی دارند.

    در بررسی گلکسی A53 دیدیم که این گوشی فاقد دوربین تله‌فوتو اختصاصی است. با اینکه در دوربین اصلی می‌توانیم تا ۱۰ برابر زوم داشته باشیم، اما کیفیت تصاویر تا زوم ۲ برابری نسبتا مطلوب است و جزئیات خوبی دارند.

    عکس‌های دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی خوب به نظر می‌رسند و می‌توان از آن برای ثبت عکس‌های دسته‌جمعی یا مناظر وسیع، در حد معمول استفاده کرد.

    دوربین سلفی گلکسی A53، لنزی ۳۲ مگاپیکسلی است. به طور کلی، کیفیت سلفی ثابت است و جزئیات نسبتا خوبی را ثبت می‌کند. رنگ پوست گاهی اوقات واقعی نیست، اما خوشبختانه وجود قابلیت HDR خودکار و بهینه‌ساز صحنه، می‌تواند به ثبت تصاویر رضایت‌بخش کمک کنند.

    [bs-quote quote="عملکرد دوربین سلفی برای ثبت عکس‌های باکیفیت عالی است" style="style-13" align="right"][/bs-quote]

    دو دوربین ۵ مگاپیکسلی ماکرو و عمق‌سنج خوشبختانه بی‌مصرف نیستند و می‌توانند نتایج و تصاویر خوبی را به ثبت برسانند. سطح فوکوس دوربین ماکرو گسترده است و نتایج در صورتی که دقت و صبر خوبی داشته باشید، راضی‌کننده هستند.

    حالت شب در هر دو دوربین فوق عریض و اصلی گلکسی A53 وجود دارد و بهبود‌های جزئی نسبت به A52s پیدا کرده‌اند. تصاویر شفاف و راضی‌کننده هستند و می‌توان روی این گوشی برای عکاسی شبانه یا در نور کم حساب کرد.

    ضبط ویدیو با هر سه دوربین اصلی، فوق‌عریض و سلفی تا حداکثر وضوج 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه امکان‌پذیر است. کیفیت ویدیوهای ضبط شده بسیار خوب هستند و وجود نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه در حالت 1080p هم گزینه مناسبی برای علاقه‌مندان می‌تواند باشد.

    تصاویر دوربین اصلی گلکسی A53 (منبع: GSMArena): (برای نمایش تصویر در ابعاد بزرگتر کلیک کنید.)

    تصاویر دوربین اصلی گلکسی A53 در حالت ۶۴ مگاپیکسلی:

    [gallery link="file" size="medium" ids="49711,49712"]

    تصاویر دوربین فوق‌عریض گلکسی A53:

    [gallery link="file" size="medium" ids="49713,49714"]

    تصاویر دوربین اصلی گلکسی A53 در شب: (در تصویر سمت چپ از نایت مود استفاده شده)

    [gallery link="file" size="medium" ids="49715,49716"]

    تصاویر دوربین فوق عریض گلکسی A53 در شب: (در تصویر سمت چپ از نایت مود استفاده شده)

    [gallery link="file" size="medium" ids="49717,49718"]

    تصاویر دوربین سلفی گلکسی A53:

    [gallery link="file" size="medium" ids="49719,49720"]

    [table id=856 /]

    عملکرد پردازنده؛ ضعیف‌تر از نسل قبل

    بررسی گلکسی A53

    سامسونگ در گلکسی A53 از پردازنده اختصاصی اگزینوس ۱۲۸۰ استفاده کرده که جایگزین اسنپدراگون 778G در گلکسی A52s است.

    این چیپست ۵ نانومتری ۸ هسته‌ای دارای دو هسته ۲.۴ گیگاهرتزی Cortex-A78 و شش هسته دو گیگاهرتزی Cortex-A55 است. همچنین یک پردازنده گرافیکی Mali-G68 هم دیده می‌شود. در گوشی A33 سامسونگ هم از همین تراشه استفاده شده است.

    [bs-quote quote="گلکسی A53 در اجرای بازی‌های سنگین مثل آسفالت ۹ ضعیفتر از A53 و در حد A33 است" style="style-13" align="left"][/bs-quote]

    در بررسی گلکسی A53 عملکرد روان و بدون لگی را در رابط کاربری شاهد بودیم. گشت‌و‌گذار در وب و استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف بسیار راحت و پرسرعت است و علاوه بر این‌، بازی‌های گرافیکی و سنگین مانند Call of Duty Mobile، پابجی و آسفالت ۹ به راحتی و بدون مشکل اجرا می‌شوند.

    تراشه ۵ نانومتری باعث شده تا با یک پردازنده کم‌مصرف مواجه باشیم و به همین دلیل هم گوشی در پردازش‌های سنگین چندان داغ نمی‌کند.

    با اینکه عملکرد کلی سخت‌افزار مناسب است، اما ما در بررسی گلکسی A53 متوجه شدیم که نتایج به دست آمده در بنچ‌مارک‌های مختلف مانند آنتوتو و گیگ‌بنچ تک و چند هسته‌ای، در سطحی پایین‌تر از A52s قرار دارد. با این حال این تفاوت سطح، تاثیر مستقیم و محسوسی در تجربه اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها نمی‌گذارد.

    همانطور که در جدول زیر می‌بینید توان سخت‌افزاری گلکسی A53 در حد گوشی به مراتب ارزانتر گلکسی A33 است.

    گوشی‌های جایگزین گلکسی A53 با پردازنده قوی‌تر:
    • گلکسی A52s 
    • شیائومی 11T
    • موتورلا اج ۲۰

    [accordions]

    [accordion title="جدول جامع مقایسه پردازنده‌های گوشی‌های هم‌قیمت" load="hide"][wpdatatable id=43][/accordion]

    [/accordions]

    پیکربندی حافظه؛ گزینه‌های مورد انتظار با قابلیت ارتقا

    گوشی گلکسی A53 در ظرفیت‌های ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی عرضه شده است و می‌توان بین سه گزینه ۴، ۶ و ۸ گیگابایت انتخاب کرد.

    تنوع گزینه‌ها از لحاظ رم و فضای ذخیره‌سازی در A53 بسیار خوب است و وجود اسلات میکرو SD در این گوشی برای افزایش حافظه داخلی، خبر خوشحال‌کننده‌ای برای طرفداران می‌تواند باشد.

    [table id=1149 /]

    باتری؛ شارژدهی مناسب گلکسی A53

    در بررسی گلکسی A53 به باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی این گوشی رسیدیم که نسبت به مدل A52s، حدود ۵۰۰ میلی‌آمپر پیشرفت داشته است.

    [bs-quote quote="گلکسی A53 بدون شارژر عرضه می‌شود" style="style-13" align="left"][/bs-quote]

    با وجود حجم بیشتر باتری در A53، میزان بازدهی باتری در تست استقامت نمره ۱۱۳ ساعت را نشان می‌دهد که دقیقا هم نمره A52s است.

    حتی در تست تماشای ویدیو و وبگردی، به ترتیب ۲۰ و ۱۲ ساعت بازدهی ثبت شده که بسیار نزدیک به نتایج گلکسی A52s است.

    قابلیت‌های شارژ در A53 نسبت به مدل قبلی تغییری نکرده و گوشی جدید را هم می‌توان با حداکثر سرعت ۲۵ وات شارژ کرد. متاسفانه سامسونگ هنوز تصمیم نگرفته تا پا را جلوتر سرعت ۲۵ وات برای شارژ بگذارد و ما این مورد را حتی در گوشی‌های پرچم‌دار سری S22 می‌بینیم.

    با استفاده از شارژر ۲۵ وات، نیم ساعت زمان برای شارژ ۴۵ درصد باتری از صفر نیاز داریم و برای شارژ کامل از صفر، ۱ ساعت و ۲۴ دقیقه باید صبر کنیم.

    گزینه‌هایی جایگزین با باتری یا شارژ بهتر
    • شیائومی 11T: باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت / ۶۷ وات
    • شیائومی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس : باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت / ۱۲۰ وات (۱۰۰ درصد در ۱۵ دقیقه)

    [table id=1150 /]

    امکانات؛ تمام چیزی که انتظار داریم

    بررسی گلکسی A53

    در بررسی گلکسی A53 سامسونگ می‌بینیم که این گوشی امکانات استاندارد و نسبتا مناسبی دارد. اگر از نبود جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون در این گوشی بگذریم، وجود اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر، پورت USB-C، اسپیکرهای استریو دالبی اتموس و جایگاه کارت حافظه میکرو SD که با سیم‌کارت دوم مشترک است، امکانات A53 را تشکیل می‌دهند.

    [table id=1151 /]

    نمرات گلکسی A53

    گلکسی A53 با پردازنده ۵ نانومتری اگزینوس ۱۲۸۰ در آزمون چند هسته‌ای بنچمارک گیک‌بنچ ۵ به امتیاز ۱۸۹۱ و در آزمون تک هسته‌ای به نمره ۷۴۳ رسیده است. همچنین در تست‌های آنتوتو ۸ و ۹ به ترتیب امتیازات ۳۲۹۸۰۱ و ۳۷۹۳۱۳ را کسب کرده است.

    در ادامه بررسی گلکسی A53 نگاهی به مزایا و معایب این گوشی خواهیم داشت. این مشکلات از دید کاربرانی مطرح شده که تجربه استفاده از این گوشی را برای چند هفته داشته‌اند.

    [table id=1152 /]

    مزایا گلکسی A53 از دید کاربران

    کیفیت ساخت مناسب و مقاومت در برابر آب

    گوشی گلکسی A53 از کیفیت ساخت مناسب و خوبی برخوردار است که آن را در سطح بهترین گوشی‌های میان‌رده قرار می‌دهد. همچنین وجود گواهی IP67 و گوریلا گلس ۵ روی صفحه‌نمایش، A53 را به یک گوشی مقاوم تبدیل کرده است.

    صفحه‌نمایش آمولد و ۱۲۰ هرتز

    پنل سوپرآمولد با نرخ تازه‌سازی حداکثر ۱۲۰ هرتز که از روشنایی تا ۸۰۰ نیت هم برخوردار است، از مزایا گلکسی A53 محسوب می‌شود.

    دوربین فوق العاده گلکسی A53

    دوربین‌های گلکسی A53 از کیفیت بالایی برخوردار هستند و نتایج به دست‌ آمده از آنها چه در روز و چه در شب، راضی‌کننده است. مخصوصا دوربین سلفی تصاویر بسیار با کیفیتی را برای انتشار در شبکه‌های اجتماعی ثبت می‌کند.

    شارژدهی مناسب

    همانطور که در بررسی گلکسی A53 دیدیم، باتری این گوشی نسبت به نسل قبل ۵۰۰ میلی‌آمپر ظرفیت بیشتری دارد. همچنین پردازنده ۵ نانومتری اگزینوس ۱۲۸۰ نسبت به اسنپدراگون ۷۷۸ مصرف شارژ کمتری دارد.

    معایب گلکسی A53 از دید کاربران

    بدنه پلاستیکی گوشی A53

    با وجود اینکه پلاستیک استفاده شده در A53 مرغوب و رضایت‌بخش است، اما با توجه به قیمت تمام شده، انتظار می‌رود سامسونگ کم‌کم به سمت بدنه فلزی یا حداقل فریم آلومینیومی برای میان‌رده‌های قدرتمند خود برود.

    سرعت شارژ نسبتا پایین

    سامسونگ همچنان در سرعت شارژ ۲۵ وات مانده است و فرقی ندارد گوشی پرچمدار S22 می‌خرید یا میان‌رده A53. حتی سامسونگ اقدام به حذف شارژر از گوشی‌های جدید خود کرده که این مورد درباره گلکسی A53 هم صدق می‌کند.

    سخت‌افزار ضعیف

    با وجود بازدهی مناسب پردازنده اگزینوس ۱۲۸۰ در کاربردهای روزمره این تراشه نسبت به اسنپدراگون 778G که در A52s استفاده شده، عملکردی ضعیف‌تر دارد و در حد گوشی ارزانتر گلکسی A33 ظاهر می‌شود.

    قیمت بالا گلکسی A53

    این میان‌رده جدید سامسونگ در بازه قیمتی حدود ۱۱ تا ۱۳ میلیون تومان قرار دارد که با کمی مقایسه و تحقیق، می‌توان متوجه شد که نسبت به گوشی‌های همرده از لحاظ قدرت و بازدهی، گران‌تر است. گوشی‌هایی مانند پوکو X4 Pro یا ردمی نوت 11 با داشتن امکاناتی بیشتر مانند شارژ ۶۷ واتی و دوربین قوی‌تر، احتمالا گزینه‌های بهتری با قیمت مناسب می‌توانند باشند.

    جمع‌بندی بررسی گلکسی A53 5G

    بررسی گلکسی A53 سامسونگ بررسی گلکسی A53 سامسونگ

    بررسی گلکسی A53 نشان می‌دهد با گوشی باکیفیتی طرفیم که با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی، نمایشگر فوق‌العاده و کیفیت ساخت بالا می‌تواند مخاطب را راضی کند، اما وقتی وارد مبحث قیمت و مقایسه با برخی رقبا می‌شویم، این ویژگی‌های مثبت رنگ می‌بازد. در رده قیمتی ۱۱ میلیون تومان وجود شیائومی 11T و حتی گلکسی A52s که با وجود قیمت پایین‌تر، حتی از گلکسی A53 بهتر است، ارزش خرید گلکسی A53 سامسونگ را پایین می‌آورد. این تفاوت تا حدی است که اگر دوربین برایتان در اولویت نباشد می‌توانید گلکسی A33 را ۳ میلیون ارزان تر بخرید و تا حد زیادی از مزایای گلکسی A53 بهره‌مند شوید. [see_also]43193[/see_also]

    تهیه شده در: درجه
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید