شش مورد از معایب کوییک را بشناسید
معایب کوییک دنده ای و کوییک اتومات سایپا شامل موارد فنی و ظاهری میشود که پیش از خرید باید بدانید.
سایپا در راستای استفاده بهینه از پلتفرم خودروی تیبا و عرضه محصولات متنوع اقتصادی بر اساس آن، تصمیم گرفت تا مدل کوییک را به مرحله تولید برساند. انواع خودرو کوییک سایپا در نسخه دندهای و اتوماتیک به بازار عرضه شده که هرکدام دارای ایرادات مختص به خود هستند. در ادامه شما را با معایب کوییک آشنا ساخته و نقاط ضعف این هاچبک تولید داخل را به اطلاعتان خواهیم رساند.
ایرادات و معایب کوییک ساپیا
خودروی سایپا کوییک معایب و ایراداتی دارد که در ادامه به شاخصترین آنها اشاره میکنیم.
پیشرانه هشت سوپاپ با فناوری ساخت قدیمی
موتور سایپا کوییک برگرفته از خودروی تیبا است و در عمل نسخه به روز شده موتور قدیمی خودرو پراید به حساب میآید. این پیشرانه با سرسیلندر هشت سوپاپ تولید میشود و فناوری ساخت آن مربوط به دههها قبل است. البته سیستمهای برقی الکترونیکی این خودرو تاحدودی بهروز شده و ارتقا پیدا کرده است، اما باز هم نمیتوان روی عملکرد مطلوب موتور و به ویژه مصرف سوخت متعادل آن به اندازه خودروهای امروزی دل بست.
پیشرانه ۸ سوپاپ سایپا کوییک معادل ۱.۵ لیتر حجم دارد اما از لحاظ راندمان نمیتواند به اندازه پیشرانه های امروزی بازدهی ارائه دهد. حداکثر قدرت موتور سایپا کوییک معادل ۸۷ اسب بخار به علاوه ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور اعلام شده است که گرچه برای انجام نیازهای شهری یا جادهای در حالت عادی کافی به نظر میرسد اما میشد که توانی بهتر از حالت موجود داشته باشد.
معایب کوییک و فناوری ساخت قدیمی موتور باعث شده تا میانگین مصرف سوخت آن بین ۷ تا ۷.۵ لیتر در هر صد کیلومتر باشد و از این حیث در حد انتظار ظاهر نشود؛ چراکه موتورهای ۱.۵ لیتری در حال حاضر نباید چیزی بیش از ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف کنند.
موتور کوییک اما از این لحاظ به ویژه در سطح شهر سوخت بیشتری مصرف میکند و بهرهوری آن نسبت به گونههای امروزی پایینتر است. پیشرانه سرسیلندر هشت سوپاپ این موتور نیز تقریبا سروصدای بیشتری ایجاد میکند و نرمی آن به اندازه موتورهای ۱۶ سوپاپ نیست.
همچنین کیفیت ساخت قطعات فنی پیشرانه و نیز گیربکس کوییک هم تا حدودی پایین است و این احتمال وجود دارد که زودتر از زمان مورد انتظار دچار خرابی شود که از معایب کوییک است. البته این ایراد در بسیاری از محصولات تولید داخل مشاهده میشود و دوام فنی نسبتا پایین، یکی از ایرادات اساسی خودروهای اقتصادی تولید داخل به شمار میرود.
[related]53740[/related]
معایب کوییک در طراحی ظاهری و داخلی
خودرو کوییک در واقع بر اساس بدنه و سازه تیبا ۲ ساخته شده و عمده کاری که طراحان آن انجام دادهاند، تغییر طرح درپوش موتور، چراغ ها جلو و عقب و سپرها بوده است انصافا ظاهر کوییک نسبت به تیبا ۲ جذابتر از آب در آمده اما عدم تناسب و هماهنگی بین قسمتهای مختلف خودرو کماکان آزاردهنده است.
نمای جانبی تغییر و تحول اساسی پیدا نکرده و فرم پنجرهها با آن حالت گرد و دایره ای تناسب زیادی با حالت خشن و کشیده چراغها و طرح اسپرت سپرها ندارد و این مورد باعث عدم هماهنگی کافی بین نماهای جلو و عقب و ناحیه کناری خودرو شده است.
ایرادات طراحی کوییک در قسمت داخلی بسیار بیشتر میشود، زیرا برخلاف انتظار از یک داشبورد ساده با سطح کیفی پایین که در واقع همان داشبورد خودرو ساینا است، استفاده شده و با وجود قیمت بسیار بالاتر، هیچگونه ارتقای چشمگیری برای نمای داخلی کوییک در نظر گرفته نشده است.
طرح داشبورد کوییک یکی از سادهترین و نازیباترین خودروهای موجود در بازار به حساب میآید که نمیتواند سلیقه های زیادی را با خود همراه سازد. وجود پلاستیک های خشک تقریبا بیکیفیت باعث شده تا حضور در کابین کوییک به امری دلپذیر و خوشایند برای کاربر تبدیل نشود. رودری ها نیز از پلاستیک ساخته شدهاند که قرار گرفتن دست روی آن حس خوشایندی به کاربر انتقال نمیدهد.
صندلی ردیف دوم و صندوق عقب کوییک نیز چندان جادار نیست؛ به ویژه صندوق عقب این خودرو بسیار کوچک است و قادر به تامین کامل نیازهای خانوادگی نیست. به خصوص اگر قصد مسافرت با این خودرو را داشته باشید، نباید روی فضای صندوق عقب برای قرار دادن وسایل حساب ویژه باز کنید.
از دیگر معایب کوییک این است که افراد بلندقد هم در صندلیهای ردیف عقب احساس راحتی کامل نخواهند داشت. بنابراین طراحی نامتناسب نمای بیرونی و طرح زشت داشبورد به علاوه کیفیت پایین متریال به کار رفته در داخل کابین، از معایب کوییک سایپا به حساب میآیند. این ایرادات حتی در نسخه اتوماتیک پلاس به عنوان مدل فول آپشن نیز وجود دارند.
توان حرکتی نهچندان مهیج
اگر انتظار شتاب و چابکی مطلوب از این هاچبک کوچک سایپا را دارید، باید این تصور را کنار بگذارید؛ زیرا سایپا کوییک در نسخه دنده ای حداقل چیزی بین ۱۳ تا ۱۴ ثانیه زمان نیاز دارد که از حالت توقف کامل به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.
در نسخه اتوماتیک نیز با توجه به حضور گیربکس CVT، زمان لازم برای شتابگیری افزایش پیدا میکند و شاید چیزی بیش از ۱۵ ثانیه به طول انجامد.