هنگام خرید جارو برقی چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟

هنگام خرید جارو برقی چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟
راهنمای مطالعه

    در این مطلب «درجه» از زوایای مختلف به جارو برقی‌ ها نگاه می‌کنیم و در مورد ویژگی‌های آن‌ها بیشتر صحبت می‌کنیم تا هم به شناخت فنی بیشتری از این وسیله کارآمد برسید و هم به این نتیجه برسید که کدام نوع جارو برقی بیشتر و بهتر به انتظارات شما پاسخ می‌دهد. 

    خانه جایی است که ما ساعت‌های زیادی از روز در آن نفس می‌کشیم و تمیز نگه داشتن آن موضوع بسیار مهمی‌ است. چرا که خانه‌ای که تمیز نباشد هم سلامتی‌ ساکنین خود را تهدید می‌کند و هم بر روحیه آن‌ها اثر منفی می‌گذارد. وقتی هم که صحبت از تمیز نگه داشتن خانه باشد یکی از اولین تصاویری که به ذهن می‌رسد، تصویر جارو برقی است! اما در مورد جزئیات مهمی که بین یک جارو برقی خوب و بد تمایز ایجاد می‌کند، چقدر می‌دانید؟ چقدر آماده انتخاب یک جارو برقی خوب هستید که متناسب با نیازتان باشد؟ تفاوت برندها و مثلا خرید بهترین جارو برقی بوش یا یک برند ناشناخته برایتان چقدر مهم است؟

    برای اینکه ببینید چه مدل جارویی با نیازهای شما تناسب بیشتری دارد باید به چند سوال اصلی جواب بدهید:

    از جارو برقی بیشتر برای تمیز کردن چه مکان‌ها و سطوحی استفاده می‌کنید؟

    به طور کلی جارو برقی‌ ها به چند دسته اصلی تقسیم می‌شوند. جاروهای ایستاده «Upright Vacuums»، جاروهای جعبه‌ای یا خوابیده «Canister Vacuums» که رایج‌ترین نوع جارو برقی در ایران هستند، جاروهای شارژی ایستاده «Stick Vacuums»، جاروهای شارژی دستی «Hand-Held Vacuums»، جاروهای رباتیک «Robotic Vacuums» و جاروهای مرکزی «Central Vacuums».

    انواع جارو برقی

    جاروهای شارژی

    جاروهای شارژی دستی و ایستاده برای مواقعی مناسبند که نیاز فوری به پاک کردن یک محیط نه چندان بزرگ دارید و به عنوان یک نیروی کمکی به داد شما می‌رسند. اما نمی‌توان برای تمیز کردن اساسی تمام خانه روی آن‌ها حساب باز کرد. البته این جاروها برای مکان‌های کوچکی مانند درون اتومبیل و یا یک مغازه کوچک و همین‌طور تمیز کردن پله‌ها هم می‌توانند کارآمد باشند.

    جارو برقی مرکزی

    جارو برقی مرکزی برای سالن‌های نسبتا بزرگ مناسب است. قسمت مرکزی دستگاه در یک مکان به طور ثابت نصب می‌شود و از طریق خروجی‌های که در دیوار تعبیه می‌شود می‌توان لوله (شیلنگ) جارو را به خروجی‌ها متصل  و به راحتی از جارو استفاده کرد. اما این نوع جارو برقی ها گران‌تر از بقیه مدل‌ها هستند و نصب و راه‌اندازی آن‌ها نسبتا دشوار است و استفاده از آن‌ها چندان رایج نیست.

    جاروهای رباتیک

    اگر نیاز دارید که مرتبا سطوح مورد نظرتان را تمیز کنید و زمان انجام این کار را ندارید می‌توانید سراغ جاروهای رباتیک بروید که خودشان به طور مرتب روی سطوح حرکت کرده و آن را جارو می‌کنند. البته این نوع جارو گران است و برای خانه‌هایی که اکثر سطوح آن با فرش پوشیده شده چندان مناسب نیست. این جاروها برای تمیزی سطحی مناسبند.

    جارو برقی ایستاده و خوابیده

    جاروهای ایستاده و خوابیده برای خانه‌های ما ایرانی‌ها که فرش جایگاه ویژه‌ای در خانه‌هایمان دارد گزینه‌های مناسب‌تری به حساب می‌آیند. جاروهای ایستاده از جاروهای خوابیده ارزان‌ترند و عمق تار و پود فرش‌ها را بهتر تمیز می‌کنند. اما چون موتورشان روی خودشان سوار است سنگین‌ هستند و جایه‌جایی‌شان دشوارتر است. همچنین صدای بیشتری از خود تولید می‌کنند. اما رایج‌ترین نوع جارو برقی ها در ایران یعنی جاروهای خوابیده یا جعبه‌ای، سبک‌ترند چون موتور و دسته‌شان از هم جداست و می‌توانید موتور را روی چرخ‌ها دستگاه به راحتی جابه‌جا کنید. دسترسی بهتری به سطوحی نظیر پله‌ها، گوشه و زیر مبل‌ها دارند و برای تمیز کردن انواع سطوح مناسبند.

    اما یک نکته مهم اینکه اگر به جارویی نیاز دارید که سطوح مرطوب را هم برایتان تمیز و خشک کند حتما دقت کنید که مدلی که انتخاب می‌کنید این قابلیت‌ را داشته باشد. چرا که مدل‌هایی که برای این کار طراحی نشده‌اند در صورت مکش مایعات دچار مشکل خواهند شد.

    هنگام خرید جارو برقی چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟

    آیا به یک جارو برقی نیاز دارید که دارای فیلتر هوا باشد؟

    این یک سوال مهم است! چرا که ما زمان زیادی را در خانه‌هایمان و در فضای بسته هستیم؛ جایی که غلظت آلودگی ۲ تا ۵ برابر بیشتر از فضای باز بیرون است! این مسئله وقتی خطرناک‌تر و مهم‌تر می‌شود که شما یا یکی از اعضای خانواده‌تان دچار آلرژی و یا بیماری‌های تنفسی مثل آسم باشید. جارو برقی ای که دارای عملکرد فیلتر کردن هپا «HEPA» باشد  می‌تواند نقش مهمی در بهبود کیفیت هوای داخل محیط زندگی شما داشته باشد. فیلتر هپا می‌تواند ذرات ریز معلق در هوا ( تا ۰/۳ میکرون) را فیلتر کند و به این ترتیب هوایی که از جاروبرقی خارج ‌می‌شود به مراتب تمیز‌تر از هوای ورودی است.

    جارو برقی مورد نظرتان تا چه اندازه به نگهداری و نظافت نیاز دارد؟

    جارو برقی ها از نظر شیوه جمع‌آوری آشغال‌ها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند؛ کیسه‌دار و بدون کیسه. جاروهای کیسه‌دار آشغال ها را درون کیسه‌ جمع می‌کنند که در برخی از آن‌ها این کیسه‌ها قابل تعویض و در برخی دیگر ثابت است. به منظور رعایت بیشتر بهداشت بهتر است مدلی را انتخاب کنید که دارای کیسه‌ قابل تعویض باشد. جاروهای بدون کیسه اما، زباله‌ها را فشرده کرده و درون محفظه‌ای جمع می‌کنند. درست است که در این حالت لازم نیست زحمت و هزینه تعویض کیسه‌ها را تقبل کنید اما خود محفظه نیاز به نظافت دارد که ممکن است آلودگی ناشی از این کار آزاردهنده باشد.

    اگر از جاروهایی استفاده می‌کنید که دارای فیلتر هپا هستند تعویض فیلتر هم به وظایف نگهداری و نظافت جارو اضافه می‌شود. بسته به میزان آلودگی محیط زمان تعویض این فیلتر متفاوت است. البته بعضی از مدل‌ها هم از فیلتر قابل شست‌وشو استفاده می‌کنند که به جای تعویض می‌توانید آن را با شستن تمیز کنید.

    بررسی ویژگی‌های مختلف جارو‌ برقی ها:

    حالا که مطالب کلی‌تر در مورد جارو برقی ها را برایتان گفتیم وقت آن است که در مورد ویژگی‌هایی صحبت کنیم که هنگام انتخاب یک جارو برقی باید به آن‌ها بیشتر دقت کنید و جزئیات بیشتری را مورد نظر قرار دهید:

    وزن جارو برقی:

    وزن مسئله مهمی در انتخاب جارو برقی است. چرا که فارغ از نوع جارو برقی‌ها برای استفاده از آن‌ها باید حمل‌شان کنید. از آنجایی که نظافت خانه یک کار پر تکرار است، هرچه وزن جارو بیشتر باشد فشار بیشتری به شما آورده و ممکن است به سلامت فیزیکی‌تان آسیب وارد کند. پیش‌تر گفتیم که جاروهای خوابیده یا جعبه‌ای سبک‌تر از جاروهای ایستاده هستند. اما بین جاروهای خوابیده هم جاروهای سبک‌تر و سنگین‌تر وجود دارند که هنگام مقایسه مدل‌ها باید به این نکته توجه کنید.

    صدای موتور:

    فارغ از نوع و تکنولوژی ساخت جارو برقی ها، همه آن‌ها صدا تولید می‌کنند و هر چه این صدا کمتر باشد مزاحمتش برای شما و همسایه‌تان کم‌تر خواهد بود. به طور کلی می‌توان گفت معمولا هرچه جارو برقی بزرگ‌تر و سنگین‌تر باشد، صدای بیشتری تولید می‌کند. برای خانه‌ها و محیط کار که لازم است از یک جارو برقی کم‌صدا استفاده شود بهتر است سراغ جاروهایی بروید که در ساخت‌ آن‌ها موتور درون محفظه‌ای قرار گرفته که صدای کمتری از خود عبور می‌دهد.

    توان موتور و توان مکش:

    واحد توان مصرفی وات است. هرچقدر این توان بیشتر باشد قدرت موتور بیشتر و به همان میزان مصرف برق دستگاه هم بیشتر است. جارو برقی‌ ها توان دیگری تحت عنوان توان مکش هم دارند که نشان دهنده میزان مکش جارو است. هر چه این توان بیشتر باشد جارو با قدرت بیشتری زباله‌ها و ذرات روی سطوح را به درون خود می‌کشد و به عبارت دیگر قدرت تمیز کردن آن بیشتر می‌شود.

    طول کابل برق:

    در جاروهایی که سیم برق به آن‌ها متصل است خیلی مهم است که طول سیم چقدر باشد. با توجه به محدودیت‌ در تعداد پریزهای برق در منز‌ل‌تان دقت کنید که طول سیم جوابگوی نیازتان باشد. هرچه طول سیم کمتر و باشد دامنه حرکتی جارو محدودتر می‌شود.

    گنجایش مخزن جارو برقی:

    اگر دوست ندارید زود به زود مجبور به تخلیه مخزن زباله جارو برقی خود شوید به میزان گنجایش مخزن آن دقت کنید. فارغ از اینکه یک جارو برقی از نظر شیوه جمع‌آوری آشغال‌ها کیسه‌دار یا بدون کیسه است، گنجایش مشخصی برای نگهداری زباله‌ها دارد. علاوه بر تمام نکاتی که در این مطلب شد طراحی ظاهری و رنگ جارو هم می‌تواند یک معیار انتخاب باشد که این موضوع به سلیقه خودتان بستگی دارد. امیدواریم نکاتی که در این مطلب بیان شد به خوبی به سوال‌های شما در مورد نکات مختلف مربوط به جارو برقی ها پاسخ داده‌ باشد.

    منبع:
    {{totalCount}} دیدگاه‌
    {{name.error}}
    {{email.error}}
    {{commentViewData.commentLength - commentMessage.value.length}} کاراکتر باقی مانده
    {{commentMessage.error}}

    ممکن است به این مطالب نیز علاقمند باشید