راهنمای خرید و انتخاب بهترین بخارشوی

راهنمای خرید و انتخاب بهترین بخارشوی
راهنمای مطالعه

بخارشوی‌ برای تمیزکردن چه سطوحی کاربرد دارد؟

بخارشوی‌ برای تمیزکردن چه سطوحی کاربرد دارد؟

همین اول کار بیایید ببینیم که اصلا بخارشوی برای تمیزکردن چه سطوحی کاربرد دارد. ازجمله سطوح قابل‌شست‌وشو با بخارشوی به تفکیک نواحی مختلف منزل عبارت‌اند از:

اتاق نشیمن

  • کف‌پوش‌های چوب‌سخت درزبندی‌شده (مثلا پارکت)
  • کف‌پوش‌های بتنی صیقل‌خورده (مثلا سرامیک و موزاییک)
  • روکش مبلمان (پارچه‌ای و چرمی)
  • فرش و موکت (درحد لکه‌گیری)

آشپزخانه

  • کف‌پوش‌های جنس وینیل یا لینولِئوم
  • گاز و فر
  • لوازم آشپزخانه
  • سینک ظرف‌شویی، شیرآلات و آب‌چکان
  • کابینت‌ و روکابینتی

سرویس بهداشتی

  • لوازم چینی، کروم و فایبرگلاس
  • کابین دوش
  • سرامیک و بندکشی کاشی‌ها

پنجره‌ها و پرده

  • پرده‌های کرکره‌ای (افقی و عمودی)
  • شیشه و قاب پنجره

دیوار و سقف

  • تهویه‌های دیواری و سقفی
  • دیوارهای رنگ‌شده و کاغذدیواری‌ (بااحتیاط و آن هم فقط درمورد کاغذدیواری‌های قابل‌شست‌وشو)
  • دیوارپوش‌ها و سقف‌پوش‌های آکوستیک

بخارشوی‌ها برای تمیزکردن محل نگهداری حیوانات خانگی و حتی تمیزکردن وسایل نقلیه هم کاربرد دارند. به‌علاوه برای تمیزکاری‌های ظریف‌تری همچون براق‌کردن زیورآلات، گردگیری گل‌وگیاه، زدودن اثر چسب از روی کف و نظافت تجهیزات ورزشی هم قابل‌استفاده‌اند.

از بخارشوی‌ها به‌دلیل قابلیت ضدعفونی‌کردن سطوح و رفع بوی نامطبوع  می‌توان برای یخ‌زدایی فریزر یا مثلا بیرون منزل برای تمیزکردن سطوح جلبک‌زده استفاده کرد. البته موارد کاربرد بخارشوی‌ها فقط به اینها محدود نمی‌شود و بسیار گسترده‌تر است.

ضمنا ناگفته نماند که همه این کارها از هر بخارشویی برنمی‌آید. باید ببینید که مدل انتخابی‌تان از چه نوعی است و چه متعلقاتی دارد. اگر کمی صبر کنید، همه اینها را درادامه توضیح داده‌ایم.

خرید بخارشوی چه مزایایی دارد؟

خرید بخارشوی چه مزایایی دارد؟

بخارشوی یکی از آن‌دست وسایلی است که می‌تواند در هر خانه‌ای مفید واقع شود. اما حتما می‌پرسید چرا؟

یکی از مهم‌ترین مزایای بخارشوی‌ها عدم نیاز به استفاده از شوینده‌های شیمیایی است. حتما می‌دانید که شوینده‌های شیمیایی می‌توانند حساسیت‌زا باشند و علاوه‌بر ایجاد علائم آلرژیک به محیط زیست هم آسیب می‌زنند.

اما با بخارشوی‌ها می‌توانید میزان مواجهه خود و خانواده‌تان با بخارات و رسوبات شیمیایی مضر را کاهش دهید. بخارشوی‌ها حتی قادرند رسوبات برجای‌مانده از شست‌وشوهای قبلی با شوینده‌های شیمیایی را از بین ببرند.

مواد شوینده فقط روی سطوح را تمیز می‌کنند، درحالی‌که بخارشوی‌ها قادرند به منافذ ریز موجود در سطوح نرم و سخت نفوذ کنند و آلودگی‌ها را از عمق بیرون بکشند.

قابلیت بخارشوی‌ها در نابودی مایت‌های گردوغبار هم دست‌کم‌گرفتنی نیست. مایت‌ها موجوداتی میکروسکوپی‌اند که در گردوغبار خانه‌ها لانه می‌کنند. گفته می‌شود که این قبیل آلودگی‌ها در دمای حدود ۵۵ سانتی‌گراد از بین می‌روند، این در حالی است که دمای بخار در دهانه لوله بخارشوی‌ها معمولا به بیش از ۹۰ سانتی‌گراد می‌رسد.

بخارشوی‌ها سایر ریزذرات آلوده نفوذکرده به درز کاشی‌ها و نقاط دور از دسترس را هم خوب پاک می‌کنند. جالب است بدانید اغلب پاک‌کننده‌های شیمیایی سطوح تا زمانی که برای مدتی روی سطح مدنظر رها نشوند قادر به تمیزکنندگی عمقی نیستند، اما با بخارشوی‌ها می‌توانید سرعت‌عمل بیشتری در نظافت منزل داشته باشید.

بخارشوی‌ ها به چه انواعی تقسیم می‌شوند؟

بخارشوی‌ها انواع مختلفی دارند. هر نوعی هم مزایا و معایب خاص خودش را دارد. درادامه از کاربردها و ویژگی‌های خاص انواع مختلف بخارشوی برای‌تان می‌گوییم. پس آماده باشید تا نوع متناسب با نیازتان را تشخیص دهید.

بخارشوی‌ های دستی

بخارشوی‌ دستی

بخارشوی‌های دستی جمع‌وجور و قابل‌حمل‌اند و در مقایسه با سایر انواعی که در ادامه اشاره می‌کنیم قیمت مقرون‌به‌صرفه‌تری دارند. کار با این نوع بخارشوی‌ها به‌دلیل اندازه جمع‌وجورشان خیلی سخت نیست. فضای زیادی هم در کابینت یا کمد اشغال نمی‌کنند. با بخارشوی‌های دستی به‌راحتی می‌توانید لکه‌های کوچک روی فرش یا موکت را پاک کنید و پنجره‌ها را با سرعتی باورنکردنی برق بیندازید.

اما این نوع بخارشوی‌ها برای تمیزکردن کف و فضاهای بزرگ مناسب نیستند و بیشتر برای تمیز‌کردن روی کابینت و نقاط دور از دسترس مانند گوشه‌ها، پرده‌ها و زیر مبلمان به‌درد می‌خورند. ضمن اینکه قدرت تمیزکردن‌شان به‌اندازه بخارشوی‌های بزرگ نیست.

بخارشوی‌ های ایستاده

بخارشوی ایستاده

 

کاربرد اصلی بخارشوی‌های ایستاده برای تمیزکردن کف است و می‌توانند روی سطوحی از قبیل کاشی، سرامیک، لمینت و چوب استفاده شوند. این نوع بخارشوی‌ها شبیه دسته جاروبرقی هستند و انتظار می‌رود که سبک و خوش‌دست باشند. مخزن‌‌ آب‌شان روی دسته سوار است و بسته به ابعاد فضای تمیزکاری شاید لازم باشد که چند دفعه در هر بار استفاده پر شوند. گرم‌شدن‌شان هم زیر یک دقیقه طول می‌کشد.

کار با بخارشوی‌های ایستاده اصلا به‌اندازه تِی و زمین‌شوی پرزحمت نیست و اتفاقا تمیزکنندگی بیشتری هم دارند. تقریبا می‌توانید مطمئن باشید که همه آلودگی‌ها و اجرام موذی نظیر باکتری‌ها و قارچ‌ها از کف منزل‌تان پاک می‌شوند. اگر با تی و مواد شوینده به جان کف اتاق بیفتید، حتما لازم است که چند بار خوب تی بکشید تا هیچ اثری از مواد شوینده باقی نماند. اما بخارشوی‌ها بدون هیچ شوینده‌ای حداکثر پاکیزگی را برای‌تان به ارمغان می‌آورند و وقت‌گیر هم نیستند.

بخارشوی‌های ایستاده از انواع دستی گران‌ترند و قیمت‌شان به برند، قدرت، چندکارگی و متعلقات‌شان بستگی دارد. جای زیادی نمی‌گیرند و درمجموع برای تمیزکردن کف کاملا مناسب‌اند. منتها دقت داشته باشید که این نوع بخارشوی‌ها برای تمیزکردن روی کابینت، گوشه‌ها و نقاط دور از دسترس کارایی ندارند. ضمنا بخارشوی‌های ایستاده برای تمیزکردن فرش و موکت تنها درصورتی قابل‌استفاده‌اند که از آپشن یا متعلقات ویژه سطوح پرزدار برخوردار باشند.

بخارشوی‌ های سیلندری

بخارشوی سیلندری

بخارشوی‌های سیلندری از انواع دستی و ایستاده حجیم‌ترند و بنابراین جای بیشتری هم می‌گیرند. این نوع بخارشوی‌ها مخزن آب بزرگ‌تری دارند و برای تمیزکردن مساحت‌های بالا نیازی نیست که مخزشان را چند بار پر کنید. منتها ۴ الی ۱۲ دقیقه طول می‌کشد تا آب‌ مخزن آماده بخار شود. این نوع بخارشوی‌ها معمولا با متعلقات جورواجوری برای تمیزکردن سطوح مختلف همراه‌اند و برای تقریبا همه سطوح، از کف و روی کابینت گرفته تا مبل و پنجره، به‌کار می‌آیند.

قیمت‌شان هم طبیعتا از بخارشوی‌های دستی و ایستاده گران‌تر است. اما حداقل برای تمیز و ضدعفونی‌کردن سطوح متنوع‌تری کاربرد دارند. فقط اینکه حمل‌کردن‌شان به‌اندازه دو نوع دیگری که خدمت‌تان معرفی کردیم راحت نیست.

بخارشوی‌ های بخارخشک

بخارشوی بخارخشک

این نوع بخارشوی‌ها بخار کم‌‌آب و زودخشک‌شونده تولید می‌کنند و درواقع نمونه پیشرفته‌تر بخارشوی‌های معمولی‌اند. تنها بخارشوی‌هایی در این دسته جای می‌گیرند که رطوبت بخار تولیدی‌شان در حد ۵ تا ۶ درصد باشد. خرید این نوع بخارشوی‌ها بیشتر به کسانی پیشنهاد می‌شود که حوصله خشک‌کردن رطوبت حاصل از بخارشوی روی کف یا سایر سطوح را ندارند.

بخارشوی‌های بخارخشک از لحاظ ظاهر و کارایی به انواع سیلندری شباهت دارند و درست مثل همان‌ها از متعلقات و طیف کارایی وسیعی برخوردارند. قیمت بالایی هم دارند. البته به‌غیراز قیمت بالا ابعاد نه‌چندان جمع‌وجورشان هم مشتری‌پسند نیست. اما با همه اینها قدرت فوق‌العاده‌شان در ضدعفونی‌کردن سطوح را نمی‌توان نادیده گرفت.

برای خرید بخارشوی خوب به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم؟

برای خرید بخارشوی خوب به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم؟

برای اینکه از انتخاب‌تان پشیمان نشوید، هنگام خرید بخارشوی از هر برند و مدلی به نکات زیر دقت کنید:

اندازه و وزن

بخارشوی‌های هر برندی اندازه و وزن متفاوتی دارند. شکل ظاهری‌شان هم یکی نیست. حتما به ابعاد و وزن مدل انتخابی‌تان دقت کنید. ببینید که اصلا می‌توانید بخارشوی‌های حجیم و سنگین را جابه‌جا کنید یا بخارشوی‌های سبک و حمل‌پذیرتر را ترجیح می‌دهید؟ بخارشوی‌های سنگین را شاید سخت‌تان باشد که از کمد دربیاورید و برای‌تان به وسیله‌ای بی‌مصرف تبدیل شوند. به فضای نگه‌داشتن‌شان هم فکر کنید، چون چندان خوشایند نیست که همیشه جلوی چشم باشند.

مخزن آب

بخارشوی‌ها مثل اتوی بخار مخزن آب دارند و تا زمانی که داخل‌شان پرآب نباشد بخار کافی تولید نمی‌کنند. بخارشوی‌هایی را که مخزن آب کم‌حجم‌تری دارند باید چند دفعه در هر بار استفاده پر کنید.

از آن‌طرف بخارشوی‌هایی که مخزن آب‌شان جادارتر است طبیعتا دیرتر خالی می‌شوند، اما یادتان باشد که گرم‌شدن آب‌شان زمان بیشتری می‌برد. درکل بخارشوی‌های دستی و ایستاده در مقایسه با انواع سیلندری و بخارخشک مخزن آب کم‌حجم‌تری دارند، ولی درعوض آب‌شان زودتر به مرحله بخار می‌رسد.

  • توجه: بخارشوی‌های دومخزنه هم داریم که یک مخزن‌شان برای آب سرد است. آب این مخزن جانبی حین استفاده قابل پرکردن است و چون پیوسته به مخزن تولید بخار منتقل می‌شود، نیازی نیست که بعد از هر بار پر کردن مخزن برای گرم‌شدن مجدد آب و شروع‌به‌کار منتظر بمانید. این مدل بخارشوی‌ها به هشدار نوری یا صوتی مجهزند و وقتی مخزن آب ذخیره‌شان خالی می‌شود اخطار می‌دهند.

دما و فشار بخار

بخارشوی‌هایی که حداکثر دمای بالاتری دارند، بخار خشک‌تری تولید می‌کنند و فشار بخارشان هم بیشتر است. به این معنی که از قدرت تمیزکنندگی عمیق‌تری برخوردارترند. آب مخزن بر اثر گرما و فشار به بخار تبدیل می‌شود و هرچه میزان فشار بیشتر باشد، تولید بخار سرعت می‌گیرد. اما دقت کنید که فشار بخار بالاتر لزوما به‌معنی تضمین کیفیت محصول نیست. بخارشویی باکیفیت‌تر است که فشار بخار پایدارتری داشته باشد. بخارشوی‌هایی که فشار بخار ناپایدار تولید می‌کنند، قدرت تمیزکنندگی‌شان در طول استفاده متغیر خواهد بود.

مدت‌زمان گرم‌شدن آب

مدت‌زمان گرم‌شدن آب هم ویژگی مهم دیگری است که باید مدنظر داشته باشید. هرچه آب بخارشوی زودتر گرم شود، یعنی می‌توانید کارتان را سریع‌تر به انجام برسانید. اغلب بخارشوی‌ها در عرض ۷ الی ۱۵ دقیقه آماده‌به‌کار می‌شوند. اما مدل‌های پیشرفته‌تر فقط تا حداکثر ۵ دقیقه زمان لازم دارند. همین اختلاف مختصر می‌تواند برای افراد کم‌حوصله ویژگی مهمی باشد. اما حتی اگر کم‌حوصله‌اید، حتما صبر کنید تا دما و فشار بخار به سطح کافی برسد و چراغ دستگاه روشن شود.

کنترل حجم بخار

بعضی بخارشوی‌ها روی دسته‌شان از تنظیمات کنترل حجم بخار برخوردارند. این قابلیت خصوصا زمانی به‌درد می‌خورد که قرار است چند سطح مختلف را پشت‌سرهم تمیز کنید. وقتی بتوانید روی حجم بخار کنترل داشته باشید، پس یعنی می‌توانید مقدار بخار خروجی از لوله و رطوبت برجای‌مانده را هم کنترل کنید. با این قابلیت درکل کار با بخارشوی برایتان راحت‌تر شود.

مصرف انرژی

میزان مصرف انرژی بخارشوی‌ها بسته به برندشان می‌تواند متفاوت باشد. توان مصرفی اغلب بخارشوی‌ها معمولا بین ۱۰۰۰ تا ۱۸۰۰ وات است که البته به نوع سیستم حرارتی (بویلِر یا فلش) و تعداد المنت‌ها هم بستگی دارد.

  • جا دارد همین جا انواع سیستم‌های حرارتی بخارشوی‌ها را هم برای‌تان روشن کنیم. تولید بخار در بعضی بخارشوی‌ها به روش بویلر صورت می‌گیرد. دقت کنید که در این نوع بخارشوی‌ها بهتر است که مخزن بویلر یا همان دیگ بخار از جنس فولاد ضدزنگ باشد. فولاد ضدزنگ از مقاومت بیشتری در برابر خوردگی و کیفیت بالاتری به‌نسبت سایر فلزهای مورداستفاده برای این منظور برخوردار است. اما در بعضی دیگر از بخارشوی‌ها تولید گرما و بخار به روش فلش صورت می‌گیرد. این روش بیشتر در بخارشوی‌های سایز کوچک‌تر دیده می‌شود، اما می‌تواند دمای آب را تا حدی که برای کشتن ریزجانداران موذی و ضدعفونی‌کردن سطوح کافی باشد افزایش دهد.

صدا

بخارشوی‌ در مقایسه با جاروبرقی وسیله کم‌صداتری است، اما به‌هرحال بی‌صدا هم نیست. در بعضی از مدل‌ها میزان بلندی صدا در مشخصات محصول درج می‌شود که عددی با واحد دسیبل است. اما متأسفانه اغلب مدل‌ها در مشخصات‌شان خبری از بلندی صدا نیست. دراین‌صورت می‌توانید پیش از خرید به تجربه سایر کاربران رجوع کنید.

متعلقات

اول از خودتان بپرسید که بخارشوی را دقیقا برای تمیزکردن چه سطوحی می‌خواهید. به‌طورکلی بخارشوی‌های برای تمیزکردن سطوح مختلفی، از کف و شیشه گرفته تا فرش و مبلمان، کاربرد دارند. اما اینکه دقیقا برای کدام سطوح قابل‌استفاده‌اند را باید از روی متعلقات‌شان ببینید و مشخصات محصول را چک کنید.

ایمنی

کارکردن با وسیله‌ای که می‌تواند به دمای بالای ۱۰۰ سانتی‌گراد برسد شاید کمی ترسناک باشد. پس حتما در انتخاب‌تان به آپشن‌های ایمنی محصول هم توجه کنید. ازجمله آپشن‌هایی که باعث افزایش ایمنی بخارشوی‌ها می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خاموش‌شدن خودکار درصورت گرم‌شدن بیش‌ازحد؛
  • کلید قفل کودک؛
  • نشانگر کاهش آب که از آسیب‌دیدن دستگاه بر اثر کار بدون آب کافی جلوگیری می‌کند؛
  • بویلر بدون فشار که از بروز سوختگی بر اثر خروج بخار از نازل آب جلوگیری می‌کند.

کاربری آسان

درمورد کاربری آسان هم نیازی به گفتن نیست که کار با بخارشوی‌های سبک قطعا راحت‌تر است، اما بخارشوی‌های سیلندری و بخارخشک بااینکه سنگین‌ترند قدرت تمیزکنندگی بالاتری دارند و قادرند به آلودگی‌های عمقی با قدرت بیشتری حمله‌ور شوند. برای اینکه بخارشوی هم به سایر وسایلی که داخل کمدتان خاک می‌خورند اضافه نشود، پس حداقل مدلی را انتخاب کنید که بعدا قید استفاده‌کردنش را نزنید.

قیمت بخارشوی

در توضیح انواع بخارشوی هم خدمت‌تان عرض کردیم که بخارشوی‌های دستی و ایستاده به‌نسبت انواع سیلندری و بخارخشک کمی ارزان‌ترند، اما بخارشوی‌های سیلندری و بخارخشک طیف کاربری وسیع‌تری دارند و برای سطوح متنوع‌تر و فضاهای بزرگ‌تری قابل‌استفاده‌اند.

سخن پایانی

در پایان لازم به یادآوری است که بخارشوی می‌تواند در هر منزلی کارایی داشته باشد، اما به‌شرط اینکه در انتخاب نوع و مدل متناسب با نیازتان دقت کنید تا بتوانید حداکثر بهره را از این وسیله بی‌نهایت کاربردی ببرید. عمده دانستنی‌ها و نکات لازم را برای خرید بخارشوی را خدمت‌تان عرض کردیم و امیدواریم که این راهنما در انتخاب گزینه مناسب کمک‌تان کند.

تهیه شده در: درجه
{{totalCount}} دیدگاه‌
{{name.error}}
{{email.error}}
{{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
{{commentMessage.error}}

ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید